Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Στη Γέφυρα Τέμπλας ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας για την εξέταση τεχνικών λεπτομερειών για την κατασκευή της νέας Γέφυρας

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού στην Γέφυρα Τέμπλας για την επι τόπου εξέταση τεχνικών λεπτομερειών για την κατασκευή της νέας Γέφυρας. 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας συνόδευσε κλιμάκιο από την Τεχνική Υπηρεσία του Νομού, ενώ στο σημείο είχε κληθεί και η Τεχνική Υπηρεσία της Αιτωλοακαρνανίας για να ενημερωθεί για το έργο και να εξετάσει την οδό πρόσβασης στην νέα γέφυρα από την πλευρά του όμορου Νομού.

 Το έργο ύψους 1.690.000,00 € αφορά την κατασκευή νέας γέφυρας στην θέση «Τέμπλα» σύμμεικτου τύπου συνολικού μήκους 60 μ. σε αντικατάσταση της υπάρχουσας γέφυρας που μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που προέκυψαν από την θεομηνία του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2015 κρίθηκε ακατάλληλη για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. 

Με το έργο αυτό αναμένεται να αναβαθμιστεί η ασφάλεια στην διέλευση των οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας, αλλά και να αποκατασταθεί πλήρως η σύνδεση με τον όμορο Νομό της Αιτωλοακαρνανίας.

 Σε σχετικές δηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, αφού ευχαρίστησε το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε την ώρα της τεχνικής συνάντησης στην περιοχή, δείχνοντας το έκδηλο ενδιαφέρον τους για το σημαντικό αυτό έργο για την Δυτική Ευρυτανία, ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Π.Ε. Ευρυτανίας το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί εντός του 2016 ώστε να μπορέσει να κατασκευαστεί το 2017.Δημοσίευση σχολίου