Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Ο Δήμος Αγράφων μας προσκαλεί στις εκδηλώσεις΄΄ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2016΄΄

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΡΑΘΙΩΤΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΑΘΟΥ
      Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμος Αγράφων σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2016» στη γενέτειρα του Προεπαναστατικού Ήρωα των Ελλήνων , Αντώνη ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, στο Μάραθο , Αγράφων - Ευρυτανίας, την Κυριακή της Πεντηκοστής , 19 Ιουνίου 2016.

 Τα «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ» διοργανώνονται στον ιστορικό Μάραθο από το 1993, με τη συνεργασία του Δήμου Αγράφων, της Τοπικής Κοινότητας Μαράθου και του Συλλόγου Απανταχού Μαραθιωτών, με σκοπό να αναδείξουν την ιστορική φυσιογνωμία του Ήρωα και πρόδρομου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, να τιμούν τη μνήμη του καθώς και τη μνήμη των γνωστών και αγνώστων συναγωνιστών του και να προβάλλεται ο τόπος μας και η ιστορία του. Επίσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης, για τον αείμνηστο Ευρυτάνα Δημήτρη ΣΤΑΜΕΛΟ, του ακαταπόνητου ιστορικού ερευνητή και λογοτέχνη του οποίου το έργο και η ζωή του, επικεντρώθηκε στην εποχή της Οθωμανοκρατίας και του Ιερού αγώνα για την Παλιγγενεσία. 

 Ακόμα, η ημέρα έχει καθιερωθεί σαν ημέρα ετήσιας συνάντησης στα χώματα του τόπου γέννησης των όπου γης Μαραθιωτών και όλων όσων κατάγονται από το Μάραθο.
φωτο: Ioannis Elatos Makkas

 Ώρα προσέλευσης προσκεκλημένων: 10.00. Κερασοχώρι, 10 Ιουνίου 2016. 

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ 

 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ

Δημοσίευση σχολίου