Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Μήνυμα Δημάρχου προς τους μαθητές

Στους επιτυχόντες Ευρυτάνες μαθητές και μαθήτριες των Πανελληνίων εξετάσεων, που από σήμερα μπορούμε να σας αποκαλούμε φοιτητές, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και εύχομαι καλή επιτυχία στον νέο σας ρόλο.
Επίσης, θέλω να συγχαρώ τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν ακούραστα δίπλα σας• και που σήμερα καμαρώνουν έχοντας εκπληρώσει το ύψιστο καθήκον τους προς εσάς και την κοινωνία.Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου του Δημάρχου Αγράφων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318

Κερασοχώρι, 31 Αυγούστου 2015


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Στους επιτυχόντες Ευρυτάνες μαθητές και μαθήτριες των Πανελληνίων εξετάσεων, που από σήμερα μπορούμε να σας αποκαλούμε φοιτητές, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και εύχομαι καλή επιτυχία στον νέο σας ρόλο.
Επίσης, θέλω να συγχαρώ τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν ακούραστα δίπλα σας• και που σήμερα καμαρώνουν έχοντας εκπληρώσει το ύψιστο καθήκον τους προς εσάς και την κοινωνία.
Σε αυτή την αναμέτρηση δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Για τους μαθητές που τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που προσδοκούσανε, θα πρέπει να ξέρουν ότι οι ευκαιρίες της ζωής δεν σταματούν εδώ. Τα όνειρα και οι στόχοι μπορούν πάντα να πραγματοποιηθούν όταν η θέληση είναι μεγάλη.


Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Εντάξεις έργων για την στήριξη της οικογένειας και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020, τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.067.716 €, τα οποία ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, περιορίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και στηρίζουν την οικογένεια...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Γραφείο Περιφερειάρχη
Λαμία, 28 Αυγούστου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντάξεις έργων για την στήριξη της οικογένειας και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020, τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.067.716 €, τα οποία ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, περιορίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και στηρίζουν την οικογένεια.
Τα εν λόγω έργα είναι τα εξής:
1. «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής», με προϋπολογισμό 2.716.442 €. Η πράξη αφορά στην παροχή θέσης φροντίδας, φιλοξενίας, φύλαξης βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων σε ωφελούμενα άτομα (μητέρες και πατέρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), για το έτος 2015-2016, σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).
2. «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής σε παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», με προϋπολογισμό 54.399 €. Η πράξη αφορά στην παροχή θέσης φροντίδας και φύλαξης παιδιών με αναπηρία σε ωφελούμενα άτομα (μητέρες και πατέρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), για το έτος 2015-2016, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για προνήπια με αναπηρία και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ).

3.«Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», με προϋπολογισμό 296.875 €, το οποίο αφορά στην υλοποίηση της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το σχολικό έτος 2015-2016.

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Κτηνιάτρος Εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου μελιταίου πυρετού

Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας, ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του Κτηνιάτρου Εκτροφής όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών.
Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις υποχρεούνται, να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Κτηνιάτρου Εκτροφής για την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών...Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το Δελτίο Τύπου ....


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


                                                                                      Λαμία, 27 Αυγούστου 2015


                                                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χωρίς κόστος για τους κτηνοτρόφους η εφαρμογή του θεσμού του Κτηνιάτρου Εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου μελιταίου πυρετού


Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας, ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του Κτηνιάτρου Εκτροφής όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών.
Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις υποχρεούνται, να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Κτηνιάτρου Εκτροφής για την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών.
Ως εκ τούτου οι κτηνοτρόφοι, αφού επιλέξουν τον εγκεκριμένο κτηνίατρο εκτροφής από τον κατάλογο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υ.Π.Α.Π.ΕΝ  www.minagric.gr   , πρέπει έγκαιρα να υπογράψουν Δηλώσεις Έναρξης Συνεργασίας για την εφαρμογή του προγράμματος Μελιταίου Πυρετού και να το δηλώσουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Σημειώνεται ότι για την εφαρμογή του Προγράμματος από τους κτηνιάτρους εκτροφής, δεν προκύπτει επιπλέον κόστος για τους κτηνοτρόφους, καθώς οι συγκεκριμένοι θα αποζημιώνονται από κονδύλια του Υπουργείου.
Πρέπει επίσης να τονισθεί η υποχρέωση των παραγωγών για την εφαρμογή του προγράμματος και η σύνδεσή του με την παράδοση γάλακτος και τις οικονομικές ενισχύσεις.
Για κάθε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφ. Ενοτήτων.


Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΩΝ

Tο Υπουργείο Υγείας γνωρίζει σε όσους επιθυμούν να φοιτήσουν στην σχολή απολυμαντών ότι, θα πρέπει να υποβάλλουν ή να στείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) τα δικαιολογητικά  τους στην Περιφέρεια Αττικής- Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών/ Δ/νση Δημόσιας Υγείας – Λ. Αλεξάνδρας 196 , Αθήνα – Τηλ:21321600367, από την 1/9/2015 έως τις 30/9/2015.Δείτε περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία 26 Αυγούστου 2015

ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΩΝ
Μετά το αριθμ. πρωτ. Γ1β/Γ.Π./οικ.61738/12-8-2015 έγγραφο του, το Υπουργείο Υγείας γνωρίζει σε όσους επιθυμούν να φοιτήσουν στην σχολή απολυμαντών ότι, θα πρέπει να υποβάλλουν ή να στείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) τα παρακάτω δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Αττικής- Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών/ Δ/νση Δημόσιας Υγείας – Λ. Αλεξάνδρας 196 , Αθήνα – Τηλ:21321600367, από την 1/9/2015 έως τις 30/9/2015.
α. Αίτηση συμμετοχής με τη σχετική έγκριση της υπηρεσίας τους, στην περίπτωση που υπηρετούν σε Δημόσιο Φορέα
β. Απολυτήριο Γυμνασίου ή ενδεικτικό Γ΄ τάξης Γυμνασίου παλαιού τύπου ή άλλης ισότιμης σχολής.
γ. Πιστοποιητικό Υγείας από Κεντρικό Νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό , στο οποίο να βεβαιώνεται, ότι δεν πάσχει ο ενδιαφερόμενος από νόσημα που παρακωλύει την εργασία του ως απολυμαντή
δ. Αποδεικτικό ηλικίας (δεκτοί από 18-50 ετών)
Η φοίτηση είναι εξάμηνη κατόπιν επιλογής ( χωρίς εξετάσεις) από Επιτροπή που ορίζεται από το Υπ . Υγείας.
Ο αριθμός των σπουδαστών ορίζεται σε (25) είκοσι πέντε άτομα, και σε εξαιρετικές περιπτώσεις αυξάνει ο αριθμός σε (30) τριάντα με έγκριση του Υπουργείου Υγείας.
Μετά τη φοίτηση και την επιτυχή εξέταση από την Επιτροπή του Υπουργείου, χορηγείται πιστοποιητικό απολυμαντή.
Αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από τα δικαιολογητικά, όπως αυτά αναφέρονται στην παράγραφο 1, δεν γίνονται δεκτές ή θεωρούνται ως μη υποβληθείσες.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Εκδήλωση στο Νιμάτι Χρύσως !

Στην Τοπική Κοινότητα Χρύσως πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου τιμητική εκδήλωση στη μνήμη των επτά πατριωτών μας – αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης , οι οποίοι βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από τους εισβολείς κατακτητές στο Νιμάτι Χρύσως το 1942.
Μετά την Θεία Λειτουργία στο Εξωκλήσι του Αγίου Σεραφείμ , ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων στη θέση Νιμάτι, κατάθεση στεφάνων, και εν συνεχεία στην πλατεία της Τ.Κ. Χρύσως ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τους επισήμους προσκεκλημένους καθώς και η κεντρική ομιλία από τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων κ. Κατσιφό Ευάγγελο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Αγράφων κα Φεγγούλη Βασιλική, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τσιτσάνης Λάμπρος, Ο Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου κ. Ζαμπέλης Μάριος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χρύσως κ. Καρανίκας Ηλίας, ο κ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος ως απόγονος θύματος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Χρυσιωτών κ. Αντώνης Καρανίκας και ο Πρόεδρος του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Βίνιανης κ. Μαντής Παντελής.
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ  ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΟΜΙΛΙΑ -ΚΑΤΣΙΦΟΣ 

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

Γενικών Συνελεύσεων συνέχεια στο δήμο Αγράφων !

Γενικών Συνελεύσεων συνέχεια  στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Αγράφων...
Στις Τοπικές Κοινότητες Λιθοχωρίου, Λεπιανών, Λημερίου , Βούλπης, Επισκοπής, Παλαιοχωρίου και Μαραθιά πραγματοποιήθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες, παρουσία Δημάρχου Αγράφων, οι προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις .

Ο θεσμός των συνελεύσεων που θεσπίστηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγράφων έχει ήδη λάβει χώρα στις περισσότερες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αγράφων επιτυχώς, ενώ θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες επτά (7) Τοπικές Κοινότητες που έχουν απομείνει σύμφωνα με το πρόγραμμα Γενικών Συνελεύσεων που ο Δήμος έχει γνωστοποιήσει.
ΕΠΙΣΚΟΠΗ

ΕΠΙΣΚΟΠΗ

ΛΕΠΙΑΝΑ

ΛΗΜΕΡΙ

ΛΙΘΟΧΩΡΙ

ΒΟΥΛΠΗ
ΜΑΡΑΘΙΑΣ

Θωμάς Κώτσιας: Δεν θα είμαι υποψήφιος Βουλευτής

Σύμφωνα με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό enatv o Θωμάς Κώτσιας γνωστοποιεί  πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας .Μερικά σημεία της συνέντευξης : Προσωπικοί λόγοι με αναγκάζουν να μην είμαι ξανά υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας... νιώθω πικραμένος δεν θέλω και δεν αντέχω καυγάδες με συντρόφους μου στην Αριστερά ... οι συμπατριώτες μου με έστειλαν στη Βουλή με βάση αυτά που τους έλεγα ...στην Αριστερά δεν είμαι χτεσινός και δεν θα χάσω την ψυχή μου επειδή έγινα Βουλευτής...για μένα δεν υπάρχουν μονόδρομοι ...είμαι με τη ζωή κι όχι με το ποιος είναι με το ευρώ ή με τη δραχμή !
Δείτε ολόκληρο το βίντεο ...
Το σχόλιό μας : Υποκλινόμαστε !




Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Πρώτη Παγκόσμια Συνάντηση των Απόδημων Ευρυτάνων !

Στις 29 Αυγούστου 2015 στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα θα πραγματοποιηθεί η Πρώτη Παγκόσμια Συνάντηση των Απόδημων Ευρυτάνων ! Ακούστε στο σχετικό βίντεο  το ηχητικό μήνυμα  για την εκδήλωση .Καλή επιτυχία στη διοργάνωση !



Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΔΗΜ. ΜΑΝΤΕΚΑΣ: Δυισμός ή Σχιζοφρένεια?

<<Το κείμενο στάλθηκε 28 Ιουλίου απουσίαζα και δεν το ανάρτησα ,βλέποντας πάλι τα μηνύματά μου το εντόπισα και το ανεβάζω για την ενημέρωση αλλά και για τη συνέχιση της στάσης μας για την προβολή κάθε άποψης που αφορά τα ΄΄κοινά΄΄ της περιοχής μας διατηρώντας ταυτόχρονα ίσες αποστάσεις από όλες ..να μας συμπαθάτε κ. Μαντέκα>>.

Το πιο σύντομο ανέκδοτο το άκουσα τελευταία «Στηρίζουμε την Κυβέρνηση, καταψηφίζουμε τα μνημόνια».
Μου ήρθε στο μυαλό η φράση του αμίμητου Χαρρυ Κλυν «και μέσα και έξω κύριε πρόεδρε» όταν σατίριζε τη θέση συγκεκριμένων πολιτικών.
Αναρωτιέμαι αν αυτή η στάση έχει σχέση με την αριστερά που γνωρίζαμε και με την ηθική της. Ξέραμε μέχρι τώρα ότι όποιος διαφωνεί δεν περιφέρει την ιδιότητά του και δεν τη χρησιμοποιεί διότι τότε εισπράττει τη χλεύη φίλων και αντιπάλων. Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από ανθρώπους με διαδρομή δεκαετιών στην αριστερά.
Δεν διανοούμαστε να παραβιαστεί η συνείδηση κανενός. Συνείδηση και ηθικές αρχές έχουν πολλοί. Κίνημα συνείδησης άλλωστε επικαλέστηκε και ο Α. Σαμαράς το 1993 όταν έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και πολλές ελαστικές συνειδήσεις που προσαρμόζονται κατά το δοκούν.
Ποια είναι η απαίτηση τους? Να καταψηφίζουν και να είναι και υπουργοί! Πώς θα υλοποιήσουν αυτά που καταψηφίζουν?
Ας ξεκαθαρίσουν οι αγαπητοί σύντροφοι τι ακριβώς επιθυμούν να το γνωρίζουμε και εμείς.
Να σώσουν τη συνείδησή τους? Τους συνιστώ το Άγιο Όρος ή κάποια Μονή είναι η πιο σίγουρη λύση για να αποφεύγουν και τους πειρασμούς.
Να διασωθεί η καθαρότητά τους από ιδεολογικές επιμολύνσεις? Τους συνιστώ το σημερινό ΚΚΕ αλλά χωρίς μεγάλη βεβαιότητα.
Εκτός εάν μοναδικός στόχος είναι να πριονίσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα μέχρι να πέσει απαξιωμένος και να τον διαδεχθούν ή απλά να νιώσουν δικαιωμένοι! Για κακή τους τύχη ο Ελληνικός Λαός έχει άλλη άποψη. Μήπως εζήλωσαν τη δόξα και την αποδοχή και θέλουν να τον καταβυθίσουν. Πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι οι ηγέτες αναδεικνύονται, ανεξάρτητα από τη δική μας θέληση, από τις ιδέες τις απόψεις το όραμα και την ικανότητα να τα πραγματοποιήσουν. Αυτό ο χρόνος θα το αποδείξει.
Όλες αυτές οι σχιζοφρενικές απόψεις δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, εκτός αν ισχύει το «τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».
Ακόμη και αν είναι διαφορετικά τα πράγματα και είμαι άδικος και κακεντρεχής, όλη αυτή η στάση οδηγεί μαθηματικά στα ίδια αποτελέσματα. Την ταχεία φθορά και την πτώση. Ας το σκεφθούν και ας αναλάβουν δημόσια την ευθύνη.
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι τα μέτρα είναι σκληρά. Θα κάνω όμως την αφελή ερώτηση. Ποιες λύσεις υπήρχαν? Και αν υπάρχουν να διατυπωθούν δημόσια, αναλυτικά για να αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρού διαλόγου και ίσως να πεισθούμε όλοι. Και να προσθέσω ότι κατά την προσωπική μου άποψη αυτό είναι πλέον αναγκαίο. Αρκεί να μην είναι του επιπέδου των όσων διέρρευσαν περί αποθεμάτων και νομισματοκοπείου.
Ο ελληνικός λαός θα κρίνει όλους αυστηρά και όπως φαίνεται πολύ γρήγορα.
ΔΗΜ. ΜΑΝΤΕΚΑΣ


Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ 29-08-2015





Υπογραφή συμβάσεων έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη οι συμβάσεις για την κατασκευή των παρακάτω δημοπρατημένων έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας :
1. "Συντήρηση Επαρχιακού οδικού δικτύου" προϋπολογισμού 240.000,00€, το οποίο αφορά την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών σε τμήματα των οδικών δικτύων Στενώματος - Παυλόπουλου , Καρπενησίου - Φιδάκια και Κρέντης - Γρανίτσας. Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 066.
2. "Αποκατάσταση κατολίσθησης οδικού δικτύου Καστανιά-Πρόδρομος" προϋπολογισμού 200.000,00€, το οποίο αφορά την εκτέλεση διαφόρων εργασιών για αποκατάσταση της βατότητας λόγω των μεγάλων ζημιών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015 σε τμήματα της οδού. Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 066
3. "Αποκατάσταση κατολίσθησης οδικού δικτύου Ραπτόπουλο - Πρασσιά - Κέδρα" προϋπολογισμού 200.000,00€, το οποίο αφορά την κατασκευή συμβατικών τοίχων αντιστήριξης εκατέρωθεν του ήδη κατασκευασμένου πασσαλότοιχου καθώς και αποκατάσταση τμημάτων του καταστρώματος της επαρχιακής οδού Ραπτόπουλο - Κέδρα. Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 066
Η Περιφερειακή Αρχή, αξιοποιώντας όσο γίνεται καλύτερα τις χαμηλές χρηματοδοτήσεις, στοχεύει στην υλοποίηση έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Οι προβλεπόμενες εργασίες ενισχύουν την οδική ασφάλεια στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Με σκληρή δουλειά και σωστό προγραμματισμό και πάντοτε με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιχειρεί να δράσει αποτελεσματικά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Κώστας Νικολάου:Σύντροφε Μαντέκα, “βάλε το σπαθί στη θήκη”

Απάντηση σε άρθρο (3/8/2015) του Δημήτρη Μαντέκα, Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας: «Δυισμός ή Σχιζοφρένεια;»

Σύντροφε Μαντέκα, “βάλε το σπαθί στη θήκη”

Σύντροφε Μαντέκα, «βάλε το σπαθί στη θήκη» - «μέτρησε μέχρι το δέκα» και κάτσε να κουβεντιάσουμε. Δεν είναι η ώρα για αλληλοσπαραγμούς, ούτε για συντροφικά μαχαιρώματα, πολύ δε περισσότερο, για κτυπήματα κάτω απ την μέση.
Οι ώρες είναι δύσκολες, οι πλέον δύσκολες, τόσο για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη χώρα ολόκληρη για όλο τον Ελληνικό λαό. Ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος μας ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνει σε όλους τους τόνους, πώς υπέκυψε σε εκβιασμούς! Έχει παραδοθεί και βρίσκεται σε χέρια αδίστακτων εκβιαστών και τοκογλύφων!!
Συνεπώς, συζητήσεις, στελεχών – μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, για το εάν σωστά έπραξε ή εάν υπήρχαν ή δεν υπήρχαν προτάσεις, είναι αφέλεια να νομίζει κανείς ότι οδηγούν κάπου. Αυτά είναι αδιέξοδα και δεν οδηγούν παρά μόνο στην αποδοχή της ήττας.
Οφείλουμε λοιπόν, έχουμε καθήκον και υποχρέωση, όσοι πιστέψαμε και πιστεύουμε στο ΣΥΡΙΖΑ, στις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του και στις ΒΑΣΙΚΕΣ αρχές λειτουργίας του, δηλαδή στην ΕΝΟΤΗΤΑ μέσα από την διαφορετικότητα και στην συνύπαρξη διαφορετικών τάσεων και απόψεων, και στο πρόγραμμά του ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ - ΠΡΩΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, να κρατήσουμε το κόμμα ΕΝΩΜΕΝΟ. Να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό και να συμβάλουμε στον αγώνα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ τόσο του κόμματος, όσο και της χώρας ολόκληρης.
Τώρα, προσπερνώ το γεγονός, ότι δεν υπήρχαν προτάσεις. Ο ισχυρισμός όμως αυτός, δεν αναιρεί το γεγονός, πώς δεν θα πρέπει και να βρεθούν καθώς, η παράδοση της χώρας δεν αποτελεί, ούτε πρόταση ούτε λύση. Ποια είναι η πρόταση; Ο καλύτερος και ποιο σύντομος δρόμος; Αυτά, θα πρέπει να τα βρούμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, όμως, με τα κουμπούρια μέσα.
Δεν θα απαντήσω βέβαια, στα απαξιωτικά σου λόγια, ούτε, στα δηλητηριώδεις βέλη προς τους βουλευτές που ψήφισαν ΟΧΙ. Ξέρω, αυτά δεν είναι δικά σου. Είναι αντιγραφή πανομοιότυπων εντύπων, που διακινούνται δυστυχώς – από ελαχίστους ευτυχώς – ανά την Ελλάδα. Απλώς, σε σένα έτυχε ο κλήρος, να παίξεις, αυτόν τον άχαρο ρόλο, και μάλιστα, με τον τίτλο του Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπώντας δήθεν, όλα τα μέλη, και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, της Ευρυτανίας.
Δεν θα υπερασπιστώ τον σύντροφο Θωμά Κώτσια. Δεν χρειάζεται εξ άλλου. Καθώς, δεν κινείτε με βάση την συνείδηση του, όπως εσύ λες, παρά μόνο, με αυτά που ορίζουν οι ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματός μας. ‘Ως υπηρέτης βουλευτής λοιπόν, υλοποιεί ακριβώς, αυτό που κλήθηκε να υπηρετήσει. Κρατάει την υπόσχεσή του, και δεν κάνει τα ίδια με τους προκατόχους του. Με ότι αυτό και αν συνεπάγεται. Κρατάει το λόγο του - σε μια από τις χιλιοειπωμένες υποσχέσεις - απάντηση, στα αγωνιώδεις και προδομένα βλέμματα των συμπατριωτών μας. Δεν θα σας προδώσουμε, έλεγε και ξανάλεγε ο σ. Θωμάς - παρουσία μου - σε όλα τα χωριά του Δήμου Αγράφων, που για αρκετές φορές – προεκλογικά – μαζί περπατήσαμε. ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΕ λοιπόν, και ΚΡΑΤΑΕΙ το ΛΟΓΟ του, μην το κάνουμε και αυτό είδος προς εξαφάνιση.
Σύντροφε Δημήτρη, δεν ξέρω τι γίνεται στο Καρπενήσι. Στα χωριά των Αγράφων όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ο “ λόγος“, για τον πολύ κόσμο, είναι ακόμα ιερή λέξη, είναι συμβόλαιο. Ξέρεις, οι ποιο πολλές ιδιοκτησίες είναι ακόμα χωρίς χαρτιά, αλλά, πατροπαράδοτα όμως, βασίζονται στο λόγο. Να κρατάς το λόγο σου, μου έλεγε ο πατέρας μου, όποιος και να είναι αυτός.
Να μην γίνεις “ Είπας - Ξείπες” – να μην “λες και ξελές” - μην “τάζεις και ξετάζεις” είναι φράσεις, που γαλουχηθήκαμε – μεγαλώσαμε με αυτές. Κατά συνέπεια Δημήτρη μου, άσε το σ. Θωμά, άστον να περπατάει περήφανα και με ψηλά το κεφάλι όπως πάντα, και μην τον τραβάμε απ’ τα παντζάκια. Ο δρόμος της παράδοσης και της φυλακής, δεν είναι καλός σύμβουλος. Και, αν δεν μπορούμε, εμείς να είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, τουλάχιστον, ας αφήσουμε και κανέναν έξω από αυτές, ίσως μας χρειαστεί.
Υ.Γ. Σύντροφε Δημήτρη, προσωπικά, δεν τελείωσα κάποιο πανεπιστήμιο, ούτε το γυμνάσιο κατάφερα να τελειώσω, όμως, στο δημοτικό έμαθα πολύ καλά την αριθμητική και να ξεχωρίζω τους αριθμούς. Το 39% λοιπόν, του ΝΑΙ, είναι πολύ μικρότερο από το 61% του ΟΧΙ. Η μία ψήφος του προέδρου σ. Αλέξη Τσίπρα – που άλλαξε τις αποφάσεις- είναι μικρότερη των ΟΜΟΦΩΝΩΝ αποφάσεων του συνεδρίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ξέρεις Δημήτρη μου, εμείς στη αριστερά είμαστε αλλιώς. Δεν είμαστε αρχηγικό κόμμα. Να σου θυμίσω μάλιστα, η πρόταση στο καταστατικό συνέδριο – από την πλευρά του προέδρου - να γίνουμε αρχηγικό και χωρίς τάσεις - συνιστώσες κόμμα, καταψηφίστηκε από το 98% των συνέδρων!! Είμαστε (ακόμα) λοιπόν, κόμμα των συλλογικών αποφάσεων, πορευόμαστε με αυτές, τις σεβόμαστε και αγωνιζόμαστε να πραγματοποιηθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι τσιφλίκι, ούτε των εκάστοτε προέδρων, ούτε των τυχόν Γραμματέων Νομαρχιακών Επιτροπών. Όλα τα μέλη του, έχουν τα ίδια δικαιώματα και την ίδια ψήφο, και κανείς δεν δικαιούται και δεν νομιμοποιείται, να ορίζει το ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει, τελεία.
Εάν τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλαχτεί σε ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, καλό ταξίδι, και ραντεβού στα γουναράδικα….

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015
Κώστας Νικολάου:
Ιδρυτικό μέλος, του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ

Γενικές Συνελεύσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αγράφων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318


                                                                             
Κερασοχώρι, 18 Αυγούστου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεχίζονται επιτυχώς οι Γενικές Συνελεύσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αγράφων, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή.
Στις Τοπικές Κοινότητες Ραπτοπούλου, Αγράφων, Επινιανών, Γρανίτσας, Μαυρομάτας, Τοπολιάνων, Βαλαώρας, Μοναστηρακίου και Σιβίστας, πραγματοποιήθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες, παρουσία Δημάρχου Αγράφων, οι Γενικές Συνελεύσεις όπου διεξήχθησαν εποικοδομητικές συζητήσεις μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και πλήθους δημοτών σχετικά με την επίλυση προβλημάτων και κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει στις Τοπικές Κοινότητες.
Ο θεσμός των συνελεύσεων θα συνεχιστεί σταδιακά και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αγράφων, σύμφωνα με το πρόγραμμα Γενικών Συνελεύσεων που ο Δήμος έχει γνωστοποιήσει.