Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις στο οδικό τμήμα Πρόδρομος – Ροσκάς της Π.Ε. Ευρυτανίας

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις στο οδικό τμήμα Πρόδρομος – Ροσκάς της Π.Ε. Ευρυτανίας 
 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο: «Ασφαλτοστρώσεις - Τεχνικά οδικού δικτύου πρόδρομος Ροσκά», αρχικού προϋπολογισμού ύψους 1.199.999,99 ευρώ. 

 Η περιοχή υλοποίησης του οδικού έργου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Π.Ε. Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Ενότητες Προυσού και Δομνίστας του Δήμου Καρπενησίου. 

Το οδικό τμήμα συνδέει την Τοπική Κοινότητα Πρόδρομου με τον Τοπική Κοινότητα Ροσκάς. Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι οι αναγκαίες διαπλατύνσεις, η κατασκευή τεχνικών, οι ασφαλτοστρώσεις, οι απαραίτητες διαγραμμίσεις καθώς και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης επί του συγκεκριμένου οδικού δικτύου. 


 Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη περίοδο και να ολοκληρωθούν εντός 36 μηνών, όπως προβλέπεται από το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης κατασκευής του συγκεκριμένου οδικού έργου. 

 Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής και δήλωσε: «Προχωρούμε βήμα – βήμα στην εκτέλεση όλων εκείνων των οδικών έργων που θα βγάλουν την όμορφη Ευρυτανία, από την απομόνωση. 
Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ και την επόμενη περίοδο ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις στο οδικό τμήμα Πρόδρομος – Ροσκάς στις Δημοτικές Ενότητες Προυσού και Δομνίστας του Δήμου Καρπενησίου. »Πρόκειται για ένα από τα τελευταία εναπομείναντα επαρχιακά οδικά τμήματα της Ευρυτανίας, που έχουν ακόμη χωμάτινες διαδρομές. 
Οι παρεμβάσεις μας ολοκληρώνονται σταδιακά και αποσκοπούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας, αλλά και της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε κάθε χωριό, σε κάθε οικισμό της Ευρυτανίας». 

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Με την υλοποίηση του έργου της ασφαλτόστρωσης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου κάνουμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την ασφαλτόστρωση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από Πρόδρομο προς Ροσκά. Μία διαδρομή που αφενός βελτιώνει την σύνδεση των Δημοτικών Ενοτήτων Προυσού και Δομνίστας, αξιοποιώντας μια διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, και αφετέρου αναδεικνύει τους οικισμούς της περιοχής».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: