Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Σημαντικά θέματα για την Π.Ε. Ευρυτανίας στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο

Σημαντικές εντάξεις έργων και μελετών για την Π.Ε. Ευρυτανίας αποφασίστηκαν στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από σχετικές προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού και τις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη. 

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας των παρακάτω έργων και μελετών: 
1. Μελέτη για την ωρίμανση και υλοποίηση του έργου "Κατασκευή πίστας Κανό - Καγιάκ στη θέση Παρκιό στην Π.Ε. Ευρυτανίας", προϋπολογισμού 33.000,00 €. 
Η μελέτη αφορά στην ωρίμανση του έργου κατασκευής πίστας Κανό – Καγιάκ πλησίον της Γέφυρας Μέγδοβα, στο Παρκιό. Αποτελεί βαθιά πίστη της Περιφερειακής Αρχής ότι η δημιουργία υποδομών εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή αποτελεί την βάση για τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος και την ανάπτυξη του τουριστικού μας τομέα, ο οποίος δημιουργεί τόσο άμεσες όσο και έμμεσες θέσεις εργασίας. 

2. Μελέτη για την ωρίμανση και υλοποίηση του έργου "Ανάπλαση Περιβάλλοντος χώρου Διοικητηρίου και αξιοποίηση Κτηρίου στην είσοδο της πόλης Καρπενησίου, ιδιοκτησίας Π.Ε. Ευρυτανίας" προϋπολογισμού 10.000,00 €. Η μελέτη αφορά στην ωρίμανση του έργου για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του ιστορικού κτηρίου της Νομαρχίας και την λειτουργική σύνδεση του με το αστικό περιβάλλον της περιοχής. Επιπλέον με την ίδια αρχιτεκτονική μελέτη θα γίνουν προτάσεις για την αξιοποίηση του κτηρίου ιδιοκτησίας της Π.Ε. Ευρυτανίας που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης. 
3. Προμήθεια παθητικού εξοπλισμού συστήματος δομημένης καλωδίωσης κτηριακού συγκροτήματος ΟΑΕΔ για την στέγαση Υπηρεσιών της Π.Ε. Ευρυτανίας, προϋπολογισμού 20.000,00 €, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της μεταστέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας στον ΟΑΕΔ. 

Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη πιστή στο πρόγραμμά της χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για να πραγματοποιήσει σημαντικά έργα για την περιοχή. Έργα τα οποία εμπλουτίζουν το τουριστικό μας προϊόν, έργα τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και έργα που εξοικονομούν πόρους για την Περιφερειακή Αρχή.

Το σχόλιό μας : Καλά και σημαντικά τα έργα , λίγο μαζεμένα προς τα Ανατολικά  βέβαια !

φωτο :http://www.panoramio.com/user/2849972

Δεν υπάρχουν σχόλια: