Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

O Αχελώος...της ΄΄ΤΕΡΝΑ΄΄!Ψαλμοί του προφήτου και Βασιλέως Δαυίδ΄Ψαλμός 92

Ο Κύριος εβασίλευσεν, ευπρέπειαν ενεδύσατο· ενεδύσατο Κύριος δύναμιν και περιεζώσατο· και γαρ εστερέωσε την οικουμένην, ήτις ού σαλευθήσεται. 
 Ετοιμος ο θρόνος σου από τότε, από του αιώνος συ εί. Επήραν οι ποταμοί, Κύριε, επήραν οι ποταμοί φωνάς αυτών· αρούσιν οι ποταμοί επιτρίψεις αυτών, από φωνών υδάτων πολλών.

 
Κάποτε λοιπόν περνούσε από εδώ ένα ποτάμι που το έλεγαν Αχελώο ! 

Το ποτάμι αυτό  αφού πάλεψε με τον ημίθεο Ηρακλή  κι άλλους πολλούς  , χωρίς να πάθει το παραμικρό ,  νικήθηκε από κοινούς θνητούς.   Από ΄΄ανθρώπους΄΄  που   χωρίς ενδοιασμούς  μπροστά στο κέρδος και  με  μόνη λογική τη δύναμη  του χρήματος αποφάσισαν  και διέταξαν  τους υποτακτικούς τους , να καταστρέψουν  ένα ποτάμι με ότι αυτό συνεπάγεται .Να καταστρέψουν  το οικοσύστημα  ,να ανατρέψουν τη φυσιολογική  ροή του ποταμού ,  να εξοντώσουν   τα ψάρια και κάθε  είδους ζωή που υπάρχει  σε αυτό ,  ερπετά , αμφίβια   , οστρακοειδή κλπ.   αρκεί να τα οικονομήσουν ! Να τους χαιρόμαστε ! Οι γνωστές  υποσχέσεις  ήταν ανέκαθεν οι εξής :Θα σας κάνουμε και πλατείες , θα σας κάνουμε και γέφυρες !!Πλατείες έκαναν (για να κλείσουν τα μάτια) οι γέφυρες θα γίνουν κινητές  (κατά τη βούλησή τους και τη διάθεσή τους  , να ανοίγουν  και να κλείνουν  τις βάνες )  εμείς όμως  δικαιολογείται να μένουμε απαθείς  μπροστά στο αίσχος αυτό !
 Εμείς  ψαρώνουμε ............ή μήπως  αρχίζουμε να αντιδρούμε , να διεκδικούμε ; Τι ανταλλάγματα έχουν προσφέρει οι σφετεριστές  για την καταστροφή που προκάλεσαν στη φύση  ,   τίποτε .Δε δίνουν την παραμικρή αναφορά  στους μόνιμους κατοίκους για το πότε θα ανοίξουν τις βάνες(δεν θα το γλιτώσουμε το πνίξιμο)  και πότε θα τις κλείσουν !! Μας Αγνοούν,  μας  απαξιούν , δεν  ενημερώνουν  ,ούτως ώστε  να γνωρίζουμε   πότε μπορούμε  να πλησιάσουμε  την κοίτη  χωρίς   να    πνιγούμε .  Η πολιτική μας αντιπροσώπευση φυσικά  σιωπά ! Δεν υπήρξε καμιά επερώτηση στη Βουλή έστω και τυπικά για το  θέμα της Γέφυρας Τέμπλας , του φράγματος Αυλακίου  και των ανταποδωτικών τελών, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος   που η  ανάδοχος εταιρεία οφείλει να καταβάλει   , ως αντιστάθμισμα στα χωριά της περιοχής μας .....................πώς αποζημιώνονται οι κάτοικοι για το αίσχος αυτό;
Εμείς επίσης  μόνιμοι κάτοικοι , επισκέπτες κλπ    δεν θα πρέπει να    προβληματιζόμαστε για τη δική μας απάθεια ή τη μη συμμετοχή  !

Υ.γ. Την πρώτη  φωτογραφία  έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης΄΄facebook΄΄ ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΤΣΑΣ  . 
Δημοσίευση σχολίου