Ελάτε στην παρέα μας !

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

24 Χρόνια χωρίς τον Κώστα Τσιαμπά ...

Γράφει ο κ. ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ Αλέκου ΤΣΙΑΜΠΑΣ+ 

- ΜΝΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΙΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 

- ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΟΙΡΑ... 24 χρόνια πέρασαν από τότε που έφυγε από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ Αλέκου ΤΣΙΑΜΠΑΣ, ο Μεγάλος αυτός Τραγουδιστής, ο φλογερός Πατριώτης και για όσους τον ζήσαμε από κοντά τόν φέρνουμε πάντα στη μνήμη μας για τον καθαρό χαρακτήρα του, το χαμόγελό του, τα αστεία του μα πάνω από όλα για την αγάπη του για τα Ραδοβίζια (γεννήθηκε στη Μεγαλόχαρη Άρτας) και την Αργιθέα και για την προσφορά του στην Μουσική Παράδοση του Τόπου μας, της Ελλάδας, αφού με την αβίαστη, αέρινη και κρυστάλλινη φωνή του όταν τραγουδούσε σε καθήλωνε πρώτα κι ύστερα σε ξεσήκωνε για χορό!!! 

Ήταν ξακουστός και άφησε εποχή τραγουδώντας στα καλύτερα Δημοτικά Κέντρα της Αθήνας και με τεράστιους μουσικούς. Άφησε και σοβαρό μουσικό έργο με κασσέτες και δίσκους.
Παιδικός και αδερφικός μου φίλος από τότε που ο μπάρμπα Αλέκος Τσιαμπάς (έπαιζε κλαρίνο) τον έφερνε με το μουλάρι μαζί του- μικρό παιδί - στα πανηγύρια του Ανθηρού. 

Δυστυχώς για εκείνον και για την οικογένειά του έφυγε νεότατος τέτοιον καιρό του 1994 από κοντά μας. 
Έχω στο αρχείο μου μία κασέττα και ένα δίσκο που μου τα χάρισε με τραγούδια του. 
Κι απόψε ανασκαλεύοντας για να βρώ κάτι άλλο έπεσα επάνω τους. 
Ένοιωσα ένα ρίγος...
Και όταν ηρέμησα είπα να του γράψω δυό αράδες - αυτές εδώ - ανεβάζοντας και φωτογραφία του και βάζοντας τραγούδια του για να τα ακούσει από εκεί ψηλά. 
Αλησμόνητε ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΜΠΑ!!! 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ - ΚΑΤΩ ΣΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ ΤΑ ΧΩΡΙΑ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΜΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: