Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΛΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΗΣ – 194 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ 
Σάββατο 7 Μαΐου μέχρι Τρίτη 10 Μαΐου 2016 - Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 7ης Μαΐου μέχρι τη δύση του ηλίου της 10ης Μαΐου. 

 Τρίτη 10 Μαΐου 2016 Ώρα 08:00΄: Έπαρση σημαίας στο Δημοτικό Κατάστημα από την Υπηρεσία του Δήμου Αγράφων . Ώρα 10:00΄: Προσέλευση προσκεκλημένων στην Πλατεία του χωριού «ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΗΣ». Ώρα 10:10΄: Επιμνημόσυνη δέηση Ώρα 10:20΄: Κατάθεση Στεφάνων από τους : - Δήμαρχο Αγράφων 
 - Βουλευτή Ευρυτανίας 
 - Εκπρόσωπο Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας 
 - Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου 
- Πρόεδρο Τ.Κ. Κερασοχωρίου - Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Κερασοβιτών 
 - Γυμνάσιο - Λ. Τ. Κερασοχωρίου 
 - Δημοτικό Σχολείο Κρέντης - Νηπιαγωγείο Κρέντης
 Ώρα 10:30΄: Χαιρετισμοί Επισήμων 
Ώρα 10:40’: Πανηγυρικός λόγος της ημέρας από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κρέντης Ώρα 10:50’: Ενός λεπτού σιγή 
Ώρα 10:51΄: Εθνικός Ύμνος 
Ώρα 10:53’ : Απόδοση πατριωτικών και εκκλησιαστικών ύμνων από την Παραδοσιακή-Βυζαντινή χορωδία <<Η Αγία Σκέπη>> υπό την διεύθυνση της κ. Τασολάμπρου Χρυσούλας 
 Ώρα 11:15΄: Επίδειξη παραδοσιακών χορών από τη μαθητική χορευτική ομάδα Γυμνασίου – Λυκείου Κερασοχωρίου Τέλος Εκδήλωσης

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Σεμινάριο Σαπωνοποιίας

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Σεμινάριο Σαπωνοποιίας υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγράφων – Σειρά έχει το Σεμινάριο Κατασκευής Κεριών στις 8 Μαΐου Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Απριλίου, ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 2ο Σεμινάριο Σαπωνοποιίας στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Βίνιανης στον Ιστορικό Οικισμό Βίνιανης. 

 Οι ενδιαφερόμενοι που παρακολούθησαν το σεμινάριο, έφτιαξαν το δικό τους σαπούνι κατά ομάδες, ενώ τους δόθηκαν διάφορες συνταγές για σαπωνοποίηση ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, από την εισηγήτρια κα Βούλα Σούκη. 

 Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων σεμιναρίων του Δήμου Αγράφων στο Μουσείο Βίνιανης, σειρά έχει το Σεμινάριο Κατασκευής Κεριών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 08 Μαΐου στις 10:30πμ – 16:00μμ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ: 2237770879 και 6972831623.

Κώστας Μπακογιάννης/ Ευχές για το Πάσχα


ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ!

Χοροεσπερίδα διοργανώνουν  στην αίθουσα του Γυμνασίου Κερασοχωρίου , το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα ο Α.Ο. Αγράφων και ο Α.Ο. Κεράσοβου   ! Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση  !

Ευχές από το Σύλλογο Απανταχού Προυσιωτών

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Αρνούμαι τη Σ Ι Ω Π Η....

Γράφει ο κ. Σπύρος Ντασιώτης  
Καλή Μ. εβδομάδα...!! Αρνούμαι τη Σ Ι Ω Π Η......... Αλίμονό σας Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές...Xριστέ μου είπες..και εξήγησες γιατί...!! 
Και κατάφερες από στόμα σε στόμα ο λόγος σου να διαδοθεί και να οργανωθεί κύμα αντίδρασης εναντίον της βαρβαρότητας που σου ασκήθηκε και υποστήριξης του λόγου σου , όχι μόνο μέχρι την ημέρα της σταύρωσης και της ανάστασής σου , αλλά και μέσα στους αιώνες....! 
Οι συνθήκες άλλαξαν Χριστέ μου , οι κοινωνίες εξελίχθηκαν και τα νέα τώρα μαθαίνονται με το πάτημα ενός "κουμπιού"... Στους δικούς μας καιρούς Χριστέ μου , αν έκανες τον Θεϊκό αγώνα σου για την αγάπη και τη δικαιοσύνη, θα το μαθαίναμε μετά τη σταύρωσή σου , γιατί έτσι θα βόλευε την καθεστηκυία τάξη.... Και κάτι τελευταίο Χριστέ μου για την κοινωνία που ζώ και οι άνθρωποι σε προσκυνούν ....Χριστέ μου την εβδομάδα μνήμης των δικών σου παθών , σταυρώνουν τον άνθρωπο και αποφάσισαν να του το πούν μετά το "θάνατό" του....! 

 Σ. Ντασιώτης ο δικός μου "Σταυρός του Μαρτυρίου" στο πάρκο των ψυχών... Φωτογραφία του Spyridon Dasiotis.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ SIAL Παρίσι, 16-20 Οκτωβρίου 2016

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των προϊόντων του αγροδιατροφικού μας τομέα, αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια μας, για την από κοινού παρουσία παραγωγών και επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών, “ SIAL PARIS 2016 ” η οποία θα λάβει χώρα από τις 16 Έως 20 Οκτωβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPRINTE, στο Παρίσι/Γαλλία.

 Η έκθεση αυτή αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών, η οποία διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια, και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης των εξαγωγικών δραστηριοτήτων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα. Οι εκθέτες που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν, θα λάβουν χώρο σε ενιαίο διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειάς μας, το οποίο θα μας παρέχει το ENTERPRISE GREECE, ο εθνικός φορέας προώθησης εξαγωγών. Κατόπιν συνεννόησης με τους ιθύνοντες του φορέα, καταλήξαμε σε σχεδιασμό ενιαίου περίπτερου της Περιφέρειάς μας, μέσα στο οποίο ο κάθε εκθέτης θα έχει στην διάθεσή του λειτουργικά 6 τ.μ.

 Το συνολικό κόστος για κάθε εκθέτη ανέρχεται με βάση αυτόν τον σχεδιασμό στα € 4.243, το οποίο περιλαμβάνει κόστος μίσθωσης και κατασκευής περιπτέρου € 492 /τ.μ. συν ΦΠΑ 24%, Registration fee € 470 συν ΦΠΑ 24%, αποστολή και ασφάλιση εκθεμάτων, τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες περίπτερου. Για επιπλέον προαιρετικές παροχές και εξοπλισμό υπάρχουν επιπλέον επιβαρύνσεις τις οποίες θα αποφασίσει ο κάθε εκθέτης σε συνεννόηση με το ENTERPRISE GREECE.

 Στο παραπάνω κόστος, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται κόστη μεταφοράς, διαμονής και σίτισης των εκθετών. Πέρα από τον συντονισμό της αποστολής μας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του Στρατηγικού της σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας θα συμβάλλει οικονομικά στο κόστος του κάθε εκθέτη μας, καλύπτοντας το 35% του προαναφερόμενου κόστους και συγκεκριμένα € 1.500.

 Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το συνολικό κόστος των € 4.293, και το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να προκαταβληθεί στο ENTERPRISE GREECE προκειμένου να κάνει κράτηση. Πέρα από την ενίσχυση της Περιφέρειας, υπάρχει βούληση εκ μέρους των Επιμελητηρίων μας να συνδράμουν οικονομικά για μέρος από το κόστος συμμετοχής στην έκθεση των μελών τους.

 Η τελική απόφαση και το ύψος της ενίσχυσης θα αποφασισθεί από το κάθε Επιμελητήριο ξεχωριστά όταν θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν. Παρακαλούμε όσους και όσες επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 20 Μαΐου 2015, επικοινωνώντας με την κυρία Αναγνωστοπούλου Κατερίνα, υπεύθυνη οργάνωσης του ENTERPRISE GREECE στο τηλέφωνο 210-3355 767 & 210-3355 700, διευκρινίζοντας ότι το αίτημά σας αφορά το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε διευκρινήσεις για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την αρμόδια υπάλληλο μας, κύρια Δέσποινα Καμπουροπούλου στο 2221353543 & 6944731674.


 Ενημερωτικό σημείωμα για την έκθεση από το ENTERPRISE GREECE, κανονισμό συμμετοχής στην έκθεση και αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pste.gov.gr/?p=23288 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Ευχές του πολιτευτή Ευρυτανίας και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα


Πραγματοποιήθηκε η 6η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 6η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της, στη Λαμία. Αρχικά, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος καλωσόρισε τα μέλη και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. 
Ο Πρόεδρος αναφερόμενος στο πρώτο θέμα της συνεδρίασης, το οποίο αφορούσε την προετοιμασία της διοργάνωσης της Γενικής Συνέλευσης των Μελών της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας επεσήμανε: «Έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη και δίνουμε καθημερινά αγώνα για να παρέχουμε λύσεις στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. 
Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης θα πρέπει συλλογικά και με υπευθυνότητα να αναδείξουμε τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και να καταλήξουμε σε ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, έτσι ώστε να συμμετάσχουμε συντεταγμένα στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην προετοιμασία των εισηγήσεων των Θεματικών Επιτροπών της ΠΕΔ και να φωτιστεί κάθε πτυχή των ζητημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες και οι Δήμοι μας. 
Στη βασική μας θεματολογία θα πρέπει επίσης να βρίσκεται, εκ των ουκ άνευ, το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας από το ΕΣΠΑ 2014-2020, η ανάγκη αλλαγής των κριτηρίων κατανομής των πόρων στους Δήμους καθώς και τα οικονομικά και τα θεσμικά προβλήματα των Δήμων». Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν τα μέλη του Δ.Σ. και πρότειναν με τη σειρά τους θέματα για την Γενική Συνέλευση. 

Αποφασίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (1 μήνα πριν το συνέδριο της ΚΕΔΕ), ενώ ανατέθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή να αποφασίσει τον τόπο και τη διάρκεια της εν λόγω συνεδρίασης. Στο πλαίσιο του 2ου θέματος για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ο κ. Υπερήφανος ανέφερε πως είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους της Χώρας, με δίκαιη κατανομή των θέσεων και μάλιστα άμεσα, ενώ χαρακτηριστικά τόνισε: «Το μοντέλο που επέλεξε η Κυβέρνηση είναι άδικο, γιατί σε καμία περίπτωση δεν προβλέπει την ίση μεταχείριση των ανέργων και ίσες ευκαιρίες για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει άμεσα». 

Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. και του Ελληνικού Κοινοβουλίου (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), κ. Πρατσόλης ανέλυσε τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος και διαβεβαίωσε πως θα εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μετά τις τοποθετήσεις των μελών, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση απόφασης με την οποία θα ζητείται η δίκαιη κατανομή των θέσεων σε όλους τους Δήμους, που θα διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή των ανέργων στο πρόγραμμα, με κριτήριο το ποσοστό ανεργίας ανά περιοχή. Εισηγητής του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε την ανάδειξη του προβλήματος της διακοπής χρηματοδότησης των έργων που είχαν ενταχθεί στο leader της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013 και δεν ολοκληρώθηκαν, ήταν ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιωτόπουλος. «Θεωρούμε πως θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε η υλοποίηση των έργων, που είχαν ενταχθεί στο Leader και δεν ολοκληρώθηκαν να επανεκκινήσει άμεσα, με σκοπό να αποφευχθούν νέες καθυστερήσεις μιας και μιλάμε για απολύτως ώριμα έργα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

Το Σώμα συμφώνησε ομόφωνα με την εισήγηση και αποφασίστηκε η αποστολή του σχετικού αιτήματος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ΚΕΔΕ. Εν συνεχεία εγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στo Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών και Νήσων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» και ορίστηκαν οι εκπρόσωποί της. Ακολούθησε η εισήγηση του Δημάρχου Λοκρών, κ. Λιόλιου για τις Κτηματικές Υπηρεσίες και τις ζώνες αιγιαλού και παραλίας σε σχέση με τους Δήμους. Ο κ. Λιόλιος τόνισε: «Οι ΟΤΑ είναι αντίθετοι με την μεταφορά της αρμοδιότητας της διαχείρισης του Αιγιαλού και της παραλίας εκτός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι αυτό θα σημαίνει τεράστια απώλεια εσόδων για τους Δήμους. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε την έκδοση νέας ΚΥΑ ισχύος μέχρι 31.12.2016, η οποία θα συνυπογράφεται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και θα δίνει λύση στο πρόβλημα». 

Η συγκεκριμένη εισήγηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα και αποφασίστηκε η προώθηση του αιτήματος στα αρμόδια Υπουργεία. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με δύο ακόμη ομόφωνες αποφάσεις, οι οποίες αφορούσαν αφενός την υλοποίηση Ολοκληρωμένου Προγράμματος Επιμόρφωσης του Ανθρώπινου Δυναμικού των Δήμων από την ΕΕΤΑΑ και αφετέρου τη διοργάνωση σεμιναρίου για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ της Στερεάς Ελλάδας με θέμα την νέα νομοθεσία για την ανάθεση, σύναψη & εκτέλεση Δημοσίων Συμβάσεων.

Τις ευχές του για το Πάσχα στέλνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας

Τις ευχές του για το Πάσχα στέλνει στους Ευρυτάνες ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός .

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Κυριακή των Βαΐων

Γράφει ο κ. Γιώργος Αθανασιάς   
Ο ταπεινότερος Θεός του σύμπαντος, ο Θεός της Αγάπης, ο δικός μας ο Θεός, ο Ιησούς Χριστός, καβάλα σ’ ένα γαϊδουράκι μπαίνει θριαμβευτικά στην πόλη της Ιερουσαλήμ. 
Οι φοίνικες και τα βάγια κοσμούν το δρόμο του, ο όχλος αλαλάζει θριάμβου και νίκης ουρανομήκεις ιαχές, οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι ανησυχούν, οι Ρωμαίοι κατακτητές παρακολουθούν την πορεία του από αδιάφορα έως εντελώς διακριτικά. 
Ο χριστιανικός κόσμος εορτάζει με ξεχωριστές τιμές την εις τα Ιεροσόλυμα θριαμβευτική είσοδο του Ιησού. Άλλωστε, η μέρα αυτή είναι η απαρχή της Θείας καταδίκης και του Θείου μαρτυρίου, που κατέληξε στο ΜΕΓΑΛΥΤEΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ…!!!!! 
Ρίχνοντας μια ματιά στο παρελθόν του τόπου μας (για μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιοί), παλιότερα (και σήμερα φυσικά), την Κυριακή των Βαΐων όλο το χωριό… όλο το Ευρυτανικό χωριό, πήγαινε στην εκκλησιά, όπου, σαν τέλειωνε η Θεία Λειτουργία, ο παπάς μοίραζε τις «βά’ιες» (δάφνες). 

 Τις «βά’ιες» τις πήγαιναν των Βαΐων την παραμονή, αποβραδίς, στου χωριού την εκκλησιά οι νιόνυμφες. Τις πήγαιναν, δηλαδή, οι γυναίκες, που δεν είχαν κλείσει χρόνο παντρεμένες. Αυτονόητο είναι, ότι στις νιόνυμφες ο παπάς, κατά το μοίρασμα, έδινε τη μεγαλύτερη και την ομορφότερη δάφνινη «ανθοδέσμη». 

 Οι ελεύθεροι και οι ελεύθερες (ανύπανδροι και ανύπανδρες), άμα έπαιρναν τη βάγια τους, κάθονταν και την εξέταζαν. Την «’ξέταζαν» και μάντευαν τι σύντροφο θα πάρουν και τι εξ αγχιστείας σόι θα κάμουν. 
 Έτσι, αν η βάγια τους ήταν ψηλή και λυγερή, ο σύντροφός τους θα ήταν ψηλός. Αν ήταν κοντή, θα ήταν κοντός. Αν είχε πολλά κλωνάρια, θα ’καναν πολλά κουνιάδια. Αν ήταν κίτρινη, θα ’παιρναν σύντροφο μπακανιάρη (μαραζιάρη). 
Αν είχε λουλούδια, θα ζούσαν ζωή όμορφη, χαρούμενη, λουλουδιασμένη. Αν… Αν… Αν… Βέβαια, για να στέρξει της βά’ιας το μάντεμα και της δάφνης το ειδές, έπρεπε, να παντρευτούν εκείνη τη χρονιά, αλλιώτικα… αλλιώτικα, του χρόνου πάλι. 

Τέλος, στο μεσημεριανό, στο βαγιάτικο τραπέζι, ακόμα και στο πιο φτωχό σπίτι, κατά κανόνα, απίθωναν μπακαλιάρο τηγανιτό. Απίθωναν μπακαλιάρο, γιατί πού να βρεθεί μέσα στα βουνά άλλο ψάρι τότε; Εκείνες τις εποχές, στα ορεινά και στα δύσβατα χωριά μας δεν υπήρχαν δρόμοι, δεν υπήρχαν ψυγεία, δεν υπήρχαν ανέσεις, δεν υπήρχαν… Μόνο αγώνας για την επιβίωση και ανελέητες στερήσεις υπήρχαν. 
Υπήρχε, όμως, και ανθρωπιά. 
Υπήρχε κατανόηση, υπήρχε συμπαράσταση, υπήρχε αλληλεγγύη, υπήρχε συνδρομή, υπήρχε αγάπη, υπήρχε και καλοσύνη. 

 Χρόνια Πολλά, 
Καλή Μεγάλη Βδομάδα και Καλή Ανάσταση…

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

«ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ»

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν εν όψει των εορτών στα παρακάτω: 
Οι καταναλωτές να προμηθεύονται τα τρόφιμα τους από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Να αγοράζουν κρέατα τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες –ψυγεία. 
Να αναζητούν στα σφάγια σφραγίδες Κτηνιατρικού υγειονομικού ελέγχου που σημαίνει ότι έχει γίνει ο απαραίτητος κρεοσκοπικός έλεγχος από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες . Αναλυτικότερα : 
• Όλα τα σφάγια πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις σφαγής και να φέρουν ευανάγνωστη τη σήμανση καταλληλότητας (ωοειδή σφραγίδα). 
• Τα Ελληνικά σφάγια φέρουν ωοειδή σφραγίδα χρώματος τυρκουάζ και παραλληλόγραμμη σφραγίδα με την ένδειξη «ΕΛΛΑΣ». 
• Τα προϊόντα Κοινοτικής προέλευσης φέρουν επίσης ωοειδή σφραγίδα σήμανσης, χρώματος τυρκουάζ, καθώς και σφραγίδα της χώρας προέλευσης π.χ. Ισπανία, Βουλγαρία κ.λ.π. 
• Τα σφάγια που προέρχονται από Τρίτες Χώρες φέρουν σφραγίδα σήμανσης χρώματος καφέ, αναφέρεται η χώρα προέλευσης και ο κωδικός εγκατάστασης. 
• Σπλάχνα ( συκώτι ,πνεύμονες ,καρδιά ) να μην φέρουν οζίδια ή κύστες Τα κατεψυγμένα δεν πρέπει να έχουν αποψυχθεί . Σε περίπτωση προμήθειας κατεψυγμένων κρεάτων ή σπλάχνων ιδιαίτερη σημασία στην ημερομηνία κατάψυξης και λήξης του προϊόντος . 
• Τα τυριά και τα αλλαντικά πρέπει να παρασκευάζονται μόνο σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν νόμιμα και στη συσκευασία τους να αναγράφονται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία επισημάνσεις για την ταυτότητα των προϊόντων. Η κοπή των τυριών στα σημεία πώλησης πρέπει να γίνεται παρουσία του αγοραστή. 
• Όσον αφορά τα αυγά το κέλυφος πρέπει να είναι καθαρό και άθικτο και να φέρουν σφραγίδα με κωδικό ο οποίος αποτελείται από : 
α) μονοψήφιο αριθμό που δηλώνει τη μέθοδο εκτροφής ( 0 : Βιολογική παραγωγή, 
1: Ελευθέρας Βοσκής, 
 2: Δάπεδο με στρωμνή, 
 3: Εμπλουτισμένοι κλωβοί) 
β) κωδικό χώρας παραγωγής EL=Ελλάδα 
γ) αριθμό ταυτοποίησης της μονάδας ( διψήφιος αριθμός ) με τον αύξοντα αριθμό καταχώρησης κάθε μονάδας 
Τέλος, ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι σε περίπτωση που διαπιστώνουν ακατάλληλα, αλλοιωμένα ή με παραπλανητικές ενδείξεις τρόφιμα, να απευθύνονται στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές της Περιφέρειας.

Δικαιώματα βασικής ενίσχυσης 2015 των παραγωγών.

Ενημερώνουμε τους παραγωγούς ότι έχουν αναρτηθεί τα οριστικά δικαιώματα βασικής ενίσχυσης 2015 των παραγωγών. 
 Κάθε παραγωγός μπορεί να ενημερώνεται μέσω διαδικτύου καταχωρώντας στη σχετική φόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία : ΑΦΜ, ΑΜΚΑ ή τα τέσσερα τελευταία ψηφία της Αστυνομικής ταυτότητας που δηλώθηκε στην Ενιαία Δήλωση εκμετάλλευσης 2015. 
 Για τη λήψη των οριστικών δικαιωμάτων ακολουθείτε τη διαδρομή http://www.opekepe.gr → Κοινοποίηση της Ατομικής Πράξης Προσδιορισμού των Οριστικών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης→ πατήστε εδώ → Συμπληρώστε τα παρακάτω κατά περίπτωση στοιχεία : 
 • Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) 
• Φυσικά Πρόσωπα o Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης(ΑΜΚΑ) ή  τα τέσσερα (4) τελευταία ψηφία της Αστυνομικής Ταυτότητας που έχετε δηλώσει στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης 2015 
• Νομικά Πρόσωπα o Τα τέσσερα (4) τελευταία ψηφία του Τραπεζικού Λογαριασμού(ΙΒΑΝ) που έχετε δηλώσει στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης 2015 και κάνετε λήψη .

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ευχές για το Πάσχα από την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών !



Ενημερωτική εκδήλωση για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς και την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Η ένταξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον σχεδιασμό της τοπικής ανάπτυξης συζητήθηκε σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Λαμία, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Γιώργου Κελαϊδίτη, της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κας Μίνας Παπαναστασίου, της ειδικής συνεργάτιδας του Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νικόλαου Στουπή, Ελένης Τσιομίδου, καθώς και εκπροσώπων των αναπτυξιακών εταιρειών ΟΤΑ και των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών που εδρεύουν στην Περιφέρεια.

 Στη συνάντηση αναφέρθηκε η ανάγκη τόνωσης του ενδιαφέροντος και υποστήριξης των δράσεων των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίες αποτελούν ένα βασικό δομικό στοιχείο ανάπτυξης της περιφερειακής αγροτικής οικονομίας. 

 Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορέσουν οι Γυναικείοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί να χρησιμοποιήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχουν στη διάθεσή τους τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης., όπως επίσης και οι δυνατότητες που θα τους δοθούν μέσα από τα Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, δυο σύγχρονα αναπτυξιακά εργαλεία που δημιούργησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

1η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ

Στο πλαίσιο ανάπτυξης του Αγροδιατροφικού Τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου 2016 έλαβε χώρα στη Λαμία η πρώτη, ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

 Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ίδρυσε η Περιφέρεια σε συνεργασία με Δήμους, Επιμελητήρια , Οργανώσεις παραγωγών και επιχειρήσεις του τομέα με σκοπό την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των διατροφικών προϊόντων που παράγονται εντός ορίων της Περιφέρειας. 

Στη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε και ολοκληρώθηκε η σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σύμπραξης το οποίο θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για τις πρώτες δράσεις της. 

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

5η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων

 Συνεδριάζει  τη Δευτέρα 25 Απριλίου  2016 το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αγράφων με πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα   ,όπως αναλυτικά αναγράφονται   στην Πρόσκληση  για την πέμπτη Τακτική Συνεδρίαση  του  Προέδρου  του Δημοτικού Συμβουλίου κ.  Τόλη Γεώργιου .


Κλειστά αύριο (μετά τις 10:00πμ ) τα σχολεία στο Δήμο Αγράφων

Αύριο Παρασκευή 22 Απριλίου,  τα Δημοτικά Καταστήματα και τα Σχολεία του Δήμου Αγράφων μετά  τις 10:00πμ θα είναι κλειστά, λόγω της Ενθρόνισης του Νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου στο Καρπενήσι στις 11:00, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Δημάρχου Αγράφων.

Π.Ε.Δ , ευχές Πάσχα 2016

Τις ευχές της για το Πάσχα, στέλνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας  .

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ενθρόνιση Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου







Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Ο.Π.ΕΚ.Ε.Π.Ε στην Παλαιοκατούνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Παλαιοκατούνα την Δευτέρα 18/4/2016 ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Ο.Π.ΕΚ.Ε.Π.Ε για τους αγρότες της Ευρυτανίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και το Δήμο Αγράφων, με θέμα την ορθή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016. Ο προϊστάμενος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε Λαμίας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι αναφέρθηκαν λεπτομερώς στο θέμα των Κοινοτικών Ενισχύσεων και τον τρόπο υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον ήταν εντυπωσιακή καθώς, μετά την κινητοποίηση που οργανώθηκε από την Περιφέρεια, την ημερίδα παρακολούθησαν πάνω από 150 κτηνοτρόφοι του Νομού.

Από την Π.Ε. Ευρυτανίας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αριστείδης Τασιός και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ Κατερίνα Καλαντζή μαζί με Υπηρεσιακούς Παράγοντες. Εκ μέρους του Δήμου Αγράφων συμμετείχε ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής και οι Αντιδήμαρχοι κ. Θεόδωρος Τσιάμης και κ. Αποστόλης Μάκκας. 

 Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας έκανε εκτενή αναφορά στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής του Κώστα Μπακογιάννη για το αγροτικό τομέα της περιοχής. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά για τα προγράμματα εμβολιασμού του ζωικού κεφαλαίου που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τις εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας που εκτελούνται σε καθημερινή βάση, για την υλοποίηση του προγράμματος του Αγροτικού εξηλεκτρισμού αλλά και για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης η οποία αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα.



Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Στη διημερίδα της ΚΕΔΕ για τη Διαφάνεια συμμετείχε η Δημοτική Αρχή Αγράφων

Στη διημερίδα της ΚΕΔΕ για τη Διαφάνεια συμμετείχε η Δημοτική Αρχή Αγράφων. 

Πέμπτη 14 & Παρασκευή 15 Απριλίου στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε διημερίδα μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής συμμετείχε συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Θεόδωρο Κατσιάδα, Θεόδωρο Τσιάμη, Κωνσταντίνο Τάκη και από τον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Νικόλαο Τάκη. 

Σκοπό της διημερίδας αποτέλεσε η συζήτηση για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων και των εσωτερικών διοικητικών λειτουργιών τους που σχετίζονται με τον προσυμβατικό – κατασταλτικό και προληπτικό έλεγχο απολογισμού των Δήμων.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Λεπιανίτικα Νέα !

Κυκλοφόρησε το  φύλλο με αριθμό 132  της Τριμηνιαίας  Εφημερίδας του Συλλόγου Λεπιανιτών Ευρυτανίας με πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα για τα νέα του χωριού , για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου κι άλλα πολλά .
Συγχαρητήρια στα δραστήρια μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου !


Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Επιδρομή λύκων σε στάβλους στο Δίστομο

Μια νέα επιδρομή λύκων σε στάβλους και κοπάδια αιγοπροβάτων ανεβάζει σε 22 τα κατασπαραγμένα ζώα μέσα σε μια μόλις εβδομάδα στο Δίστομο, σημαίνοντας παράλληλα συναγερμό στους κάτοικους της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας καθώς πλέον τα κρούσματα είναι μέσα στον αστικό ιστό! 

Η νέα άσχημη εξέλιξη με τους λύκους στο Δίστομο που παίρνει διαστάσεις απειλής και για τους ανθρώπους συνέβη αυτή την φορά πιο κοντά, σε στάβλο, δίπλα στο Κλειστό Γήπεδο του μπάσκετ Διστόμου με θύματα οκτώ (8) πρόβατα! 

Το προηγούμενο κρούσμα ήταν στις αρχές της εβδομάδας με κατασπαραγμένα 14 κριάρια μέσα σε περιφραγμένη μάντρα μόλις 1 χιλιόμετρο από την κωμόπολη του Διστόμου, μέσα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις και περιοχή περιπάτου και των κάτοικων! 

Τώρα ήταν δίπλα σε χώρο άθλησης παιδιών! Όπως σημειώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι, περιμένουν να δουν τις ενέργειες των υπεύθυνων της Πολιτείας, μετά την ευρεία δημοσιότητα που πήρε στον τύπο της Στερεάς Ελλάδας το δημοσίευμα για το προηγούμενο κρούσμα με τίτλο ''Ρημάζουν οι λύκοι την κτηνοτροφία στο Δίστομο!'' 

Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι λύκοι ή υβρίδια λύκων , ρημάζουν την κτηνοτροφία όχι μόνο στα όρια του οικείου Δήμου Διστόμου, Αράχωβας,Αντικυρας, αλλά ολόκληρου του Παρνασσού, της Κίρφης και των βοσκήσιμων περιοχών του Ελικώνα, τα χωριά Δαύλεια, Βελιτσα, Αγόριανη, Δεσφίνα κλπ , ενώ έχουν θεαθεί και στην Παραλία,έξω από τα Άσπρα Σπίτια και έξω από την Λιβαδειά!
Πηγή : ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ 

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

3 εκατ Ευρώ για πυροσβεστικό εξοπλισμό στην Στερεά Ελλάδα

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην ένταξη της Πράξης «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», συνολικού κόστους 2,994,232.00 ευρώ, στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων» του Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα», για την αγορά εξοπλισμού και οχημάτων που θα ενισχύσουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπηρεσιών του.


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε:

 «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στέκεται δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα και το δείχνει έμπρακτα. Αυτά τα χρήματα πηγαίνουν για την πρόληψη και όχι για την καταστολή του κινδύνου. Σε μία εποχή που όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου δίνουν μάχη με τις ελλείψεις τους, θέτουμε ως βασική προτεραιότητα την προληπτική ενίσχυση εκείνων των υπηρεσιών και των ανθρώπων που δίνουν μάχη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όπως πράξαμε για τις υπηρεσίες Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, πράττουμε και για την ασφάλεια όλων των πολιτών». 

 Θα πραγματοποιηθεί προμήθεια των παρακάτω οχημάτων και εξοπλισμού. 

 · 13 Υδροφόρες πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου (4X4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα. 

 · 2 Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 1000 λίτρων νερού & 100 λίτρων αφρού. 
 · 5 Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 2500 λίτρων νερού & 300 λίτρων αφρού. 

 · 3 Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 4000 λίτρων νερού & 300 λίτρων αφρού. 

 · 1 Αυτοκίνητο Επιβατηγό Τύπου Βαν. 

 · 90 Επινώτιοι Πυροσβεστήρες. 

 · 45 Αντιπυρικές Στολές Προσέγγισης. 

 · 132 Ατομικές Προσωπίδες Διηθητικών Φίλτρων.

6η του 2016 Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 όπως μας  ανακοινώνει με τη σχετική πρό
Καλείστε στην 6η / 2016 Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ. στα γραφεία της, Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου στη Λαμία με: ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 
1. Προετοιμασία διοργάνωσης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των ΜΕΛΩΝ της ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ . 

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την εφαρμογή του Προγράμματος ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε όλους τους Δήμους. 

3. Ανάληψη πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μη χρηματοδότησης των έργων που είχαν ενταχθεί στο LEADER της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013 και δεν ολοκληρώθηκαν. 
4. Έγκριση συμμετοχής στο «ΠΑΡΑΚΤΙΟΝ» και Ορισμός Εκπροσώπων της ΠΕΔ/ΣΕ . 

5. Κτηματικές Υπηρεσίες, ζώνες Αιγιαλού και Παραλίας σε σχέση με του Δήμους. 

6. Διερεύνηση αναγκαιότητας συνεργασίας με την ΕΕΤΑΑ για την υλοποίηση Ολοκληρωμένου Προγράμματος Επιμόρφωσης Ανθρώπινου Δυναμικού των Δήμων. 

7. Διοργάνωση Ενημερωτικού Σεμιναρίου για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ σχετικά με τη νέα Νομοθεσία για την Ανάθεση , Σύναψη & Εκτέλεση Δημοσίων Συμβάσεων. 

8. Ανακοινώσεις

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Εμπορικοί ακόλουθοι από όλο τον κόσμο στην Στερεά Ελλάδα

Τους εμπορικούς ακολούθους χωρών από όλο τον κόσμο υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την προβολή των επιχειρήσεων της Στερεάς, που σχεδίασε και υλοποιεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον οργανισμό «Enterprise Greece». 

 Στις δράσεις συμμετέχουν 30 εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι αντίστοιχων χωρών, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και Έλληνες επιχειρηματίες. Στόχος της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των ακολούθων για τα προϊόντα των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων και κυρίως, η αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, από σήμερα και για τρεις ημέρες να επισκεφθούν επιχειρήσεις της περιφέρειας και να δουν ιδίοις όμμασι τις υποδομές και τη δραστηριότητά τους, ενώ θα πραγματοποιήσουν και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εταιρειών, προκειμένου να ενημερωθούν για την επενδυτική τους δραστηριότητα και τις δυνατότητες εξαγωγής. ​

 Κατά την υποδοχή των ακολούθων ο κ.Μπακογιάννης δήλωσε: «Η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας αποτελεί για εμάς έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους μας. Ξεκινήσαμε με τα Κέντρα Στήριξης των επιχειρήσεών μας για να τις βοηθήσουμε να δυναμώσουν και να σταθούν στα πόδια τους. Συνεχίζουμε με κινήσεις για να ανοιχτούν σε όλο τον κόσμο και να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια αγορά. Είναι απόφασή μας να πάμε κόντρα στα λουκέτα και να προχωρήσουμε. Μοναδική λύση αλλά και ευκαιρία». 

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Οι πολίτες συζητούν και αποφασίζουν για τον Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Στο πλαίσιο της εκπόνησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να ενημερωθούν και να συμμετέχουν, μέσω της ανοιχτής διαβούλευσης που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, στη συνδιαμόρφωση του τελικού σχεδίου. 

 Στο link:http://hello.crowdapps.net/perifereia-stereas-diavouleusi/challenges/?c=38  μπορεί κανείς να διαβάσει τα αρχεία με: 
· Το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 

 · Τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας 

 · Το παράρτημα που περιλαμβάνει Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να υποβάλει τις προτάσεις του.

Τα 4 στηρίγματα μιας υγιούς οικογένειας.


Τα 4 στηρίγματα μιας υγιούς οικογένειας..Χόρχε Μπουκάι..

 Η οικογένεια ως βατήρας Το σπίτι όπου έζησε το παιδάκι που ήμουν κάποτε, και τα πρόσωπα με τα οποία μοιράστηκα την οικογενειακή μου ζωή υπήρξαν ο βατήρας πάνω στον οποίο πάτησα για να εκτελέσω το άλμα προς την ενήλικη ζωή μου.

 Η οικογένεια αποτελεί πάντοτε τον βατήρα, και κάποια στιγμή πρέπει να σταθούμε στην άκρη του και να πραγματοποιήσουμε το άλμα προς τον κόσμο και τη μετέπειτα ζωή. Αν, καθώς πάω να πηδήξω από τον βατήρα, πιαστώ από κάπου και κρεμαστώ, θα μείνω εκεί να κρέμομαι και δεν θα πραγματοποιήσω το ταξίδι μου ποτέ. 
 Τι καλά που θα ήταν αν βρίσκαμε το θάρρος να πηδήξουμε από τον βατήρα μ” έναν θεαματικό τρόπο! Αυτό μπορεί να γίνει αν ο βατήρας είναι υγιής. Αν η οικογενειακή σχέση είναι υγιής. Αν το ζευγάρι των γονιών είναι υποστηρικτικό. 

Ο βατήρας αυτός πατάει πάνω σε τέσσερα βασικά στηρίγματα, τόσο σημαντικά, που αν δεν είναι στέρεα κανένα παιδάκι δεν μπορεί να περπατήσει πάνω του χωρίς να πέσει. Το πρώτο στήριγμα είναι η αγάπη .
Ένα παιδί που δεν ένιωσε ότι το αγάπησαν οι γονείς του, έχει μια θλιβερή ιστορία: θα του είναι πολύ δύσκολο να αγαπήσει τον εαυτό του. 

Η αγάπη για τον εαυτό μας μαθαίνεται μέσα από την αγάπη που δεχόμαστε από τους γονείς μας. 
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να διδαχτούμε και αλλιώς, λέω απλώς ότι αυτός είναι ο καλύτερος τόπος και τρόπος για να το μάθουμε. 
Και βέβαια, ένα παιδί που δεν αγαπήθηκε δεν μπορεί ούτε το ίδιο να αγαπήσει, κι αν έτσι έχει συμβεί στη ζωή του, τι μπορεί να κάνει αργότερα στις σχέσεις του με τους άλλους; 

Ο βατήρας που δεν έχει αυτό το στήριγμα είναι επικίνδυνος. Είναι δύσκολο να βαδίσει κανείς πάνω του. Είναι ένας βατήρας χωρίς ισορροπία. Το δεύτερο στήριγμα είναι η εκτίμηση Αν η οικογένεια δεν έχει ένα καλό απόθεμα αυτοεκτίμησης, αν οι γονείς θεωρούν ότι οι ίδιοι είναι ένα τίποτα, τότε και το παιδί θα αισθάνεται ένα τίποτα. Αν προέρχεται κανείς από ένα σπίτι όπου δεν τον εκτιμούν και δεν θεωρούν ότι αξίζει, δυσκολεύεται να πιστέψει ο ίδιος για τον εαυτό του ότι αξίζει. 

Τα σπίτια με ένα καλό επίπεδο αυτοεκτίμησης διαθέτουν κατάλληλους βατήρες. 
Η Βιρτζίνια Σατίρ λέει: «Στις καλές οικογένειες, η χύτρα της αυτοεκτίμησης του σπιτιού είναι γεμάτη». 
Που σημαίνει: οι γονείς πιστεύουν ότι είναι αξιόλογοι άνθρωποι, πιστεύουν ότι τα παιδιά τους αξίζουν, ο μπαμπάς πιστεύει ότι η μαμά αξίζει, η μαμά πιστεύει ότι ο μπαμπάς αξίζει, ο μπαμπάς και η μαμά πιστεύουν ότι έχουν μια οικογένεια που αξίζει, και είναι κι οι δύο υπερήφανοι για την ομάδα που έχουν φτιάξει.
 Όταν έρχεται σπίτι το παιδί και λέει: «Τι ωραία που είναι αυτή η οικογένεια!» τότε ξέρουμε πως ο βατήρας είναι γερός. 

Όταν έρχεται το παιδί σπίτι και λέει: «Μπορώ να πάω να μείνω στο σπίτι της θείας Μαργαρίτας;»… τότε έχουμε πρόβλημα.
 Όταν λέει ο πατέρας στο παιδί: «Γιατί τότε δεν πας να μείνεις με τη θεία σου τη Μαργαρίτα;» πάλι κάτι συμβαίνει. 
Το τρίτο στήριγμα είναι οι κανόνες 
Στην οικογένεια πρέπει να υπάρχουν κανόνες, με τη μόνη προϋπόθεση ότι δεν θα είναι αυστηροί. Οι κανόνες πρέπει να είναι ευέλικτοι, ελαστικοί, αμφισβητήσιμοι, συζητήσιμοι και διαπραγματεύσιμοι. Πάντως, πρέπει να υπάρχουν.
 Ακριβώς όπως πιστεύω ότι οι κανόνες στην οικογένεια υπάρχουν για να μπορεί κανείς να τους παραβεί και είναι δική μας υποχρέωση να βάζουμε καινούργιους, πιστεύω και ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να βασίζεται σε μια χρονική στιγμή που τα παιδιά έχουν μάθει να μεγαλώνουν και να ωριμάζουν σ” ένα περιβάλλον με ασφάλεια και προστασία. Αυτό είναι το περιβάλλον της οικογένειας.


 Οι κανόνες αποτελούν το πλαίσιο ασφάλειας και πρόβλεψης που είναι αναγκαίο για την ανάπτυξη μου. Ένα σπίτι χωρίς κανόνες δημιουργεί έναν βατήρα πάνω στον οποίο το παιδί δεν μπορεί να σταθεί για να κάνει το άλμα του στον κόσμο… Το τελευταίο στήριγμα είναι η επικοινωνία .
Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το άλμα, είναι αναγκαίο να υπάρχει διαρκής και έντιμη επικοινωνία. 
Με κανένα άλλο θέμα δεν έχουν ασχοληθεί τόσο πολύ τα εγχειρίδια ψυχολογίας, όσο με αυτό της επικοινωνίας. 


Να διαβάζετε μαζί σαν ζευγάρι, να κουβεντιάζετε με τα παιδιά σας, να συζητάτε όλοι μεταξύ σας με την τηλεόραση κλειστή… 
Αυτός είναι ένας τρόπος για να ενισχυθεί η επικοινωνία, όχι όμως ο πιο σημαντικός. 
 Ουσιαστικό είναι αυτό που ξεκινάει με ερωτήσεις που κάνει κανείς με αληθινό ενδιαφέρον, μέσα από την καρδιά του: 
Πώς είσαι; 
Πώς τα πέρασες σήμερα; 
Θέλεις να κουβεντιάσουμε; 

Και σ” αυτό το στήριγμα —αποκλειστικά σ” αυτό το στήριγμα—, στηρίζεται η δυνατότητα επανόρθωσης των υπολοίπων. 
Αγάπη, εκτίμηση, κανόνες και επικοινωνία: πάνω σ” αυτόν τον βατήρα στέκεται το παιδί νια να κάνει το άλμα του στη ζωή. 

Για να βαδίσει, καταρχάς, τον δρόμο της αυτοεξάρτησης και, στη συνέχεια, τον δρόμο της συνάντησης με τους άλλους. 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι «Ο Δρόμος της Συνάντησης» Εκδόσεις OPERA

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ξένοι διπλωμάτες θα επισκεφτούν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από 13 έως 16 Απριλίου 2016

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Enterprise Greece, αποσκοπώντας στην τόνωση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας και στην προβολή των επενδυτικών της ευκαιριών αλλά και των προϊόντων και υπηρεσιών της με εξαγωγικό προσανατολισμό, συνδιοργανώνουν επιχειρηματική επίσκεψη ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Περιφέρεια, από τις 13 έως και τις 16 Απριλίου με τη συνδρομή των οικείων Επιμελητηρίων. 

Tο πρόγραμμα της επίσκεψης θα περιλαμβάνει τη διοργάνωση ημερίδας - παρουσίασης του επιχειρηματικού προφίλ της Περιφέρειας, κατ’ ιδίαν συναντήσεις εξωστρεφών επιχειρήσεων με τους διπλωμάτες, σεμινάριο για τις ΜμΕ της περιοχής σχετικά με τα εργαλεία οικονομικής διπλωματίας που θέτει στη διάθεσή τους το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και ενημέρωση για νέες αγορές, ώστε να επεκταθεί η εξαγωγική βάση της Περιφέρειας, και τέλος επισκέψεις σε πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες. 

Ενημερωτική Ημερίδα για τους αγρότες στο Παλαιοκάτουνο !

Ενημερωτική Ημερίδα για τους Αγρότες της Ευρυτανίας στην Παλαιοκατούνα στις 18 Απριλίου 2016, για την Υποβολή της Αίτησης Ενίσχυσης 2016 

 Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοιτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυσήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) διοργανώνει Ημερίδα για την Ενημέρωση των Αγροτών στην Παλαιοκατούνα (Άγιος Προκόπιος), στην αίθουσα του Δήμου. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 11:30πμ. 
ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΩΣΤΑ & ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Εξήντα Τρείς (63) νέες Μελέτες δρομολογεί ο Δήμος Αγράφων

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 2016, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αγράφων με δύο (2) θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
 Α) Για την πορεία υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με συνεχόμενες δημοπρασίες και αναθέσεις έργων. Η Επιτροπή έκρινε ικανοποιητική την εξέλιξη του παρά την έλλειψη προσωπικού και ο Δήμαρχος ζήτησε την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης όλων των έργων ανά Δημοτική Ενότητα.

 Β) Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα της συνεδρίασης, η Εκτελεστική Επιτροπή πήρε ομόφωνη απόφαση για τη σύνταξη των παρακάτω μελετών, αφού έλαβε υπόψιν όλες τις προτάσεις που έχουν καταγραφεί από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής με τη βοήθεια των Δημοτικών Συμβούλων, των Τοπικών Συμβουλίων και των Τοπικών Συνελεύσεων με τη συμμετοχή των δημοτών που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε Κοινότητα χωριστά τον Αύγουστο του 2015 και αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει σε πρώτη φάση στο Δ.Σ. τις παρακάτω μελέτες: 
1. Πανεπιστημιακό Σχέδιο Ανάπτυξης Αγράφων (Αναπτυξιακό Μοντέλο) 
2. Αγροτική Οδοποιία (Σκανάρισμα με ειδικό Μηχάνημα όλων των αγροτικών δρόμων του Δήμου) 
3. Παιδικές Χαρές (1 Μεγάλη Συνολική που θα περιλαμβάνει πολλές παιδικές χαρές) 
4. Ενεργειακή Αναβάθμιση Αντλιοστασίων Δήμου 
5. Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
6. Μονοπάτια (Σύνολο Μονοπατιών σε πολλές Κοινότητες) 
7. Χαρτογράφηση Πηγών και Υδρομαστεύσεων 
8. Αντιπλημμυρικά Κοινότητας Αγράφων 
9. Διαμόρφωση – Ανάδειξη – Ανάπλαση Χώρου (Καμάρια) ώστε να υποδεχθεί το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων 
10. Αγροτική Οδοποιία Τ.Κ. Αγράφων 
11. Υδρεύσεις Οικισμών Τ.Κ. Αγράφων 
12. Αγροτική Οδοποιία Τ.Κ. Βραγκιανών 
13. Ανάδειξη Ιστορικών Μνημείων Αγ. Παρασκευής, Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, Αγ. Δημητρίου στην Τ.Κ. Βραγκιανών 
14. Κατασκευή δρόμου για Οδική σύνδεση Μέρσια – Φτέρη – Πρασιά στην Τ.Κ. Επινιανών 
15. Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Τ.Κ. Μαράθου 
16. Αντικατάσταση Ύδρευσης – Άρδευσης Δεξαμενών Τ.Κ. Μοναστηρακίου 
17. Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Τ.Κ. Τριδένδρου 
18. Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Τ.Κ. Τροβάτου 
19. Συνολική Ανάπλαση Άνω και Κάτω Βαλαώρας 
20. Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός Τ.Κ. Βαλαώρας 
21. Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός Τ.Κ. Βούλπης 
22. Συνολική Ανάπλαση Τ.Κ. Γρανίτσας 
23. Αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός Τ.Κ. Γρανίτσας 
24.Βελτίωση Αγροτικών δρόμων και κατασκευής αντιπλημμυρικών στην Τ.Κ. Γρανίτσας 
25. Αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός Τ.Κ. Λημερίου 
26. Ανάπλαση στη θέση Ρούστη, στην πλατεία οικισμού Ρεβύθι και στην πλατεία Κατσαντώνη στην Τ.Κ. Λημερίου 
27.Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός στην Τ.Κ. Λιθοχωρίου 
28. Διευθέτηση ομβρίων υδάτων και αντιπλημμυρικών στην Τ.Κ. Λιθοχωρίου 
29. Συνολική Ανάπλαση Σιβίστας – Χρυσόβων 
30. Συνολική Ανάπλαση Τ.Κ. Τοπολιάνων 
31. Αγροτική Οδοποιία και Γέφυρας Αγ. Ιωάννη στο Βέρνικο στην Τ.Κ. Τοπολιάνων 
32. Βελτίωση δρόμου Διάσελο – Παλιοχορίγκοβο – Κερασιές – Ράχες στην Τ.Κ. Κέδρων 
33. Κατασκευή και Ανάδειξη Υδραύλακα στην Τ.Κ. Κέδρων 
34. Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Τ.Κ. Λεπιανών 
35. Οδοποιία και Τοιχία Αντιστήριξης Τ.Κ. Λεπιανών 
36. Οδοποιία Νέου Αργυρίου και Δαφνούλας στην Τ.Κ. Νέου Αργυρίου 
37. Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης Νέου Αργυρίου και Δαφνούλας στην ΤΚ. Νέου Αργυρίου 
38. Ανάπλαση Πλατειών Προδρόμου – Μεταξάδων - Βασιλεσίου στην Τ.Κ. Πρασιάς 
39. Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Τ.Κ. Πρασιάς 
40. Συνολική Ανάπλαση Τ.Κ. Ραπτοπούλου 
41. Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός Τ.Κ. Ραπτοπούλου 
42. Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Ραπτοπούλου και Παλιοχωρίου 
43. Οδοποιία Άγιος Δημήτριος – Γάβρενα στην Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου 
44. Δίκτυο Ύδρευσης (με φυσική ροή) στην Τ.Κ. Βίνιανης 
45. Ανάδειξη – Συντήρηση - Ανάπλαση Μουσείου Βίνιανης και Ανάδειξη Ιστορικών Σπιτιών και Αλωνιών στην Παλιά Βίνιανη 
46. Διευθέτηση Ομβρίων Υδάτων και ρέματος εντός οικισμού στην Τ.Κ. Δάφνης 
47. Κατασκευή δρόμου από Δάφνη προς Νερόμυλο και ανάδειξη – ανάπλαση Υδρόμυλου στην Τ.Κ. Δάφνης 
48. Συνολική Ανάπλαση Κερασοχωρίου – Κρέντης στην Τ.Κ. Κερασοχωρίου 
49. Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός Κερασοχωρίου – Κρέντης στην Τ.Κ. Κερασοχωρίου 
50. Δίκτυο Ύδρευσης Κρέντης στην Τ.Κ. Κερασοχωρίου 
51. Κατασκευή Υδραύλακα στην τοποθεσία Ρογκάρια και δεξαμενής άρδευσης στο Κερασοχώρι για την Τ.Κ. Κερασοχωρίου 
52. Κατασκευή Τεχνητού Γεφυρωτού στο ρέμα στο συνοικισμό Λογγές και οδοποιία Μαυρομάτας στην Τ.Κ. Μαυρομάτας 
53. Ασφαλτόστρωση Δρόμου Νιμάτι – Κερασοχώρι στην Τ.Κ. Χρύσως 
54. Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός Τ.Κ. Ανατ. Φραγκίστας 
55. Οδοποιία Τ.Κ. Ανατ. Φραγκίστας 
56. Συνολική Ανάπλαση Δυτ. Φραγκίστας 
57. Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός Τ.Κ. Δυτ. Φραγκίστας 
58. Οδοποιία Επισκοπής – Πύρνου στην Τ.Κ. Επισκοπής 
59. Οδοποιία Μαραθιά και Βοϊλάδας στην Τ.Κ. Μαραθιά 
60.Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός Τ.Κ. Παλαιοκατούνας 
61. Ύδρευση Παλαιοκατούνας – Τσούκας με φυσική ροή 
62.Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Αγ. Γεωργίου - Παλαιοχωρίου στην Τ.Κ. Παλαιοχωρίου 
63. Υδροδότηση με φυσική ροή Τ.Κ. Τριποτάμου 

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να εκμεταλλευτεί ο Δήμος Αγράφων κάθε δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησης έργων με βάσει τις Προσκλήσεις που ανοίγουν και θα ανοίξουν από κάθε πηγή χρηματοδότησης (όπως ΠΕΠ – LEADER – Τομεακά Προγράμματα των υπουργείων – ΕΣΠΑ).

Με μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 2ο Σεμινάριο Μελισσοκομίας του Δήμου Αγράφων

Με μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε και το 2ο Σεμινάριο Μελισσοκομίας υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγράφων – Οι δηλώσεις Δημάρχου στους συμμετέχοντες Στο Μουσείο της Βίνιανης πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, το διήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας για αρχάριους με ιδιαίτερη αναφορά στους εχθρούς της μέλισσας.

 Οι ενδιαφερόμενοι που προσήλθαν μαζικά και αυτή τη φορά, μυήθηκαν στα μυστικά της Μελισσοκομίας από τον Εισηγητή του Σεμιναρίου - Γεωπόνο και καθηγητή του Ι.Γ.Ε. κ. Βασίλειο Αηδόνη, ενώ ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι δόθηκε ευκαιρία στους αρχάριους να ανταλλάξουν απόψεις με τους πιο έμπειρους μελισσοκόμους. Με τη λήξη του Σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση 12ωρης παρακολούθησης.

Στο Σεμινάριο το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Αγράφων, κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Τάκη. Ο κ. Μπαμπαλής αφού ευχαρίστησε τον κ. Αηδόνη και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μαζική συμμετοχή και μίλησε για τα δωρεάν επερχόμενα σεμινάρια που ο Δήμος Αγράφων πρόκειται να πραγματοποιήσει τονίζοντας τη σπουδαιότητα που έχουν για όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές, καθώς μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα και το θεμέλιο λίθο για μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα, την οποία τόσο ανάγκη έχουν οι νέοι του τόπου μας.


Ηλεκτρονικά παραλαμβάνουν τις σημειώσεις του Σεμιναρίου Μελισσοκομίας οι συμμετέχοντες Παρακαλούνται όσοι συμμετείχαν στο Σεμινάριο Μελισσοκομίας και επιθυμούν να λάβουν τις Σημειώσεις του Εισηγητή κ. Βασιλείου Αηδόνη σε ηλεκτρονική μορφή, να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα με το ονοματεπώνυμό τους στο email του Δήμου Αγράφων: info@agrafa.gr Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε με το Γραφείο Δημάρχου στο τηλ 2237351318.