Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Μπαμπαλής ,Θα γίνει εξόφληση όλων των Νόμιμων οφειλών

Κερασοχώρι 4/5/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανοιχτή Συζήτηση - Ενημέρωση για τις παλιές οφειλές


Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κερασοχώρι, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 ανοιχτή συζήτηση – ενημέρωση για τις παλιές οφειλές προς τρίτους του Δήμου Αγράφων, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και παρουσία του έγκριτου νομικού του Δήμου Αγράφων κ. Βασιλείου Αλεξόπουλου.
Στην ανοιχτή συζήτηση – ενημέρωση παραβρέθηκαν εργολάβοι, χειριστές, εργάτες, καθαρίστριες κ.α. στους οποίους ο Δήμος οφείλει από παλαιότερα έτη, καθώς και οι δικηγόροι αυτών.


Αρχικά ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, γνωστοποίησε την κατηγοριοποίηση των περιπτώσεων των οφειλών, κατόπιν και της σχετικής συνεδρίασης της Εκτελεστικής και Οικονομικής Επιτροπής.


Οι οχτώ (8) κατηγορίες οφειλών είναι οι εξής:
1.Όσοι έχουν προσφύγει στα Δικαστήρια και έχουν εκδικαστεί οι υποθέσεις τους
2.Όσοι έχουν καταθέσει αγωγές και αναμένεται η εκδίκασή τους
3.Όσοι έχουν όλα τα παραστατικά τους
4.Όσοι έχουν ελλιπή φάκελο ή παραστατικά
5.Όσοι έχουν κάνει οχλήσεις προς το Δήμο με εξώδικο
6.Όσοι πήραν προφορικές εντολές χωρίς κανένα έγγραφο
7.Καθαρίστριες Δημοτικών κτιρίων και Σχολείων
8.Εργάτες ανά Τοπική Κοινότητα

Η πρόταση του κ. Αλεξόπουλου την οποία ενστερνίστηκε και η Δημοτική Αρχή, είναι να γίνει η συγκέντρωση όλων των οφειλών κατά περίπτωση και για την κάθε μία από αυτήν να γνωμοδοτήσει δικηγόρος του Δήμου (ή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ) κι εφόσον πληρείται η νομιμότητά τους να εξοφληθούν, ενώ για όσες υποθέσεις δεν πληρούνται οι προδιαγραφές νομιμότητας ως προς την εξόφλησή τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
Βάσει των οχτώ (8) αυτών κατηγοριών οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους θα υποβληθούν μέχρι τέλος Μαΐου, ενώ θα πρέπει να καταθέσουν την απαίτησή τους με όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι ενδιαφερόμενοι κατά τη συμπλήρωση της αίτησης, καθώς όσοι προσπαθήσουν να εξαπατήσουν το Δήμο με ψευδή στοιχεία, ο Δήμος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του και θα απαιτήσει ακόμη και τον καταλογισμό της δαπάνης σε όσους το πράξουν, καθώς και την παραδειγματική τιμωρία τους.

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής έκανε γνωστό ότι σκοπός και διάθεση του Δήμου Αγράφων είναι να γίνει η εξόφληση όλων των οφειλών, σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία και πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Τέλος, ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην διαδικασία αυτή.


φωτο από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: