Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Σας περιμένουμε να ανακαλύψετε το “Πάντα Βρέχει”»

Ολοκληρώθηκε το έργο ανάπλασης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Σας περιμένουμε να ανακαλύψετε το “Πάντα Βρέχει”» Ολοκληρώθηκαν εγκαίρως οι εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του φαραγγιού “Πάντα Βρέχει” στην Π.Ε. Ευρυτανίας και παραδίδεται σε χρήση ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο αναβάθμισης υποδομών εναλλακτικού τουρισμού. 


 Το έργο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ"», αρχικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε και δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μεταξύ άλλων: 
  Κατασκευάστηκε χώρος αναψυχής στο παρόχθιο πλατανόδασος, στο οποίο λειτουργούν επίσης αποδυτήρια, WC, καθώς και κιόσκι ενημέρωσης επισκεπτών. 
 Επισκευάστηκε η κρεμαστή γέφυρα και συντηρήθηκαν τα παρακείμενα μονοπάτια. 
 Δημιουργήθηκαν θέσεις θέας με κιόσκι πλησίον του οικισμού της Στουρνάρας, όπως και στη σιδερένια γέφυρα στην έξοδο προς Ροσκά. 
 Κατασκευάστηκε πέτρινη βρύση με δεξαμενή υδρομάστευσης. 
 Διαμορφώθηκε χώρος πάρκινγκ. 
 Έγιναν οι απαραίτητες περιφράξεις, σημάνσεις και τοποθετήθηκαν πινακίδες ενημέρωσης. 

 Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: 
«Επιλέξαμε να χρηματοδοτήσουμε το έργο ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου στο φαράγγι “Πάντα Βρέχει” της Ευρυτανίας, επιβλέψαμε τις εργασίες και το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσδοκίες όλων. Αναβαθμίζει αισθητά έναν ούτως ή άλλως συναρπαστικό τουριστικό προορισμό και βελτιώνει την εμπειρία για τους επισκέπτες. 
Η Στερεά Ελλάδα κρύβει μοναδικές ομορφιές σε κάθε γωνιά της. Εμείς, φροντίζουμε να τις αναδείξουμε και σας περιμένουμε όλους για να τις ανακαλύψετε». 

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: 
«Το έργο της ανάπλασης της εισόδου του φαραγγιού “Πάντα Βρέχει” ήταν ένα έργο που με την βοήθεια της τεχνικής μας υπηρεσίας και του Περιφερειάρχη καταφέραμε να εντάξουμε στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και στην πρόσκληση που αφορούσε παρεμβάσεις ανάδειξης τοπίων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. 
Με την ολοκλήρωση του, επενδύουμε στην αναβάθμιση των υποδομών του εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής μας και πετυχαίνουμε δυο βασικούς στόχους. Αφενός διατηρούμε την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και αφετέρου δημιουργούμε υποδομές ώστε να παρέχονται οι στοιχειώδεις ανέσεις στους επισκέπτες. Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση ότι η δημιουργία υποδομών εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή αποτελεί την βάση για τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος και την ανάπτυξη του τουριστικού μας τομέα, ο οποίος δημιουργεί τόσο άμεσες όσο και έμμεσες θέσεις εργασίας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: