Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Με λαμπρότητα τελέστηκε η εκδήλωση στην Ιστορική Βίνιανη Δήμου Αγράφων για τα 72 χρόνια από την ίδρυση της ΠΕΕΑ

Με λαμπρότητα τελέστηκε η εκδήλωση στην Ιστορική Βίνιανη Δήμου Αγράφων για τα 72 χρόνια από την ίδρυση της ΠΕΕΑ (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης) 
 Σάββατο 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση μνήμης στην Ιστορική Βίνιανη, για τα 72 χρόνια από την ίδρυση της ΠΕΕΑ (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης). 

Η λαμπρή τελετή έγινε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνου Κοντογεώργου, Αντιδημάρχων, αιρετών της Ευρυτανίας, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου. 

 Κατά την τελετή απόδοσης φόρου τιμής στην «Κυβέρνηση του Βουνού» στην πρώτη ελεύθερη πρωτεύουσα της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Βίνιανης, έγιναν καταθέσεις στεφάνων από τους: Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Νικόλαο Κουίκ, Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνο Κοντογεώργο, Εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και Περιφερειακό Σύμβουλο κα Αικατερίνη Καλαντζή, Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας κ. Ιωάννη Νικοπολίδη, Πρόεδρο Τ.Κ. Βίνιανης κ. Παντελή Μαντή, Αντιδήμαρχο Καρπενησίου κ. Παντελή Χαλκιά, Πρώην Δήμαρχο Δομνίστας και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καρπενησίου κ. Ιωάννη Σταμάτη, Πρόεδρο της ΤΚ Δομνίστας κ. Νικόλαο Καρέτσο, πρώην Αντιπεριφερειάρχη και πρώην Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Βασίλη Καραμπά, Αντιδήμαρχο Καρπενησίου κ. Παντελή Χαλκιά, Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευρυτανίας Σύριζα κ. Δημήτριο Μαντέκα, Εκπρόσωπο της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευρυτανίας Ν. Δημοκρατίας κ. Θεοδωρόπουλο Βασίλειο, Εκπρόσωπο της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευρυτανίας ΑΝΕΛ κ. Κωνσταντίνο Μπακόλα, Εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βίνιανης «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» κα Αρετή Γαζέτα. Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά «Του ξεσηκωμού αυτού, που υπήρξε ισάξιος του μεγάλου «21» , η Βίνιανη αποτελεί την κορυφαία ιστορική έπαλξη.  
Την κορυφαία έπαλξη της αντίστασης και των αγώνων του λαού μας….. Η Ευρυτανία, ο τόπος μας, η Δομνίστα, οι Κορυσχάδες, το Νιμάτι , τα Άγραφα, η Νιάλα, η Βίνιανη, ποτίστηκαν με το αίμα των αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης. Η Βίνιανη παραμένει σύμβολο της σύγχρονης Ελληνικής μας Ιστορίας, που ο διακαής πόθος του λαού, για ανεξαρτησία και ελευθερία, πήρε εδώ σάρκα και οστά, μες τη φωτιά του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, στις 10 Μαρτίου του 1944.». 

Ο κ. Μπαμπαλής τόνισε επίσης τη σημασία για συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να επιτευχθεί η βελτίωση των συνθηκών και η ανάδειξη του ιστορικού Οικισμού της Παλιάς Βίνιανης αλλά και του Μουσείου – Σχολείου των Ελλήνων όπως το χαρακτήρισε. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκ μέρους της Κυβέρνησης εκφώνησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Νικόλαος Κουίκ, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της Εθνικής Αντίστασης στη Βίνιανη, αποτίνοντας φόρο τιμής στον Αντιστασιακό Αγώνα της «Κυβέρνησης του Βουνού» αλλά και του απελευθερωτικού αγώνα στην Ευρυτανία γενικότερα. 

Ο κ. Κουίκ αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρίσκεται στο Δήμο Αγράφων ευχαριστώντας τον Δήμαρχο κ. Μπαμπαλή, άδραξε την ευκαιρία και γνωστοποίησε δημοσίως την έκβαση του ζητήματος στέγασης όλων των Υπηρεσιών του Δήμου Αγράφων στην έδρα του Δήμου, το Κερασοχώρι – ζήτημα που όπως είπε ο κ. Μπαμπαλής του είχε θέσει σε πρόσφατη συνάντησή τους. Ο κ. Κουίκ ενημέρωσε πως το ζήτημα πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία των γραφειοκρατικών διαδικασιών.






















Με δύο νέα Δωρεάν Σεμινάρια συνεχίζεται ο κύκλος Σεμιναρίων στη Βίνιανη

Με δύο  νέα Δωρεάν Σεμινάρια συνεχίζεται ο κύκλος Σεμιναρίων στη Βίνιανη υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων 
Με δύο νέα σεμινάρια εμπλουτίζεται ο κύκλος σεμιναρίων στην Παλιά Βίνιανη. 

Ο Δήμος Αγράφων μετά το Διήμερο Σεμινάριο Δενδροκομίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, προγραμματίζει και άλλα δύο δωρεάν Διήμερα Σεμινάρια, για Αρωματικά Φυτά – Βότανα – Εναλλακτικές Καλλιέργειες (Κρόκος Κοζάνης – Σαφράν κ.α.) αλλά και για Οικοτεχνία (παστέλια – λουκούμια – καραμέλες – ζυμαρικά – γλυκά κουταλιού – μαρμελάδες – κέτσαπ κ.α.), με ειδική αναφορά στη νομοθεσία που διέπει την εμπορευματοποίηση αγαθών για ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, τα οποία θα λάβουν χώρα στο Μουσείο Βίνιανης. 

 Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

 • Δενδροκομίας – Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Ιουνίου - ώρα 10:00 – 15:30 Εισηγητής: κ. Χρήστος Παναγόπουλος – Γεωπόνος και Καθηγητής Δενδροκομίας του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών 



 • Αρωματικά Φυτά – Βότανα – Εναλλακτικές Καλλιέργειες (Κρόκος Κοζάνης – Σαφράν κ.α.) – Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Ιουνίου - ώρα 10:00 – 15:00 Εισηγήτρια: κα Σωτηροπούλου Δήμητρα – Διδάκτωρ Γεωπονικών Επιστημών – Δ/ντρια ΕΠΑΛ Αναβρύτων & Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων 


Οικοτεχνία (παστέλια – λουκούμια – καραμέλες – ζυμαρικά – γλυκά κουταλιού – μαρμελάδες – κέτσαπ κ.α.) – Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Ιουλίου – ώρα 10:30 – 16:00 Εισηγητής: κ. Γεωργόπουλος Θεοφάνης – MSc Γεωπόνος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών & Καθηγητής Εφαρμογών στο ΤΕΙ Λάρισας, με εξειδίκευση στην Τεχνολογία & Ποιοτικό Έλεγχο Σιτηρών και Αρτοσκευασμάτων 

 Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ: 6972831623 & 2237770879 (κα Βούλα Σούκη)

Ενιαίο σύστημα κινητικότητας στο δημόσιο.Τι θα ισχύει για αποσπάσεις-μετατάξεις .

Ενιαίο σύστημα κινητικότητας στο σύνολο του δημοσίου τομέα θα θεσμοθετήσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εντός του Ιουνίου με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την κάλυψη των κενών σε καίριους τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. 

 Μετά τη διαδικασία της προνομοθετικής διαβούλευσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των διατάξεων που θα κατατεθούν στη Βουλή εντός του Ιουνίου

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Εθνος, οι κύριοι άξονες του νέου συστήματος: Η κινητικότητα μεταξύ φορέων αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων και θα έχει πλήρως εθελοντικό χαρακτήρα. 

Η κινητικότητα εντός του ίδιου φορέα θα έχει την μορφή απόσπασης του υπαλλήλου με προσωρινό χαρακτήρα για την κάλυψη αναγκών. Θα παρέχονται κίνητρα σε όσους επιλέξουν παραμεθόριες περιοχές και νησιά. 

Τα κίνητρα θα έχουν σχέση με την μισθολογική και την βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων. 
Μετά το διορισμό ή τη μετάταξη στη νέα θέση θα υπάρχει υποχρέωση παραμονής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον τρία χρόνια). 

Για την κινητικότητα μεταξύ ομοειδών φορέων (δήμοι, νοσοκομεία κλπ) θα προβλέπεται απλουστευμένη και ενιαία διαδικασία που θα ενεργοποιούνται από τους εποπτεύοντες φορείς (υπουργείο Υγείας, Εσωτερικών κλπ). 

 Το πρόγραμμα κινητικότητας δεν θα σταματά, θα είναι συνεχές, ωστόσο για λόγους πρακτικούς θα εφαρμόζεται σε τρεις κύκλους κάθε χρόνο (για παράδειγμα Φεβρουάριο, Ιούνιο, Οκτώβριο) ανάλογα με τα αιτήματα φορέων και εργαζομένων για κάλυψη κενών και μετακίνηση αντίστοιχα. 
Πηγή : airetos.gr

Μπακογιάννης: Να είμαστε άνθρωποι

Στην τελετή θεμελίωσης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στο Κέντρο Γεροντολογίας παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. 
Κατά τη διάρκεια της τελετής, στις εγκαταστάσεις του κέντρου στο Δήλεσι Βοιωτίας, ο Περιφερειάρχης απηύθυνε χαιρετισμό προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, επισημαίνοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία Περιφέρειας και Εκκλησίας για την ανακούφιση ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

 «Το Κέντρο Γεροντολογίας είναι απόδειξη ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Εκκλησία μπορούν μαζί να κάνουν πολλά πράγματα. Από τη μία εμείς εξοικονομούμε τους πόρους και από την άλλη η Εκκλησία τους αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο για να δοθούν λύσεις σε ανθρώπους που τις χρειάζονται. Πέρα από κάθε αριθμό, πέρα από κάθε ποσό, να είμαστε άνθρωποι. Αυτό προσπαθούμε καθημερινά, αυτό έχει αξία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης αναφερόμενος στις υποδομές που δημιουργήθηκαν στο Κέντρο για τη φιλοξενία 68 ανθρώπων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ

Με την συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού πραγματοποιήθηκε στην Βέροια το διήμερο 28 – 29 Μαΐου η ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου των Δήμων με Λίμνες.
Στην συνέλευση αυτή εγκρίθηκε και η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ως συνεργαζόμενο μέλος του συγκεκριμένου Δικτύου. 
 Στη συνέλευση αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, παρουσία και εκπροσώπων της ΔΕΗ, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της Περιφέρειας για την αξιοποίηση της Λίμνης των Κρεμαστών αλλά και τα βήματα τα οποία θα ακολουθηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα. 

Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας έκανε αναφορά στην ολοκληρωμένη μελέτη που υπάρχει για το εν λόγω θέμα, αλλά και στη σχετική νομοθεσία που διέπει τόσο την διαχείριση των υδάτων όσο και των αρμοδιοτήτων για αδειοδοτήσεις αλιευτικών και τουριστικών δραστηριοτήτων στις Λίμνες. 
Επίσης αναφέρθηκε σε κάποιες αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, οι οποίες θα μπορούσαν να προταθούν από το συγκεκριμένο δίκτυο, και θα διευκόλυναν την τουριστική αξιοποίηση των Λιμνών της χώρας μας. 

 Η Π.Ε Ευρυτανίας σε συνεργασία με τους δύο Δήμους έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την αξιοποίηση της Λίμνης των Κρεμαστών για την ανάπτυξη της περιοχής και προς την κατεύθυνση αυτή προγραμματίζει συγκεκριμένες δράσεις. 

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε της εγκατάστασης της Περιφερειακής Αρχής του Κώστα Μπακογιάννη το θέμα της Λίμνης έχει για τα καλά ανοίξει, στην βάση συναντήσεων που έχουν γίνει με την ΔΕΗ αλλά και των κανονιστικών κείμενων που προσδιορίζουν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα όλων των εμπλεκόμενων μερών.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης 

Αριστείδης Τασιός

Βοήθεια σε 12.460 πολίτες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, οι συμβάσεις που αφορούν στην υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής σε πολίτες που έχουν ανάγκη. 

 Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή τροφίμων και βασικών ειδών σε 12.460 πολίτες της Στερεάς Ελλάδας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
 Το ίδιο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, προβλέπει επιπλέον συμπληρωματικές δράσεις στήριξης των ωφελούμενων όπως νομική βοήθεια, διαχείριση οικογενειακού προϋπολογισμού κ.α. τα οποία θα υλοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτό. 

 Οι πόροι του προγράμματος προέρχονται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους. 
 Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Θα είμαστε ευτυχείς όταν ο αριθμός των δικαιούχων αυτών των παροχών μειωθεί. Μέχρι τότε, κάνουμε αυτό που λέει η συνείδησή μας, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μη χάσουμε ούτε σεντ του ευρώ που μπορεί να φέρει τα απαραίτητα σε κάθε οικογένεια της Στερεάς Ελλάδας».

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 50η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει θέσει στις άμεσες προτεραιότητές της την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα και τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που θα κάνει τα προϊόντα της ανταγωνιστικά. 

Στόχος της είναι η ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα με συσπείρωση όλων των παραγωγικών δυνάμεών της, στηριζόμενοι στην παραγωγή προϊόντων με ποιότητα και Στερεοελλαδίτικη ταυτότητα αλλά και την προβολή και προώθηση αυτών. 

Στα πλαίσια αυτά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην 50η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας η οποία θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 19 Ιουνίου 2016, Για την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή των τοπικών μας προϊόντων στην παραπάνω έκθεση η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παραχωρεί δωρεάν χώρο στην έκθεση σε όσους παραγωγούς, επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα, μεταποιητές, τυποποιητές αγροτικών προϊόντων επιθυμούν, να συμμετάσχουν σε αυτήν. 

Στον μισθωμένο από την Περιφέρεια χώρο της έκθεσης υπάρχει δυνατότητα προβολής εκτός των αγροτικών προϊόντων και των τουριστικών και πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας και όλων των μορφών εναλλακτικού τουρισμού. 

Για το σκοπό αυτό καλούνται οι Δήμοι και οι εμπλεκόμενοι φορείς τουρισμού να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην έκθεση προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη και άρτια προβολή του τουριστικού και εμπορικού προϊόντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
Για την καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμό όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Έκθεση θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 στα τηλέφωνα 22313 53173 & 22313 53150 ή στα email floros@2450.syzefxis.gov.gr, k.koutras@pste.gov.gr 
   


 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


Κ. Αποστολόπουλος 

Ημερίδα ενημέρωσης για τις κοινωνικές δομές των Δήμων

Ημερίδα ενημέρωσης για τις κοινωνικές δομές των Δήμων (υπο την αιγίδα της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας) που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.



Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Αλλαγή κεντρικού ομιλητή στην Εκδήλωση της Βίνιανης

Αλλαγή κεντρικού ομιλητή στην Εκδήλωση της Βίνιανης 

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας της Κυβερνήσεως, ο κεντρικός ομιλητής της Εκδήλωσης του Δήμου Αγράφων που θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική Βίνιανη για την Εθνική Αντίσταση με αφορμή τη συμπλήρωση 72 χρόνων από την ίδρυση της ΠΕΕΑ (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης), αλλάζει και ορίζεται να είναι ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, καθώς προέκυψαν στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη, που είχε αρχικά οριστεί ως ομιλητής, ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Τρόφιμα σε 4.390 οικογένειες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Τρόφιμα σε 4.390 άπορες οικογένειες και άστεγους των 25 δήμων της διένειμε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο στήριξης των ευπαθών ομάδων και κατοίκων που έχουν ανάγκη. 

 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ολοκλήρωσε την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας & του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την παροχή 57.700 κιλών τροφίμων σε άστεγους και άπορους. 

 Με αφορμή την ολοκλήρωση της διανομής τροφίμων, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια, χωρίς γραφειοκρατία και αξιοπρέπεια.
 «Είναι σημαντικό, τέτοιες διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την κάλυψη αναγκών οικογενειών που χρειάζονται τη στήριξή μας, να γίνονται γρήγορα, να μην κολλάνε στη γραφειοκρατία και να υλοποιούνται με όρους αξιοπρέπειας. Δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία δράση μας με αυτό το σκοπό. Εύχομαι όμως, όσο περνά ο καιρός, να γίνονται αχρείαστες αυτές οι ενέργειες μας».

ΔΙΑΝΟΜΗ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΕΤΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΕΒΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ξεκινά αύριο η διανομή οπωρολαχανικών και φέτας για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ 

Στο πλαίσιο της Γ΄Φάσης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) ο Δήμος Αγράφων προβαίνει στη διανομή οπωρολαχανικών και φέτας. 

 Δικαιούχοι του ανωτέρω προγράμματος είναι οι εγκριθέντες από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ / FEAD. Η διανομή θα γίνει ΜΟΝΟ αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου από τις 9:00πμ έως τις 15:00 από τη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες πλην της Δημοτικής Ενότητας Βίνιανης, όπου οι δικαιούχοι θα τα παραλάβουν από τη Μαθητική Εστία Κερασοχωρίου. 

 Για την παραλαβή των προϊόντων απαραίτητη είναι η επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2237351300 & 2237031888.

Αναβάλλεται το Σεμινάριο Δενδροκομίας για το επόμενο Σαββατοκύριακο 4 & 5 Ιουνίου

Αναβάλλεται το Σεμινάριο Δενδροκομίας για το επόμενο Σαββατοκύριακο 4 & 5 Ιουνίου – Δηλώστε συμμετοχή Το προγραμματισμένο Σεμινάριο Δενδροκομίας υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων, που ήταν να λάβει χώρα στο Μουσείο της Βίνιανης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναβάλλεται εξαιτίας της Εκδήλωσης Μνήμης για τα 72 έτη από την ίδρυση της ΠΕΕΑ (Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης), που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου το Σάββατο στις 10:30πμ. 

Το Σεμινάριο Δενδροκομίας μεταφέρεται για τις 4 & 5 Ιουνίου 2016 στο Μουσείο της Βίνιανης και ώρα 10:00πμ.

Για επιπλέον δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 6972831623.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

1.309.212 ευρώ. για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Στερεά Ελλάδα

Τις συμβάσεις συνολικού κόστους 1.309.212 €. για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Στερεά Ελλάδα για το 2016 και το 2017 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. 

 Πρόκειται για τις συμβάσεις που προβλέπουν «Παρακολούθηση από εδάφους των προνυμφών των κουνουπιών και διενέργεια από εδάφους παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας, ακμαιοκτονίας, υπολειμματικής ακμαιοκτονίας και δράσεων προστασίας της Δημόσιας Υγείας από ασθένειες που μεταδίδονται με διαβιβαστές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» και «Διενέργεια αεροψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας». 

 Σήμερα ξεκινούν οι πρώτοι αεροψεκασμοί στο Δέλτα του Σπερχειού, και στις πλημμυρισμένες περιοχές της Ροδίτσας, της Φακίτσας και των ορυζώνων της Ανθήλης. Έπειτα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις είναι πιθανόν να έχουν δημιουργηθεί αστικές και ημιαστικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών σε κάθε σημείο με λιμνάζοντα ύδατα στις αυλές των σπιτιών (πιατάκια γλαστρών, δοχεία, βαρέλια, λεκάνες κλπ), φραγμένες υδρορροές πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων, θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών, φρεάτια όμβριων υδάτων, κάθε σημεία με λιμνάζοντα νερά κλπ. 

Είναι σημαντικό να φροντίζει ο κάθε πολίτης για την εξάλειψη των εστιών και τον έλεγχο των κουνουπιών στην αυλή ή στον κήπο του. Συμβουλές και οδηγίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η πρώτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπό τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. 
Οι Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν την επιτροπή τόσο για την πορεία ολοκλήρωσης των έργων της Περιφέρειας, όσο και για της ανάγκες κάθε περιοχής. 
 Μετά την παρουσίαση των στοιχείων για τις Περιφερειακές Ενότητες και τους τομείς αρμοδιότητας των Αντιπεριφερειαρχών, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από όλα τα μέλη της Επιτροπής, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα θέματα που αφορούν στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών αλλά και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. 

 «Πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε αντίθετα στο ρεύμα της λογικής που επικρατεί ακόμα και σήμερα. Πρέπει να ξεπερνάμε τη γραφειοκρατία και να παίρνουμε πρωτοβουλίες για να λύνουμε προβλήματα" τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Μπακογιάννης... Εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την μετεγκατάσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Την εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως είχε ως αποτέλεσμα η μετεγκατάσταση υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο κτίριο της ΜΕΡ.ΥΠ. στη Λαμία.

Η μετεγκατάσταση πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη μείωση του κόστους των λειτουργικών δαπανών και της εκμίσθωσης ακινήτων αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Συγκεκριμένα:

 1.Η Περιφέρεια διέκοψε την εκμίσθωση 11 ακινήτων για τη στέγαση των υπηρεσιών της, οι οποίες μετεγκαταστάθηκαν, και σήμερα στο κτίριο της ΜΕΡ.ΥΠ. συστεγάζονται: 1.Το γραφείο Περιφερειάρχη, 2. Η Υπηρεσία Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, 3. Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, 4. Η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων, 5. Η Διεύθυνση Διοίκησης, 6. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, 7. Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, 8. Η Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

 2.Μειώνεται το κόστος προς τις ΔΕΚΟ.

 3.Μειώνεται το κόστος υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου.

4.Μειώνεται ο χρόνος διεκπεραίωσης διαδικασιών μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας με την παράλληλη εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής και διακίνησης εγγράφων.

5.Μειώνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών που μπορούν να διεκπεραιώσουν διαδικασίες σε περισσότερες από μία υπηρεσίες, σε ένα σημείο, χωρίς να μετακινηθούν.

Για τη μείωση του κόστους της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

«Αυτό είναι ένα από τα βήματά μας προς την κατάκτηση του αυτονόητου. Δεν υπάρχει καμία λογική στην τακτική της διασποράς υπηρεσιών με μεγάλο κόστος για την Περιφέρεια. Αυτά τα χρήματα που γλιτώνουμε συγκεντρώνοντας υπηρεσίες μας σε ένα κτίριο, μπορούν να διατεθούν για έργα και για τις ανάγκες των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας. Δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τους στόχους μας που είναι σαφέστατοι: Να απορροφήσουμε όλα εκείνα τα κονδύλια που δικαιούται η Στερεά Ελλάδα και να μειώσουμε στο ελάχιστο τις δαπάνες προς όφελος των κατοίκων της».

Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα εξετάσουν τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων Γρανίτσας και Ραπτοπούλου

Ενισχυμένες Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα εξετάσουν τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων Γρανίτσας και Ραπτοπούλου Δήμου Αγράφων, από 09 έως 11 Ιουνίου.
Για τις Τοπικές Κοινότητες Ραπτοπούλου και Γρανίτσας, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν δράσεις υγείας στο πλαίσιο της Εφαρμογής του Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Πολυκλινικής Ολυμπιακού Χωριού. 
Την Τοπική Κοινότητα Γρανίτσας Δήμου Αγράφων θα επισκεφθούν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, ως Δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", από τις 09 έως τις 11 Ιουνίου, ενώ καλούνται και οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Ραπτοπούλου να προσέλθουν προς εξέταση. 

 Οι κινητές Ιατρικές Μονάδες συμπεριλαμβάνουν δεκαπέξι (16) διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες καθώς και 24 διαφορετικά είδη εξετάσεων, για τους κατοίκους του Ραπτοπούλου και της Γρανίτσας. 
 Στο πλαίσιο της δράσης εκτός των εξετάσεων στους κατοίκους, οι οποίες θα διενεργούνται κατόπιν ραντεβού, θα πραγματοποιηθούν επίσης: 
Πρόγραμμα εκπαίδευσης Α΄Βοηθειών για την Α' βάθμια και Β' βάθμια Εκπαίδευση, 
•Δημιουργία Τράπεζας Αίματος των Χωριών Γρανίτσα και Ραπτόπουλο 
• Ομιλίες από Διαιτολόγο – Ψυχολόγο – Επισκέπτρια Υγείας 

 Οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα των δράσεων και ομιλιών, καθώς και για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής, μπορούν να ανατρέξουν στις ανακοινώσεις της Πολυκλινικής Ολυμπιακού Χωριού, τις οποίες ο Δήμος μας έχει ήδη κοινοποιήσει στις Τοπικές Κοινότητες, στην Ιστοσελίδα www.agrafa.gr και στα ΜΜΕ.



Βγήκαν τα αποτελέσματα των μαστογραφιών στο Δήμο Αγράφων

Παρακαλούνται οι κυρίες που πραγματοποίησαν Δωρεάν Μαστογραφίες, να παραλάβουν από το Δημαρχείο Αγράφων στο Κερασοχώρι, τα αποτελέσματα των μαστογραφιών τους από τη δράση του Δήμου Αγράφων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, για Δωρεάν Μαστογραφίες που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία στις 20 & 21 Μαρτίου 2016
 Περισσότερες πληροφορίες στο 2237351318

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 72 χρόνων από την ίδρυση της ΠΕΕΑ στη Βίνιανη .

Δείτε το Πρόγραμμα και την Πρόσκληση του δήμου Αγράφων σχετικά με την τιμητική Εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 72 χρόνων από την ίδρυση της ΠΕΕΑ (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης), στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Βίνιανης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στις 10:30πμ




Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Τιμή σε μια ξεχωριστή Αγραφιώτισσα!

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών βρεθήκαμε την Κυριακη 15 Μαϊου για να τιμήσουμε τη συμπατριώτισσά μας, Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου Αγράφων σε θέματα Υγείας και Πρόνοιας, και Manager Υγείας, κα Έλλη Γατή, στην τελετή απονομής του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της.

Η κα Γατή, στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών στο πανεπιστημιακό παράρτημα του CNAM HELLAS, ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα «Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας» και είμαστε διπλά υπερήφανοι διότι ένα δικό μας παιδί, που όχι μόνο ζει και εργάζεται για τον τόπο του, αλλά και επέλεξε να πραγματοποιήσει μελέτη στο Δήμο Αγράφων με θέμα «Προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι Τρόποι Αντιμετώπισής τους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Η περίπτωση του Δήμου Αγράφων».

Ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια, καλή σταδιοδρομία και ελπίζουμε ότι στο Δήμο μας, στο Δήμο Αγράφων , θα αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα και οι προτάσεις της μελέτης της κας Γατή, δεδομένων και των τεράστιων ελλείψεων στις υποδομές και παρεχόμενες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τις οποίες πασχίζει καθημερινά ο Δήμαρχος.. Και εις ανώτερα! 

 * Στην ξεχωριστή αυτή στιγμή για την κα Γατή βρέθηκαν πέρα από τα μέλη της οικογένειάς της , πολλοί φίλοι και πολλοί συγχωριανοί της Αγραφιώτες. 
Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία εικονίζεται ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραφιωτών κ. Θεοφάνης Λόζος και η κα Έλλη Γατή.

Κείμενο και πληροφορίες κ. Ηλίας Μπουμπουρής

Με λαμπρότητα και θέρμη υποδέχθηκε ο Δήμος Αγράφων τον Νέο του Ποιμενάρχη, τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο

Με λαμπρότητα και θέρμη υποδέχθηκε ο Δήμος Αγράφων τον Νέο του Ποιμενάρχη, τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο

Τρίτη 17 Μαΐου 2016, υποδέχθηκαν τα Άγραφα τον Νέο τους Ποιμενάρχη.

Στην επίσημη τελετή υποδοχής του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου παραβρέθηκαν σύσσωμοι, η Δημοτική Αρχή Αγράφων, οι αιρετοί της Ευρυτανίας, ο κλήρος και πλήθος κόσμου.

 Περί ώραν 11:00 κατέφθασε ο κ.κ. Γεώργιος στην έδρα του Δήμου , στο Κερασοχώρι, όπου ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, και όλοι οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νικόλαος Σουλιώτης, τον υποδέχθηκαν με θέρμη.

 Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Αγράφων, οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Δ.Σ, τον οδήγησαν στο Δημαρχείο Αγράφων όπου πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη συνάντησή τους, στο Γραφείο Δημάρχου. Στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Κρέντης συγκεντρώθηκε πλήθος Αγραφιωτών, κληρικοί Αγράφων καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι και Τοπικοί Πρόεδροι των Αγράφων, οι οποίοι σε κλίμα χαρμόσυνο, με χειροκροτήματα και κωδωνοκρουσίες, υποδέχθηκαν το νέο Μητροπολίτη τους, ενώ μικρά παιδιά έραιναν με ροδοπέταλα το διάβα του.

 Μετά τη δοξολογία που ακολούθησε, ο Δήμαρχος Αγράφων πήρε το λόγο και αφού καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, υπενθυμίζοντας την ιστορικότητα του Δήμου Αγράφων, αναφερόμενος τόσο σε ιστορικά γεγονότα, όσο και σε σημαντικές προσωπικότητες του τόπου, χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Σεβασμιότατε, τούτος ο τόπος και ο λαός έχουν τεράστιες δυνατότητες. Εμείς ως σημερινή Δημοτική Αρχή, θα κάνουμε από την πλευρά μας τα πάντα για να προσφέρουμε σε αυτόν τον τόπο στη σχέση μας με την τοπική εκκλησία, δεσμευόμενοι σήμερα ενώπιον σας αλλά και ενώπιον του Αγραφιώτικου λαού, ότι θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι και υποστηρικτικοί στο έργο σας.»

 Έπειτα ο Δήμαρχος Αγράφων, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο μία Αρχιερατική Μίτρα. Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κων/νος Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός και ο τελετάρχης και Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων π. Ευάγγελος Φεγγούλης.
Ο Αιδεσιμολογιώτατος προσέφερε εκ μέρους της ενορίας του, της Τοπικής Κοινότητας Κερασοχωρίου και του Συλλόγου Νέων Κρέντης, στο Σεβασμιότατο, ένα καλάθι με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, μια ξύλινη σκαλιστή ράβδο, μια ξυλόγλυπτη εικόνα του Αγ. Γεωργίου και την προσωπογραφία του Σεβασμιότατου, δημιουργήματα των δασκάλων και μαθητών του δημιουργικού εργαστηρίου Αγ. Νεκταρίου Κρέντης.
 Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, στην αντιφώνησή του, βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε το Δήμο Αγράφων και τους Αγραφιώτες για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν, ευχήθηκε με τη στήριξη όλων να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Αγραφιωτών, ενώ δήλωσε ότι συνδέεται άμεσα εδώ και χρόνια με τους Αγραφιώτες καθώς ήδη από την προηγούμενη ενορία του, είχε πάνω από 1500 Αγραφιώτες ενορίτες.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα στίχο από τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου : «των Ελλήνων οι Κοινότητες, είτε με αρχαιότητες, είτε με ορθοδοξία, φτιάχνουν νέο Γαλαξία», θέλησε να τονίσει τη σπουδαιότητα του ρόλου της Κοινότητας, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία της χώρας μας, λέγοντας χαρακτηριστικά « Η Πολιτεία μας βλέπει όλους ως αριθμούς, δε βλέπει ανθρώπους, δε βλέπει πόνο, δε βλέπει νοσταλγία, παρά μόνο νούμερα.. και αυτή η λογική καταστρέφει την επαρχεία .. και καταστρέφει και αυτόν τον ευλογημένο τόπο.. εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος» συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα θετικά χαρακτηριστικά της περιοχής των Αγράφων, καλώντας όλους να αντισταθούν και να επιδείξουν δυναμισμό για την ανάπτυξη του τόπου μας και ιδίως τους νεότερους.
 Με το πέρας της τελετής, ο Δήμος Αγράφων προσέφερε κέρασμα στους παραβρισκόμενους στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. και ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν του νέου Ποιμενάρχη. 

 Στην τελετή εκτός των προαναφερθέντων, παραβρέθηκαν επίσης: ο τέως Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Δημοσθένης Τσιαμάκης, Αντιδήμαρχοι Καρπενησίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κατερίνα Καλαντζή, δημοτικοί σύμβουλοι Καρπενησίου, η Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, ο Αστυνομικός Δ/ντης Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας, ο Διοικητης ΑΤ Κερασοχωρίου, ο υποδιοικητής της ΠΥ, ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ, ο Δ/ντης του ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας, ο προϊστάμενος του ΟΤΕ, ο Δ/ντης Εθνικής Τράπεζας Ραπτοπούλου, ο Δ/ντης της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, οι Δ/ντες των Σχολείων του Δήμου, όπως και οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών του Δήμου Αγράφων.






Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Το μήνυμα του Δημάρχου Αγράφων στους μαθητές για τις Πανελλήνιες

Το μήνυμα του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή σχετικά με τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων προς μαθητές και μαθήτριες
Αγαπητοί μαθητές/τριες,
Με την  έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων, θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στους στόχους που έχετε θέσει σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που δίνετε.
Θα ήθελα να εκφράσω τη στήριξή μου και στους συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες σας, τους γονείς σας, οι οποίοι με θυσίες στηρίζουν καθημερινά τις προσπάθειές σας, καθώς και τους καθηγητές σας, οι οποίοι  με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, σας μεταλαμπαδεύουν τη θέληση για μάθηση, τη θέληση για την προσωπική σας εξέλιξη και ανέλιξη.

Εύχομαι ολόψυχα να έχετε ψυχική δύναμη, υγεία και επιμονή για την επίτευξη όλων των προσδοκιών σας. 

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες

Τους νέους Αντιπεριφερειάρχες όρισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, υλοποιώντας τη δέσμευσή του για την ανανέωση των προσώπων στη διοίκηση της Περιφέρειας και την αξιοποίηση όλων των στελεχών της.
Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες είναι: 
 Ιωάννης Ταγκαλέγκας στον τομέα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος 
Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος στον τομέα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής 
Ιωάννης Κοτζιάς στους τομείς Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού 
Δημήτρης Αργύρης στους τομείς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
Θεμιστοκλής Χειμάρας στους τομείς Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας 
Κωνσταντίνος Μπακομήτρος στους τομείς Παιδείας και Διά βίου Μάθησης 

 Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από τους νέους Αντιπεριφερειάρχες, αλλά και την παράδοση από τους απερχόμενους, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Η ανανέωση των Αντιπεριφερειαρχών δεν έχει καμία σχέση με την λογική που έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα. Βασίζεται στην πεποίθησή μας ότι όλα τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να αξιοποιούνται στους τομείς που μπορούν να προσφέρουν. Η δική μας Περιφερειακή Αρχή απέδειξε ότι απαρτίζεται από επιτυχημένα στελέχη. 
Οι απερχόμενοι Αντιπεριφερειάρχες έθεσαν τις βάσεις και παραδίδουν αξιόλογο έργο, ο καθένας στον τομέα του. Γι’ αυτό ευχαριστώ προσωπικά τον Δημήτρη Βουρδάνο, τον Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Γιάννη Περλεπέ, τον Ηλία Σανίδα και τον Χάρη Σανιδά, για όσα έκαναν για την Στερεά Ελλάδα και ζητώ από τους νέους Αντιπεριφερειάρχες να δείξουν την ίδια αφοσίωση στον στόχο μας, να αλλάξουμε την Στερεά Ελλάδα και να την παραδώσουμε στους κατοίκους της ως πρότυπο περιφέρειας για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΔ για 8ο ΔΣ Μάιος 2016

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε η 8η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της στη Λαμία. 

Η συνεδρίαση ήταν διευρυμένη καθώς είχαν προσκληθεί σε αυτή όλοι οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. 
Ο Πρόεδρος αναφερόμενος στο μοναδικό θέμα της συνεδρίασης, που αφορούσε τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου για την «Σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων» και την διατύπωση βελτιωτικών προτάσεων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως είναι αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων οφείλουμε όλοι μας να το αντιμετωπίσουμε με την απαιτούμενη σοβαρότητα και προσοχή και να προτείνουμε ουσιαστικές βελτιώσεις, που θα δίνουν λύσεις και δεν θα δημιουργούν νέα προβλήματα». Στη συνέχεια ο κ. Υπερήφανος αναφέρθηκε στην συνάντηση εργασίας, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία του Δήμου Ορχομενού την Δευτέρα 9/5/2016, μεταξύ των μελών της επιτροπής της ΠΕΔ, που συστάθηκε με σκοπό την ενδελεχή εξέταση του σχεδίου νόμου και την κατάθεση προτάσεων βελτίωσής του. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Υπερήφανος, ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Σταυρογιάννης, η Δήμαρχος Λεβαδέων, κα Πούλου και ο Δήμαρχος Σκύρου, κ. Χατζηγιαννάκης. 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, ανέφερε συγκεκριμένα: «Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Δήμου Ορχομενού και καταλήξαμε στις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την πρόταση της ΠΕΔ στο πλαίσιο της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου, ενώ αποφασίστηκε από κοινού και ζητήθηκε από τον κ. Χατζηγιαννάκη, ο οποίος είναι νομικός και γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, η διατύπωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης με συγκεκριμένες πια βελτιώσεις επί του κειμένου». 
 Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στον Δήμαρχο Σκύρου, κ. Χατζηγιαννάκη προκειμένου να παρουσιάσει την εισήγηση του. «Στόχος της πρότασης της ΠΕΔ είναι να ενώσει και όχι να διχάσει. Θα πρέπει να προασπίσουμε το αυτοδιοίκητο των Δήμων προτείνοντας βελτιώσεις επί του νομοσχεδίου και όχι κρατώντας εμμονική στάση και ζητώντας την κατάργησή του», ανέφερε χαρακτηριστικά και παρουσίασε την πλήρως εμπεριστατωμένη πρότασή του, η οποία εμπεριείχε 57 βελτιωτικές παρατηρήσεις. 
 Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, κ. Υπερήφανος συνεχάρη θερμά τον Δήμαρχο Σκύρου για την άκρως επαγγελματική και άρτια εισήγησή του και τον ευχαρίστησε για την σημαντική του συνδρομή. Ακολούθησε η τοποθέτηση των μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔ καθώς και των Δημάρχων που δεν μετέχουν στο Δ.Σ., ενώ στη συνέχεια αφού οι συμμετέχοντες έλαβαν γνώση της απόφασης της ΚΕΔΕ για το ζήτημα, αποφασίστηκε ομόφωνα η υποστήριξη της απόφασης της ΚΕΔΕ και αν και εφόσον γίνει σεβαστό το αίτημα για παράταση ενός μήνα, η ΠΕΔ να προχωρήσει στην κατάθεση βελτιωτικών προτάσεων επί του σχεδίου νόμου, προς την ΚΕΔΕ. 

Η απόφαση της ΚΕΔΕ, την οποία υποστήριξε ομόφωνα το Δ.Σ. της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, περιελάμβανε τα κάτωθι: «Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ζητά παράταση της διαβούλευσης τουλάχιστον για ένα μήνα, στη διάρκεια το οποίου η ΚΕΔΕ θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο υπουργείο Εσωτερικών, η οποία μεταξύ των άλλων θα περιέχει προβλέψεις που: Θα προστατεύουν το αυτοδιοίκητο των δήμων στην άσκηση της αρμοδιότητας διαχείρισης των απορριμμάτων, και Θα περιλαμβάνουν εξειδίκευση με χωρικές προτάσεις και οικονομικούς και κοινωνικούς όρους. Τουτέστιν, να ορίζεται ανώτατη τιμή ανά τόνο για το κόστος διαχείρισης, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 0,5% του ακαθάριστου περιφερειακού εισοδήματος».



Οι Αγραφιώτες καλωσορίζουν τον νέο τους Ποιμενάρχη

Η Κίνηση Πολιτών Αγράφων Κ.Π.Α με αφορμή την επίσημη υποδοχή την Τρίτη του νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου κκ.Γεωργίου απο τον δήμο Αγράφων ,με επιστολή της καλωσορίζει τον νέο Ποιμενάρχη της Ευρυτανίας.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής.. "Αγραφιώτες καλωσορίζουν τον νέο τους Ποιμενάρχη" Σεβασμιότατε, 
 Οι πολίτες των Αγράφων σας απευθύνουν τις εκ βαθέων προσρήσεις κι ευχές για την ανάδειξή σας εις το αξίωμα του Μητροπολίτου Καρπενησίου. Την εποχή, που βιώνουμε την τεράστια οικονομική, πνευματική, πολιτισμική και πολιτική κρίση,η πατρίδα μας έχει ανάγκη από άξιους Ποιμενάρχες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν την αξία και το πνεύμα του Χριστιανισμού. 

 Το πλουσιότατο και πολυσχιδές έργο, που έχετε στο ενεργητικό σας στον εκκλησιαστικό χώρο, αποτελεί λαμπρό προοίμιο για ακόμη πιο λαμπρή διακονία, από την έπαλξη του Μητροπολιτικού Θρόνου, όπου πάντα θα σας συνοδεύουν η εκτίμηση και η αγάπη μας. Σεβασμιότατε, Οι πολίτες των Αγράφων επιθυμούν συνεργασία σε πνεύμα ειρήνης, αγάπης, συνεννόησης, ενότητας και ευγενικής προσφοράς. 
 Έχουμε δε χρέος να συμπορευθούμε εν Χριστώ για ανάπτυξη, πρόοδο και προκοπή του τόπου και του λαού μας. Ευχόμαστε ολόψυχα, την από Θεού ενίσχυση και σκέπη για το τόσο σημαντικό, πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο, που αναλαμβάνετε και θα σας συμπαρασταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου οι προσπάθειές σας να ευοδωθούν. 

Με αυτές τις σκέψεις σεβασμού,τιμής και εμπιστοσύνης οι Αγραφιώτες σας καλωσορίζουν στον ιστορικό δήμο Αγράφων 

Κίνηση Πολιτών Aγράφων Κ.Π.Α

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για υποτροφίες ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 από την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ»

ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
«ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ
e-mail: ypotrofiesvelouchi@gmail.com
Αθήνα, 10 Μαΐου 2016
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Θέμα «Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για υποτροφίες ακ.ετ. 2016-2017» 

 H Επιτροπή Υποτροφιών της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ» προκειμένου να επιλέξει του υποτρόφους για το ακαδ.έτος 2016-2017 καλεί τους ενδιαφερομένους Φοιτητές ή Σπουδαστές να υποβάλλουν σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι στις 15 Ιουνίου 2016. 
 Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι Φοιτητές/Σπουδαστές των οποίων ο ένας τουλάχιστον γονέας κατάγεται από την Ευρυτανία και επιπλέον: 
α. Δεν τους έχει χορηγηθεί υποτροφία σε προηγούμενο Ακαδημαϊκό έτος. 
β.Οι πρωτοετείς να έχουν βαθμό απολυτηρίου τουλάχιστον 16, οι δε Φοιτητές/Σπουδαστές των άλλων ετών μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 7. 

Τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά είναι: 

Α: ΟΙ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ 

1. Φωτοαντίγραφο του Απολυτηρίου Λυκείου 
2. Πιστοποιητικό σπουδών με την βαθμολογία του Α’ εξαμήνου. 
3. Εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης. 
4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης 
5.Αποδεικτικά στοιχεία αν ανήκουν σε ειδική κατηγορία κοινωνικών κριτηρίων, για την κατηγορία αυτή (π.χ. Πιστοποιητικό Πολυτεκνίας). 
 6. Δύο (2) Συστατικές Επιστολές από καθηγητές της Σχολής στην οποία φοιτά. 

 Β. ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΤΩΝ 

 1. Πιστοποιητικό σπουδών με αναλυτική βαθμολογία όλων των εξαμήνων και Γενικό Μέσο Όρο. 
2. Εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης. 
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 
4. Αποδεικτικά στοιχεία αν ανήκουν σε ειδική κατηγορία κοινωνικών κριτηρίων, για την κατηγορία αυτή (π.χ. Πιστοποιητικό Πολυτεκνίας). 
5. Δύο (2) Συστατικές Επιστολές από καθηγητές της Σχολής στην οποία φοιτά. 

 Όσοι κατέθεσαν δικαιολογητικά για τις υποτροφίες προηγουμένων ακαδημαϊκών ετών δεν είναι απαραίτητο να υποβάλλουν πάλι συστατικές επιστολές 

 Το έντυπο της αίτησης διατίθεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση ypotrofiesvelouchi.blogspot.com . Προσοχή ! να χρησιμοποιηθεί το έντυπό της αίτησης έτους 2016. 

 Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στην διεύθυνση ypotrofiesvelouchi@gmail.com και να την υποβάλλουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 15 Ιουνίου 2016 με επιστολή ή ιδιοχείρως στον κ. Κώστα Αβράμπο, Ξενοδοχείο ΠΑΡΝΩΝ, 3ης Σεπτεμβρίου και Χαλκοκονδύλη 21, 10432 Αθήνα, με την ένδειξη «ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ» Ελλιπή δικαιολογητικά ή εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη. Για τη χορήγηση της υποτροφίας λαμβάνονται υπόψη οικονομικά, κοινωνικά και βαθμολογικά κριτήρια. 

 Ο Πρόεδρος της Επιτροπής                                                                    Ο Γραμματέας 


 Ιωάννης  Υφαντόπουλος                                                             Χρήστος Γιαννακόπουλος

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Στην Επιτροπή της Βουλής ο Μπακογιάννης για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας

Την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης. 

 Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τους άξονες στους οποίους κινείται η Περιφέρεια, τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσο και για την ανάπτυξη ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας. 
 Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τα έργα υποδομών που ήδη έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη, χαρακτηρίζοντάς τα ως έργα ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης στη Στερεά. 
Ενημέρωσε για τις κινήσεις που γίνονται για τη διατήρηση των κοινωνικών δομών και τη δημιουργία νέων για την στήριξη οικογενειών και παιδιών που έχουν ανάγκη και ανέλυσε την στρατηγική της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού. 
 Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπακογιάννης έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα για τις επαφές που ήδη έχουν ολοκληρωθεί για την ανάπτυξη των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων. Αντικείμενο της ενημέρωσης που αφορά στην στρατηγική της Περιφέρειας για το περιβάλλον και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αποτέλεσαν και οι παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει στον Ασωπό και την δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου. 
 Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση προς τα μέλη της επιτροπής, ο κ. Μπακογιάννης παρέθεσε στοιχεία για την εξοικονόμηση δαπανών της Περιφέρειας που αξιοποιήθηκαν σε δράσεις κοινής ωφέλειας, την εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής που μείωσε δραστικά το χρόνο διεκπεραίωσης διαδικασιών, αλλά και την δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας κάθε συναλλαγή της Περιφέρειας με όλους τους προμηθευτές είναι στη διάθεση των πολιτών.
Αίσθηση προκάλεσε σε μέλη της επιτροπής η αναφορά του Περιφερειάρχη για την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας, λόγω μιας στατιστικής στρέβλωσης, με αποτέλεσμα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο σύντομα, να καθυστερούν ή να ολοκληρώνονται με μεγάλη δυσκολία. 
 Ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνεδρίαση δήλωσε: «Δε χαίρομαι τόσο γιατί είδα θετικές αντιδράσεις γι αυτά που σχεδιάζουμε να κάνουμε στην Στερεά Ελλάδα, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είδα θετικές αντιδράσεις γι αυτά που ήδη έχουμε κάνει και βρίσκονται σε εξέλιξη. Ενημέρωσα τα μέλη της επιτροπής για τα πεπραγμένα μας και τους τομείς προτεραιότητάς μας που αφορούν μόνο στον άνθρωπο, που έχει δικαίωμα να ζει αξιοπρεπώς, έχει ανάγκες λόγω της κρίσης και έχει τη θέληση να αναπτυχθεί και να προχωρήσει. Η συνταγή της αδιάκοπης δουλειάς φαίνεται ότι πετυχαίνει και την συνεχίζουμε».