Ελάτε στην παρέα μας !

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Αλέξης Καρδαμπίκης :Κάθε χρόνο τα ίδια πυροτεχνήματα, από τους ίδιους, ανήμερα των Φώτων...

Η αλήθεια για τα ανταποδοτικά από την εκμετάλλευση των νερών της λίμνης Κρεμαστών.... 
-Το θέμα των ανταποδοτικών τέθηκε για πρώτη φορά από την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας που έγινε για πρώτη φορά στα Άγραφα. 
-Ακολούθησε συνάντηση - συζήτηση με τον Περιφερειάρχη στο Καρπενήσι και εκτενής συζήτηση για αυτό το θέμα. 
-Έγιναν δύο συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Στασινό, ο οποίος συμφώνησε με το αίτημα και ως ΤΕΕ το ζήτησε επίσημα απο το υπουργείο Ανάπτυξης. 
-Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επίσημα ζήτησε την θέσπιση ανταποδοτικών, συμφωνώντας με την πρόταση της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών. 
-Ενημερώθηκε η ΚΕΔΕ, η οποία σε συνεδρίασή της στην Κρήτη έκανε θετική αναφορά 
-Κατόπιν επικοινωνίας με το γραφείο του Ευρωβουλευτή κ. Γραμματικάκη υπεβλήθη ερώτηση στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Η Ευρωπαία επίτροπος ήταν καταπέλτης, λέγοντας ότι το ελληνικό κράτος παρανομεί που δεν αποδίδει στις τοπικές κοινωνίες, αυτό που αποδίδουν όλα τα υδροηλεκτρικά έργα. 
-Ακολούθησε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Φάμελο, ο οποίος ναι μεν συμφώνησε για το δίκαιο του αιτήματος, αλλά παρέπεμψε το θέμα στον κ. Σταθάκη που έχει την αρμοδιότητα και όφειλε να νομοθετήσει με όσα λένε φορείς και Ε.Ε. 
 -Ήρθαμε σε επικοινωνία και υπεβλήθησαν 3 ερωτήσεις στη Βουλή από διαφορετικούς βουλευτές, οι οποίες παραμένουν παράτυπα αναπάντητες, από τον αρμόδιο υπουργό 
-Διαμορφώθηκε πλήρης φάκελος που δόθηκε σε όλα τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή. Αρχικά υπήρξε ενθουσιασμός και μετά σιγή για ευνόητους λόγους (μπορεί να το πεις και διαπλοκή) 
-Ακολούθησε συνάντηση στην Αθήνα με στελέχη του δικτύου λιμνών όπου δόθηκαν όλα τα στοιχεία, λαμβάνοντας υποσχέσεις για κοινή διεκδίκηση 
-Tο συμβούλιο του Δικτύου των Λιμνών και οι Δήμοι αποφάσισαν μετά απο πολλές δεκαετίες την διεκδίκηση του αυτονόητου. Αυτό αποφάσισαν ότι θα γίνει μέσω ενός ψηφίσματος που θα σταλεί στον Πρωθυπουργό (πέρασαν 8 μήνες και μέχρι σήμερα δεν είδε το φως της δημοσιότητας). 
-Γνώμη μας είναι ότι το κλειδί είναι ο υπουργός κ. Σταθάκης ο οποίος οφείλει να νομοθετήσει. 
Αν θέλουν να πιέσουν αυτόν πρέπει να συναντήσουν για να νομοθετήσει, όπως νομοθέτησε με τους βωξίτες ο προηγούμενος υπουργός. 
Τα λεφτά είναι πολλά, τα συμφέροντα μεγάλα, κι όλοι πρέπει να αποδείξουν τις προθέσεις τους και την εντιμότητά τους. 
-Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα το παρακολουθούμε και δεν αρκούμαστε σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. 
Το θέμα το ξεκινήσαμε και θα το φέρουμε εις πέρας , ζητώντας την καλή συνεργασία από όλους όσους πιστεύουν στο δίκαιο.... 


Αλέξης Καρδαμπίκης 
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγραφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: