Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ

Μετά από σοβαρές ενδείξεις   εμφάνισης κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε δύο εκτροφές στην Ευρυτανία   η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε  Δελτίο Τύπου όπου ενημερώνει  για τα συμπτώματα της νόσου και τα μέτρα προστασίας των κοπαδιών ....
Μετά την εμφάνιση  κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Π.Ε. Έβρου, ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειάς μας ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για  εμφάνιση της νόσου και σε δύο εκτροφές της Π.Ε. Ευρυτανίας ( στο Δήμο Καρπενησίου στην Τ.Κ Κρικέλλου  και στην Τ.Κ Συγκρέλλου):

Ο καταρροϊκός πυρετός είναι λοιμώδες ιογενές νόσημα που μεταδίδεται με αιματοφάγα έντομα (σκνίπες) του γένους .Προσβάλλει όλα τα μηρυκαστικά, αλλά μόνο τα πρόβατα εμφανίζουν κλινικά συμπτώματα.
ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Είναι νόσημα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ και οι κτηνοτρόφοι  οφείλουν να ενημερώσουν την κτηνιατρική υπηρεσία σε περίπτωση εμφάνισης των παρακάτω συμπτωμάτων
1.Υψηλός πυρετός μέχρι 42,καταβολή
2.Οίδημα στην περιοχή του στόματος ,οφθαλμών ,αυτιών.
3.Διαυγές  ορώδης ρινικό έκκριμα το οποίο γίνεται βλεννοπυώδες
4.Φλεγμονή ,εξέλκωση διάβρωση και νέκρωση του στοματικού βλενογόννου ,έντονη σιελλόροια
5.Οίδημα και κυανή γλώσσα (σπάνιο)
6.Χωλότητα λόγω φλεγμονής της στεφάνης της χηλής και ποδοδερματίτιδα
7.Αποβολή ή γέννηση θνησιγενών αμνών
8.Απίσχναση
9.Εάν δεν συμβεί θάνατος μέσα σε χρονικό διάστημα 8-10 ημερών το ζώο αναρρώνει με συμπτώματα απώλεια μαλλιού ,στειρότητας και καθυστερημένης ανάπτυξης.
Δεν υπάρχει καμιά αποτελεσματική θεραπεία για τα άρρωστα ζώα
Οι κτηνοτρόφοι οφείλουν να λάβουν τα εξής μέτρα

χρήση εγκεκριμένων εντομοαποθητικών σε όλα τα μηρυκαστικά ψεκασμός των στάβλων και γενικώς των χώρων παραμονής με κατάλληλα εντομοκτόνα. κάθε εβδομάδα.
Απαγορεύεται η διακίνηση ζώντων ζώων χωρίς την έγγραφη άδεια Των Κτηνιατρικών  Υπηρεσιών
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση της νόσου θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα διαχείρισης εντόμου φορέα του καταρροϊκού πυρετού με ακμαιοκτονία σε όλες τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται σε περίμετρο 20 χιλιομ. από τις παραπάνω εστίες.

ΣΥΡΙΖΑ : Εδώ και τώρα, τερματισμό της αιματοχυσίας και του αποκλεισμού στη Γάζα!


Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα σε ΕΕ, ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και απέναντι στο κράτος του Ισραήλ, ώστε να τερματιστεί εδώ και τώρα η συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας.
Είναι απαράδεκτο ένα κράτος, που θέλει να εμφανίζεται ως «κράτος δικαίου», να απαντά στην αποτροπιαστική δολοφονία των 3 εφήβων παιδιών του με μια εκστρατεία βίας και συλλογικής τιμωρίας απέναντι σε έναν ολόκληρο πληθυσμό, εγκλωβισμένο σε μια στενή λωρίδα γης, αποκλεισμένο από εδάφους, θάλασσας και αέρα απέναντι ακόμα και σε αποστολές γιατρών και πολύτιμού ιατροφαρμακευτικού υλικού. Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να επιτρέψει να συνεχίζεται και μάλιστα ατιμώρητα, ένα έγκλημα πολέμου, που με την τωρινή από αέρος επίθεση, έχει στοιχίσει ήδη εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες Παλαιστίνιους  και ένα νεκρό και τραυματίες Ισραηλινούς: στη συντριπτική τους πλειοψηφία αμάχους, γυναίκες και πολλά παιδιά μεταξύ τους.

Η ελληνική διπλωματία στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χρειάζεται να επιδιώξει, με ενεργό διπλωματικό ρόλο και στη Μέση Ανατολή, τον άμεσο τερματισμό της βίας. Μόνο η διεθνής πίεση, με απαραίτητη την ενεργοποίηση κυβερνήσεων και λαών, μπορεί να σταματήσει τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας.
Η Ελληνική Κυβέρνηση, μακριά από πολιτικές ίσων αποστάσεων, και πολύ περισσότερο μονομερούς στήριξης του Ισραήλ, που άσκησε και πάλι ο «γαλλογερμανικός άξονας», πρέπει να αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες, και βέβαια στο πλαίσιο της ΕΕ, που χρηματοδοτεί σχολεία, υδραγωγεία και νοσοκομεία που ισοπεδώνονται και πάλι από τις βόμβες. Για άμεση κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση των κρατούμενων Παλαιστινίων, ανάμεσα τους και πολλών βουλευτών, άρση του αποκλεισμού της Γάζας και τερματισμό του εποικισμού. Η Παλαιστίνη χρειάζεται διεθνή προστασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Για την έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών των δύο πλευρών, που θα καταλήξουν στη δημιουργία κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και στο σεβασμό και την εγγύηση της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας και των δύο κρατών, του κράτους του Ισραήλ και του Παλαιστινιακού κράτους.
Η έκκλησή μας αυτή απευθύνεται στον ελληνικό λαό αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Εξωτερικών, στους οποίους και κοινοποιείται .

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Αποστόλου : Λεηλασία και αποχαρακτηρισμός των δασών το δασικό Νομοσχέδιο .


Δήλωση Βαγγέλη Αποστόλου Βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Με αφορμή την κατάθεση του "Σχεδίου Νόμου''Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών -Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας»
«Η κατάθεση ενός δασικού νομοσχεδίου στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου μπορούσε να είχε ένα μόνο στόχο: την καλύτερη οργάνωση της δασοπροστασίας.
"Δυστυχώς το σημερινό νομοσχέδιο αυτό που υπηρετεί είναι :
"Τη λεηλασία και τον αποχαρακτηρισμό των δασών

"Μόνο και μόνο οι ρυθμίσεις δυνατοτήτων :"αποχαρακτηρισμού δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, δηλαδή έχουν τεθεί σε καθεστώς απόλυτης προστασίας, και μεταβολής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δημόσιων δασών και δασικών εκτάσεων, "η κυβέρνηση όχι μόνο επιθυμεί να επιβραβεύσει τους καταπατητές των δασών αλλά και κλείνει το μάτι στους επόμενους.
"Είναι σίγουρο ότι όλα τα πολεοδομικά αλλά και χρήσεων γης ζητήματα που επιχειρεί να λύσει μέσα από τις επιτρεπόμενες χρήσεις στα δάση που θεσμοθετεί θα σκοντάψουν στη νομολογία του ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας).
"Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι για την επίλυση των προβλημάτων κοινωνικού χαρακτήρα, που υπάρχουν στο δασικό χώρο, προαπαιτείται η κατάρτιση και η κύρωση των δασικών χαρτών, για τους οποίους δεν γίνεται καμιά αναφορά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. 
"Εμείς μόνο τότε μπορούμε να μπούμε στη σχετική συζήτηση.

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Στην τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Περιφερειακού Σύμβουλίου παραβρέθηκε ο Βαγγέλης Αποστόλου


Στην τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Περιφερειακού Σύμβουλίου παραβρέθηκε το πρωί, ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα αναλάβει τη θητεία του από την 1η Σεπτεμβρίου. Πριν τη συνεδρίαση ωστόσο  μετείχε και στις εργασίες της οικονομικής επιτροπής, θέλοντας να ενημερωθεί για τρέχοντα ανοικτά ζητήματα που αφορούν συμβάσεις έργων και αιτησεις θεραπείας της Περιφέρειας. Κατόπιν της παρουσίας και της πρώτης ενημερωσης για το θέμα ο κος Αποστόλου έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:«Στη πρωινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής διαπίστωσα ότι έχει γίνει εργολαβική χρήση των Αιτήσεων Θεραπείας των συμβάσεων έργων της Περιφέρειας. Πρόκειται  για ένα κατ εξοχήν πολιτικό θέμα, που ενδεχομένως να αγγίζει και ποινικές ευθύνες.
Δεν είναι στις προθέσεις μας να κατανέμουμε ευθύνες .Εμείς, η παράταξή μας δεσμευόμαστε στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα ζητήσουμε από τη Νομική Υπηρεσία και τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας να πάρουν όλα τα Πρακτικά και να εντοπίσουν όλες τις περιπτώσεις Αιτήσεων Θεραπείας επί των οποίων η Οικονομική Επιτροπή έλαβε γνώση και αποφάσισε καθώς και αυτών που αντιμετωπίστηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ,ερήμην της Περιφέρειας .
Θα επιμείνουμε να έρθει το ζήτημα στις πρώτες συνεδριάσεις του νέου Π.Σ. Να πληροφορηθούμε όλες τις υπερβάσεις εξουσίας και να αποφασίσουμε τότε τι θα κάνουμε.
Να πληροφορηθούμε για όλες τις υπερβάσεις κόστους έργων που εκτελέστηκαν κατόπιν προφορικής εντολής .
Και κυρίως να πληροφορήσουμε το λαό της Περιφέρειας για τη σωστή αξιοποίηση των διαθέσιμων για την ανάπτυξη κονδυλίων .
Είναι πάρα πολύ σοβαρά τα θέματα .
Εμείς θα παρακολουθούμε από κοντά τα συγκεκριμένα ζητήματα.  Δεν θέλουμε να ποινικοποιήσουμε τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης .
Όμως δεν θα επιτρέψουμε να καταβάλλει η Περιφέρεια ούτε ένα ευρώ για αιτήματα που δεν έχουν αντιμετωπισθεί μέσα από νόμιμες διαδικασίες.
Πόσο μάλλον όταν έχουν καταλογιστεί ποσά , μετά από αγωγές , σε βάρος της  σε υποθέσεις που εκδικάστηκαν στα δικαστήρια ερήμην της .Και βέβαια όλα αυτά δεν αφορούν μόνο την Εύβοια, θα τα αναζητήσουμε σε όλη τη Περιφέρεια».

Αυλαία για το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με την τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στις 16 Ιουλίου στη Λαμία, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συνεδριάσεων της πρώτης αιρετής περιφερειακής περιόδου 2011 – 2014.
Με ανάμεικτα συναισθήματα, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους, λέγοντας :

«Σας ευχαριστώ,
Όλους εσάς στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την πλειοψηφία και τη μειοψηφία, τους Προέδρους του Συμβουλίου, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Προέδρους και τα μέλη των Επιτροπών – της Οικονομικής και του Περιβάλλοντος – καθώς και των Νομικών Προσώπων. Όλους εσάς, που με τη συναίνεση, τη στάση, ακόμα και την κριτική σας, συμβάλατε στη σημαντική δουλειά που κάναμε.


Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ιούλιος ο Αηλιάς,ο Αλωνάρης και ο Πανηγυράς

Μήνας ξεφαντώματος στην κάψα του καλοκαιριού γεμάτος στάχυα και δρεπάνι , αστέρια και μυστικά σύμβολα .Βραδιές ατέλειωτων ιστοριών γύρω από τ΄ αλώνι σαν νύχτωνε κι έπεφτε ο ήλιος να ξαποστάσει. Και γέμιζε η ψυχή με όνειρα και προσμονή .Αλησμόνητες βραδιές στις θημωνιές ,ολόγιομο φεγγάρι ,  γιορτές και πανηγύρια. Θρύλοι και παραδόσεις. Νεράιδες και ξωτικά να παραμονεύουν εκεί γύρω από τα αλώνια στις θερισμένες εξοχές  και να παίρνουν ζωή σαν γεμίσει άστρα ο ουρανός  κι η φαντασία να ακουμπά  στην άκρη του ορίζοντα , πέρα στη θάλασσα εκεί που λούζεται το ασημένιο φεγγάρι το ολοστρόγγυλο…
Κάτω στης μαργαρίτας τ’ αλωνάκι, στήσαν  χορό τρελό τα μελισσόπουλα.
Ιδρώνει ο ήλιος, τρέμει το νερό. Στάχυα ψηλά λυγίζουνε το μελαμψό ουρανό. ( Οδυσσέας Ελύτης)
Ατελείωτα όμως και τα πανηγύρια. Τόση πολύ δουλειά και τόσες πολλές γιορτές με αγίους « τιμωρούς» που θέλουν  τους πιστούς να μην εργάζονται την ημέρα της γιορτή τους .Ο Αλωνάρης μήνας του καλοκαιριού είναι ο πιο ζεστός και συχνά μας παραπέμπει σε εικόνες που όλο και λιγότερο συναντούμε στις μέρες μας . Εκείνα τα πρωινά ή τα μεσημέρια γύρω από τα αλώνια τα  πετράλωνα, τα μαρμαρένια ή τα χωματάλωνα που έπρεπε να είναι σε μέρη που τα « βαρούσαν οι άνεμοι». Και είχαν διάμετρο ίσαμε  τέσσερα μέτρα και πέτρες γύρω γύρω για να μην φεύγει ο καρπός. Και στη μέση το στέντζερο , καμωμένο από ξύλο όπου κανόνιζαν τα ζώα , μουλάρια, άλογα ή γαϊδούρια να τρέχουν γύρω του, πάντα πεταλωμένα να μην κουράζονται και το στουμούχι στο στόμα για να μην τρώνε τα άχυρα. Κι εκεί στα καπούλια τους καμιά φορά ή στο μέτωπο τους έκαναν σταυρούς με κατράμι για να μην τα πιάνει το μάτι.....Καλό καλοκαίρι !

της Ελένης Μπετεινάκη

Ομιλία Βαγγέλη Αποστόλου στα Τρίκαλα με θέμα : Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Τομέα.


Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, το αγροτικό τμήμα της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με επικεφαλής το βουλευτή Ευβοίας, υπεύθυνο της ΕΕΚΕ για τα αγροτικά Βαγγέλη Αποστόλου και τη βουλευτή Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη θα πραγματοποιήσει πολιτική εξόρμηση-περιοδεία παρουσιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα.
Το πρόγραμμα της εξόρμησης έχει ως εξής:-11:00: επίσκεψη στο εργοστάσιο γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ»
-13:30: συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ
-21:00: εκδήλωση στη Βασιλική με εκπροσώπους φορέων και κατοίκους της περιοχής.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Αποστόλου : Άγριο ξεπούλημα σε όλη τη Στερεά Ελλάδα

Για άγριο ξεπούλημα κι εκποίηση σε τιμή ευκαιρίας παραλιών , χιονοδρομικών κέντρων κι άλλων εκτάσεων  του Δημοσίου κάνει λόγο σε σχετικό δελτίο τύπου  ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστόλου Ευάγγελος...;
"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άγριο ξεπούλημα σε όλη τη Στερεά Ελλάδα
βΩς γνωστόν το ΤΑΙΠΕΔ μετά από κυβερνητική εντολή και με τις ευλογίες των δανειστών, επιχειρεί να βγάλει στο σφυρί παραθαλάσσιες εκτάσεις μεγάλης οικονομικής, κοινωνικής αλλά και περιβαλλοντικής αξίας .
Από το 2013 και έπειτα συνεχώς προστίθενται στη λίστα της ντροπής, πανέμορφες παραλίες, μεγάλες εκτάσεις-φιλέτα μπροστά στη θάλασσα, αστικά ακίνητα σημαντικής οικονομικής αξίας, ακόμα και λουτροπόλεις σε ολόκληρη τη χώρα και φυσικά  και στην Περιφέρειά μας. Στο βωμό της "ανάπτυξης" και της τουριστικής "αξιοποίησης", η Κυβέρνηση ουσιαστικά εκποιεί την περιουσία του ελληνικού δημοσίου σε τιμή "ευκαιρίας", εξυπηρετώντας εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες τους.
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει βάλει πωλητήρια στις εξής παραλίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:-Π.Ε. Εύβοιας: Άγιος Δημήτριος Δήμου Κύμης – Αλιβερίου 77.500 τ.μ., διαθέσιμη για Παραθεριστικές Κατοικίες/ Ξενοδοχείο.-Π.Ε. Φθιώτιδας :Σκάρφεια Δήμου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου 1.136,438 τ.μ. διαθέσιμη για Παραθεριστικές Κατοικίες/Ξενοδοχείο. Κάμπινγκ Καμένων Βούρλων Δήμου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου 930,26 τ.μ. Σύμφωνα δε με το νομοσχέδιο που έχει γίνει γνωστό  για τους αιγιαλούς, προβλέπεται ότι οι παραλίες που βρίσκονται μπροστά από δημόσια ακίνητα μπορούν ακόμα και να περάσουν,  από τον ιδιώτη που θα τα αγοράσει, σε κατάσταση αποκλειστικής χρήσης με πλήρη απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης.
Στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ επίσης έχουν περάσει παραθαλάσσιες εκτάσεις ,που σύντομα θα μπουν σε πωλητήρια ,κοντά σε πολύ γνωστές παραλίες -Π.Ε. Εύβοιας :Κρύα Βρύση Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας 72.727τ.μ Πευκί Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού-Αρτεμησίων 54.370 τ.μ. Κινέτα Φυγιά Καρύστου 25.870 τ.μ. Λιμνιώνας Δήμου Μεσσαπίων – Διρφύων  11.000 τ.μ. Γρανιτσάδες Δήμου Στυλίδας 26.398τ.μ. Επίσης στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ έχουν περάσει και ιαματικές πηγές:Ήδη από το 2013 βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση τεσσάρων ακινήτων ιαματικών πηγών . Ειδικότερα πρόκειται για τα εξής ακίνητα: -Το ακίνητο ιαματικών πηγών Υπάτης, το οποίο βρίσκεται εντός της πόλης των Λουτρών Υπάτης.
-Το ακίνητο ιαματικών πηγών Θερμοπυλών, το οποίο είναι όμορο της ιστορικής πόλης των Θερμοπυλών. Η ιαματική πηγή με τα πέντε κτίρια βρίσκονται στο μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου. -Το ακίνητο ιαματικών πηγών Κονιαβίτη Καμένων Βούρλων, το οποίο είναι όμορο της πόλης των Καμένων Βούρλων (στη δυτική πλευρά της) και αναπτύσσεται από τη θάλασσα μέχρι τους πρόποδες του όρους Κνημίς. Αποτελείται από τρία τμήματα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο (με το κάμπινγκ) έχει παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους περίπου 800 μέτρων. -Το ακίνητο ιαματικών πηγών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, το οποίο αναπτύσσεται εντός της πόλης των Καμένων Βούρλων, από τη θάλασσα μέχρι και τις πλαγιές του όρους Κνημίς. Αποτελείται από πέντε τμήματα, σε ένα εκ των οποίων περιλαμβάνονται πέντε κτίρια. Το Υδροθεραπευτήριο Αιδηψού Με την απόφαση 234 της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή το Υδροθεραπευτήριο Λουτρών Αιδηψού κυριότητας του ΕΟΤ συνολικής έκτασης 22.115 τ. μ. μετά των επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων. Εκτός των παραπάνω έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ και τα παρακάτω : 1) Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού Το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους των δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης όλων των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου , «ιδίως των επίγειων εγκαταστάσεων μεταφοράς προσώπων με αναρτημένα ή ελκόμενα οχήματα, υπαίθριων διαδρομών (πίστες χιονοδρομίας) και χώρων στάθμευσης οχημάτων» συνολικής έκτασης 11.100 στρεμμάτων.
2)Ξενία Δελφών Αράχωβας
Με την απόφαση 234 της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάζονται  και περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς αντάλλαγμα .

3) Πρώην Ειρηνοδικείο Λίμνης Προς πώληση σε ιδιώτες τέθηκε το κτήριο του μέχρι πρότινος Ειρηνοδικείου Λίμνης, μετά την εκχώρηση του στο ΤΑΙΠΕΔ. Το ακίνητο είναι ακατοίκητο και εγκαταλειμμένο από το 2012, όταν σύμφωνα με  Προεδρικό Διάταγμα τα Ειρηνοδικεία Λίμνης και Αγίας Άννας ενοποιήθηκαν με το Ειρηνοδικείο Ιστιαίας.
Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της παραλιακής οδού της Λίμνης, στην οδό Ποσειδώνος. Οικοδομήθηκε στο διάστημα 1960-1972.Το κτήριο είναι διώροφο (ισόγειο και Α’ όροφος) συνολικής έκτασης 189,30 τ.μ.
4) Έκταση για τη δημιουργία εγκαταστάσεων Logistics.
Γεωτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Δήμου Λαμίας συνολικής  έκτασης 255,506 τμ.
5) Έκταση για τη δημιουργία Σπα και ξενοδοχείου.
6.Γεωτεμάχιο συνολικής έκτασης 785,398 τμ στο Πλατύστομο Δήμου Μακρακώμης .
Σε αυτή την άνευ προηγουμένου επίθεση στη δημόσια περιουσία της Περιφέρειάς μας οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να ενημερωθούν και να δράσουν συντεταγμένα και αποτελεσματικά.
Προς αυτή τη κατεύθυνση κι εμείς θα πάρουμε σχετικές πρωτοβουλίες .

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ημερίδες ενημέρωσης νέων αιρετών στη Λάρισα

Ημερίδες ενημέρωσης των νέων αιρετών διοργανώνει η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και την ΕΕΤΑΑ.
Ειδικότερα στις 11 Ιουλίου πραγματοποιείται ενημερωτική ημερίδα στη Λάρισα( Ξενοδοχείο Larissa Imperial), στην οποία θα συμμετάσχουν νεοεκλεγέντες αιρετοί από τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Ο δήμος Αγράφων έχει νέο Δήμαρχο και νέους Δημοτικούς Συμβούλους οπότε ο κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοί θα καθήσουν και πάλι στα θρανία της ενημέρωσης
Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στη διοίκηση, στη διαχείριση και λειτουργία των Δήμων, στην καταστατική θέση των αιρετών, στο προσωπικό των Δήμων, στο οικονομικο – κοινωνικό περιβάλλον και στη νέα προγραμματική περίοδο ΣΕΣ 2014 - 2020.
Να σημειωθεί ότι ήδη έγιναν τέσσερις ημερίδες, στο Ηράκλειο της Κρήτης, δύο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθεί Στις 16 Ιουλίου στην Πάτρα για τους νεοεκλεγέντες αιρετούς στις Περιφέρειες της Δ. Ελλάδας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων.
>ο Προεδρείο της ημερίδας θα αποτελείται από τα μέλη του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Γιατί φοράμε βέρες;

Όλα δείχνουν, πως το έθιμο της βέρας ξεκίνησε από την Αρχαία Αίγυπτο, πριν από 4.800 χρόνια. Τότε χρησιμοποιούσαν καλάμια και αγριόχορτα, που φύτρωναν στις όχθες του Νείλου.
Ο κύκλος, που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, ήταν το σύμβολο της αιωνιότητας από την εποχή των Αρχαίων Αιγυπτίων. Τα υλικά των πρώτων δαχτυλιδιών δεν ήταν πολύ ανθεκτικά.
Σύντομα αντικαταστάθηκαν από δέρμα και οστά. Όσο πιο ακριβό ήταν το υλικό, τόσο μεγαλύτερη η αγάπη που έδειχνε ο δωρητής στον παραλήπτη. Από τότε, το δαχτυλίδι έδειχνε πόσο «βαθιές τσέπες» είχε, αυτός που το πρόσφερε…
Το δαχτυλίδι της ιδιοκτησίας
Το έθιμο υιοθέτησαν και οι Ρωμαίοι, αλλά με τον δικό τους τρόπο. Στους γάμους των Ρωμαίων, το δαχτυλίδι δε συμβόλιζε την αγάπη του συζύγου προς τη γυναίκα του, αλλά ότι εκείνη ήταν πλέον ιδιοκτησία του. Οι ρωμαϊκές βέρες ήταν φτιαγμένες από σίδερο και τις αποκαλούσαν «Annulus Pronubus». Στην Πομπηία έχουν βρεθεί τέτοια δαχτυλίδια, που έχουν και επιγραφές. Οι πιο συνηθισμένες ήταν οι: «Ama me», δηλάδή αγάπα με, «Amo te», σε αγαπώ ή «Bona vitam», δηλαδή καλή ζωή….
Στη χριστιανική παράδοση, οι βέρες εμφανίζονται γύρω στα 860 μ.Χ, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με το απλό, χρυσό δαχτυλίδι που ξέρουμε σήμερα. Ήταν διακοσμημένα με ανάγλυφα περιστέρια, πιασμένα χέρια, λύρες και διάφορα άλλα σύμβολα της αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης. Η εκκλησία αποκάλεσε αυτά τα δαχτυλίδια «παγανιστικά» και ζήτησε να απλοποιηθούν.
Μέχρι τον 13ο αιώνα, οι βέρες είχαν μορφή παρόμοια με τη σημερινή.<
Η εκκλησία θεωρούσε ότι η νέα λιτότητα της βέρας αναδείκνυε τον πνευματικό δεσμό του ανδρόγυνου, καλύτερα από τα φανταχτερά, παγανιστικά σύμβολα.
Βέρα στο δεξί Οι Ρωμαίοι τις φορούσαν στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού, επειδή πίστευαν ότι από εκεί περνάει φλέβα, που πάει κατευθείαν στην καρδιά. Είχαν, μάλιστα, δώσει στη φλέβα αυτή το όνομα «Vena Amoris», δηλαδή φλέβα της αγάπης.
Με την έλευση του χριστιανισμού, επικράτησε το δεξί χέρι. Το τέταρτο δάχτυλο παρέμεινε. Τα τρία πρώτα δάχτυλα ήταν αφιερωμένα στην Αγία Τριάδα, και το τέταρτο στον σύζυγο…

AN.EΛ. Ευρυτανίας ,Συλλυπητήρια Επιστολή

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας και ο Πολιτευτής του Νομού μας  Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας ενημερωθήκαμε με αίσθημα λύπης τον αιφνίδιο χαμό του αγωνιστή και επί 25 συναπτά έτη Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ευρυτανίας, Κώστα Χούπα. 
Οι Αγώνες του και η ανυπότακτη προσήλωση του στα πιστεύω του, αποτέλεσαν και θ αποτελέσουν παράδειγμα για όλους μας.
Πρώτος σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε αγωνιστικό κάλεσμα. 
Ας παραμείνει ζωντανό το όραμα του για το τόπο μας, για μια δικαιότερη και με αίσθημα σεβασμού για τον εργαζόμενο κόσμο Ευρυτανία,  που με τόση προσήλωση υπηρέτησε επάξια από το δικό του μετερίζι μέχρι τέλους.

Ευχόμαστε ανάπαυση σώματος και ψυχής.
Δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του. 

● Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας
Κωνσταντίνος Ι.  Μπακόλας - Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Δημοπρατείται στις αρχές Αυγούστου το παράπλευρο δίκτυο του ΠΑΘΕ από τη Σκάρφεια ως τη Λαμία, προϋπολογισμού 18 εκ. €

Για τις 5 Αυγούστου 2014 προσδιορίζεται η δημοπράτηση του παράπλευρου οδικού δικτύου του ΠΑΘΕ για την ολοκλήρωση των εργασιών από τον κόμβο της Σκάρφειας ως τη Λαμία. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 18 εκ. €.
Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση των υπολειπόμενων και συμπληρωματικών εργασιών, καθώς και των εργασιών για την πλήρη ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου στο τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια- Λαμία, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες και τους περιβαλλοντικούς όρους.
Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς «Έχουμε μια σημαντική και θετική εξέλιξη στην κατασκευή των έργων του ΠΑΘΕ στο πέταλο του Μαλιακού. Μια εξέλιξη που αφορά τους κατοίκους και διερχόμενους της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας.
Η υλοποίηση του παράπλευρου οδικού δικτύου, προφανώς είναι μια κεντρική απαίτηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο ΠΑΘΕ σύμφωνα με τις προδιαγραφές των Διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών. Μια απαίτηση που διεκδικήσαμε ακόμα πιο έντονα, λόγω της άδικης υπερφόρτωσης της Φθιώτιδας με πολλά και ακριβά διόδια.
Το παράπλευρο οδικό δίκτυο του ΠΑΘΕ είναι επιβεβλημένο να κατασκευαστεί, αφού περιλαμβάνεται στις συμβατικές υποχρεώσεις του εθνικού άξονα, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα επιλογής στους διερχόμενους να μην πληρώνουν αναγκαστικά διόδια.
Βεβαίως όλα τα έργα στο πέταλο του Μαλιακού, καθώς και στα παράπλευρα τμήματα της Βοιωτίας (περιοχή Θήβας) και της Λοκρίδας (περιοχή Αταλάντης) πρέπει να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν έτσι ώστε να αποκτήσει επιτέλους η Στερεά Ελλάδα σύγχρονο και ασφαλές διευρωπαϊκό δίκτυο».