Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ :ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2019 - Ο Αγιασμός των Υδάτων στη Λίμνη κρεμαστών

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε και φέτος ανήμερα των Θεοφανείων, η καθιερωμένη Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στη Γέφυρα Επισκοπής στη Λίμνη των Κρεμαστών, σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, με το χιόνι να στολίζει τα βουνά γύρω από τη λίμνη. 

Στις 12 το μεσημέρι, παρουσία του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή και των Συνεργατών του στο Δήμο, κληρικών και κατοίκων της περιοχής, πάνω στη Γέφυρα πραγματοποιήθηκε η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου π. Νήφωνα Συριανού, που ήταν πλαισιωμένος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής π. Ευάγγελο Φεγγούλη και από τους εφημερίους Επισκοπής και Αγίου Βλασίου, π. Νεκτάριο Διώτη και π. Κων/νο Κοντογιώργο. 

Το Σταυρό έπιασε ο Κωνσταντίνος Κρικώνης, ενώ βούτηξαν, παρά το πολικό ψύχος, μέσα στα παγωμένα νερά της λίμνης, πέντε τολμηροί νέοι της περιοχής, λαμβάνοντας την ευλογία Του και το δικαιολογημένο χειροκρότημα από τον κόσμο που ήταν πάνω στη Γέφυρα. 

Στη συνέχεια οι ιερείς ευλόγησαν τη βασιλόπιτα που προσφέρθηκε για τους παρευρισκόμενους από το Δήμο Αγράφων και το λόγο πήρε ο κ. Μπαμπαλής. 
 Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγράφων, πέραν των ευχών, γνωστοποίησε την ίδρυση Ναυταθλητικού και Ορειβατικού Ομίλου του Δήμου Αγράφων, και αναφέρθηκε στην επιβεβλημένη ανάγκη αξιοποίησης της λίμνης, που μπορεί υπό προϋποθέσεις και με στρατηγικό σχεδιασμό να μετατραπεί σε πυλώνα ανάπτυξης για τους Δήμους αλλά και για την περιοχή γενικότερα. 
Επ΄ αυτού μάλιστα ο κ. Μπαμπαλής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, με ομάδα και άλλων Δημάρχων που ανήκουν στο Δίκτυο Δήμων με λίμνες, θα επισκεφτεί το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διεκδίκησης της ανταποδοτικότητας των μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων, όπως η Λίμνη των Κρεμαστών από τον Δήμο Αγράφων αλλά και άλλων Λιμνών που χρησιμοποιούνται για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μέσα από το Δίκτυο Δήμων με Λίμνες. 

Στην Τελετή, παραβρέθηκαν πέραν του Δημάρχου Αγράφων, οι Αντιδήμαρχοι Θόδωρος Τσιάμης, Στέφανος Τσιαμάκης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Φεγγούλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγράφων, κ.κ. Γιώργος Παπαδημητρίου και Κώστας Μάκκας και οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Επισκοπής, Βαγγέλης Φεγγούλης, Μαραθιά Βασίλης Τσέλος, και Τ.Κ. Χαράστης του Δήμου Αγρινίου Γιάννης Κουκουνιάς, εκπρόσωποι Συλλόγων και κάτοικοι της περιοχής που αψήφησαν το δριμύ ψύχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: