Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Το πλαστό δίλημμα Ευρώ ή δραχμή.

Γράφει ο κ. Πάνος Νιαβής ( panos.niavis) 
Επειδή η επόμενη σύγκρουση της Ελληνικής κοινωνίας θα είναι το πλαστό δίλημμα Ευρώ ή δραχμή . Να θυμίσω στους νεότερους τη διαχρονική διολίσθηση - δηλαδή την απώλεια αγοραστικής δύναμης του περήφανου και ανεξάρτητου εθνικού νομίσματος από την μεταπολίτευση μέχρι την μέρα εισόδου μας στο Ευρώ. 
Επειδή μεγάλη κουβέντα ξεκίνησε πως η Ελλάδα μεγαλούργησε με τη δραχμή , ας βγει κάποιος να μας πει ποια Ελλάδα μεγαλούργησε με τη δραχμή: του Περικλέους; του Τζουμπέ; ή του Δηλιγιάννη που έφερε τους Τούρκους το 1897 στα Φάρσαλα ; 
Η ρητορική του τι έχω να χάσω είναι με την ίδια ιδεολογική βάση "τι χειρότερο να πάθουμε ή εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα" . 
Ε , λοιπόν όση μεγαλύτερη είναι η ένδεια κάποιου τόσο περισσότερα έχει να χάσει γιατί υφίσταται ως Ύπαρξη από την ηθελημένη ή την επιβεβλημένη αλληλεγγύη των άλλων . 
Και με δεδομένη τη διαδεδομένη αντίληψη " να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα " να γίνουμε όλοι ίσοι στην απόλυτη ένδεια , αγνοείται πως ακόμη και "η ανάσα" της κατσίκας του γείτονα , είναι πολλαπλά χρήσιμη και για εκείνον που το σκέφτεται από την παντελή της ύπαρξη . 
 Η Ελλάδα με την είσοδο της στο Ευρώ διέβη το Ρουβίκωνα . Αν η παραμονή μας στο ευρώ είναι δυσβάστακτο και τιτάνιο έργο , η επιστροφή μας στην άλλη όχθη δεν έχει δρόμο ούτε γέφυρες θα γίνει με πτώση στο κενό και ο σώζων εαυτόν σωθήτω. 
Επειδή όμως , όπως αποδείχτηκε και με το ακατανόητο δημοψήφισμα 2015 , το αντίστοιχο της Βρετανίας , αλλά και με την εκλογή Τραμπ. 
Ο ορθολογισμός και τα λογικά και αδιάσειστα επιχειρήματα ηττώνται από τον θυμό, την απόγνωση, το μίσος την επιθυμία μιας συμβολικής νίκης κόντρα στη Λογική , αθροίζοντας στα παραπάνω και την έφεση στο γήτεμα από τους τσαρλατάνους ,τους "τιμωρούς" και τους σοβαροφανείς δημαγωγούς η συζήτηση περί επιστροφής στη δραχμή θα έρθει στο προσκήνιο από " σοβαρούς" σκεπτικιστές που διαχέονται εγκάρσια σε μεγάλο εύρος του πολιτικού συστήματος , αντιμετωπίστε τους με πλήρη απόρριψη ,είναι οι νέοι θαυματοποιοί που υπόσχονται μέλια , πιλάφια και Ουρί στον ...παράδεισο της "περήφανης" Δραχμής που θα θεραπεύσει πάσα νόσο και μαλακία ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: