Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Νέοι συνοδοιπόροι στην διεκδίκηση ανταποδοτικών ;


Εφόσον επιτευχθεί ο στόχος που είναι να αποδοθούν ανταποδοτικά οφέλη από την εκμετάλλευση των νερών της λίμνης Κρεμαστών, η αδράνεια, η απραξία και <<το σιγά μη γίνει>> που κυριαρχούσε και πριν λίγες μέρες δεν έχει καμιά σημασία. 

Αναλυτικά πώς είχαν και πως έχουν τα πράγματα. 
-Το θέμα των ανταποδοτικών τέθηκε για πρώτη φορά από την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε για πρώτη φορά στα Άγραφα. 
-Ακολούθησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη στο Καρπενήσι και εκτενής συζήτηση για αυτό το θέμα. 
-Έγιναν δύο συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Στασινό, ο οποίος συμφώνησε με το αίτημα και ως ΤΕΕ το ζήτησε επίσημα απο το υπουργείο Ανάπτυξης. 
-Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επίσημα ζήτησε την θέσπιση ανταποδοτικών, συμφωνώντας με την πρόταση της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών. 
-Ενημερώθηκε η ΚΕΔΕ, η οποία σε συνεδρίασή της στην Κρήτη έκανε θετική αναφορά 
-Κατόπιν επικοινωνίας με το γραφείο του Ευρωβουλευτή κ. Γραμματικάκη υπεβλήθη ερώτηση στην αρμόδια Ευρωπαική Επιτροπή. 
Η Ευρωπαία επίτροπος ήταν καταπέλτης, λέγοντας ότι το ελληνικό κράτος παρανομεί που δεν αποδίδει στις τοπικές κοινωνίες, αυτό που αποδίδουν όλα τα υδροηλεκτρικά έργα. 
-Ακολούθησε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Φάμελο, ο οποίος ναι μεν συμφώνησε για το δίκαιο του αιτήματος, αλλά μας παρέπεμψε στον κ. Σταθάκη που έχει την αρμοδιότητα και όφειλε να νομοθετήσει με όσα λένε φορείς και Ε.Ε. 
-Ήρθαμε σε επικοινωνία και υπεβλήθησαν 3 ερωτήσεις στη Βουλή από διαφορετικούς βουλευτές, οι οποίες παραμένουν παράτυπα αναπάντητες, από τον αρμόδιο υπουργό 
-Διαμορφώθηκε πλήρης φάκελος που δόθηκε σε όλα τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή. Αρχικά υπήρξε ενθουσιασμός και μετά σιγή για ευνόητους λόγους (μπορεί να το πεις και διαπλοκή) 
-Ακολούθησε συνάντηση στην Αθήνα με στελέχη του δικτύου λιμνών όπου δόθηκαν όλα τα στοιχεία, λαμβάνοντας υποσχέσεις για κοινή διεκδίκηση 
-Έγινε πριν λίγες ημέρες το συμβούλιο του Δικτύου των Λιμνών και οι Δήμοι αποφάσισαν μετά από πολλές δεκαετίες την διεκδίκηση του αυτονόητου. Αυτό αποφάσισαν ότι θα γίνει μέσω ενός ψηφίσματος που θα σταλεί στον Πρωθυπουργό. 
-Γνώμη μας είναι ότι το κλειδί είναι ο υπουργός κ. Σταθάκης ο οποίος οφείλει να μομοθετήσει. Αν θέλουν να πιέσουν αυτόν πρέπει να συναντήσουν για να νομοθετήσει, όπως νομοθέτησε με τους βωξίτες ο προηγούμενος υπουργός. Τα λεφτά είναι πολλά, τα συμφέροντα μεγάλα, κι όλοι πρέπει να αποδείξουν τις προθέσεις τους και την εντιμότητά τους. 
 -Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα το παρακολουθούμε και δεν αρκούμαστε σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. 

Το θέμα το ξεκινήσαμε και θα το φέρουμε εις πέρας , ζητώντας την καλή συνεργασία από όλους όσους πιστεύουν στο δίκιο. 

Αλέξης Καρδαμπίκης 

Πρόεδρος Αδελφότητας Γρανιτσιωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: