Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Προς ανησυχούντες & επίδοξους προστάτες.

Πολλές επισκέψεις δέχεται τα δύο τελευταία χρόνια το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας από τον Περιφερειάρχη, τον Βουλευτή του Νομού, Περιφερειακούς Συμβούλους και λοιπά στελέχη της Ν.Δ. Μεγάλη η «ανησυχία» τους για τη λειτουργία του. Και φυσικά την ανησυχία και το ενδιαφέρον αυτών κάνουν γνωστό σε όλους τους Ευρυτάνες, με μεγάλο ζήλο, τα τοπικά ΜΜΕ.

 Στην πρόσφατη επίσκεψή τους, ο περιφερειάρχης, κατά το δημοσίευμα των Ε.Ν, μεταξύ των άλλων έκανε και τη δήλωση, «πρώτη φορά από το 2010 που εξελέγην δήμαρχος Καρπενησίου, βλέπω το ίδρυμα σε αυτή την κατάσταση» διανθίζοντάς το και με άλλα όπως: «απαιτείται αποφασιστικότητα», «να συνεργαστούμε», «να αναλάβουμε τις ευθύνες μας». 
Να θυμίσουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Θ.Χ.Π είναι ΝΠΔΔ ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύη, λειτουργεί με την καθοδήγηση και τις οδηγίες του και τα οποιαδήποτε θέματα ανακύπτουν επιλύονται σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του Θεραπευτηρίου. Αυτή διοικεί και κανένας άλλος!!! Δεν χρειάζεται διαμεσολαβητές, αυτόκλητους προστάτες ή μάνατζερ. 

Η ανάμιξη οποιουδήποτε θεσμικού ή μη παράγοντα στα εσωτερικά του μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει, εκτός εάν αυτό επιδιώκεται, με υποκριτική επίδειξη ενδιαφέροντος και τη συμβολή βεβαίως συνεχών αναφορών φιλικού εντύπου που αξιοποιεί με διαστρεβλωτικό τρόπο «δηλώσεις διαφόρων», «ρεπορτάζ» κλπ. 
 Στις εποχές μας δυστυχώς, είδηση ή γεγονός, είναι ότι αναπαραχθεί από τα λεγόμενα μέσα ενημέρωσης και ισχύει το δόγμα: «αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο γι αυτήν» Δεν γνωρίζουμε σε ποια δεδομένα στηρίχθηκε η άποψη αυτή του περιφερειάρχη, ξέρουμε όμως ότι την τελευταία διετία δεν άλλαξε ο αριθμός των φιλοξενουμένων, προσλήφθηκαν δύο μόνιμοι υπάλληλοι ενώ τα προηγούμενα χρόνια μειωνόταν συνεχώς είτε με συνταξιοδοτήσεις είτε με «εξυπηρετήσεις» μετατάξεων και συνεχών αποσπάσεων. 
Οι πολίτες που έρχονται σε επαφή με το Θεραπευτήριο αλλά και με τις δομές υγείας, διότι υπήρξε και γι αυτό γενικόλογη αναφορά, αντιλαμβάνονται αν σήμερα είναι χειρότερα ή καλύτερα.. 
 Δεν ενθυμούμαστε να «ανησυχούσε» το ίδιο την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, με πρωτοκλασάτους υπουργούς τους νυν πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΝΔ που απέλυαν καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς τεχνικής εκπαίδευσης , διέλυαν την πρωτοβάθμια υγεία, έκλιναν τη ΕΡΤ κομπάζοντας μάλιστα ( Ο Άδωνις) ότι « δεν θα τους πάρει τη δόξα ο Τόμσεν». 
Αντιλαμβάνονται όλοι πλέον ότι το σημερινό δήθεν ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους είναι όψιμο και κυρίως υποκριτικό. Συνεπώς πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί τόση ανησυχία? Είναι στα πλαίσια της γενικής αντεπίθεσης που συστατικό της στοιχείο είναι η καταστροφολογία? Είναι ο κίνδυνος σταδιακής απώλειας των κερδών του πελατειακού συστήματος που είχαν στήσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και συμμετείχαν μικροπαράγοντες, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και «άλλες δημοκρατικές δυνάμεις»? 
 Οι απαντήσεις αναμένουμε να δοθούν από τους « ανησυχούντες». 

 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου