Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Aποστόλου :Ερώτηση-Αδιαφανείς διαδικασίες πώλησης ΑΤΕ Ασφαλιστικής.


Στην απάντηση που δόθηκε στην απ’ αριθμ 8052/6-5-2014 ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Σε διαρκή αβεβαιότητα οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Ασφαλιστικής» το ΤΧΣ περιορίστηκε στην παρουσίαση της αλληλογραφίας του με τράπεζα Πειραιώς, αντί να επιδείξει τα δικά του πρακτικά στα οποία υπάρχει αναφορά για την επένδυση του στην αύξηση μετοχικού της ΑΤΕ ασφαλιστικής και πως σχεδιάζει να ανακτήσει τα επενδεδυμένα κεφάλαια.

Από την άλλη πλευρά, η Τράπεζα Πειραιώς στην απάντηση της αρκέστηκε να γνωστοποιήσει ότι σε "περίπτωση εκποίησης" της ΑΤΕ θα ακολουθήσει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο. Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι πως από τη μία έχει την ΑΤΕ στις διακοπτόμενες εργασίες (από το 2012) αλλά από την άλλη βασανίζεται ακόμη ( 7 Μαρτίου 2014) με το ερώτημα ή όχι της εκποίησης.

Η ΔΕΙΑ/ΤτΕ από τη δική της μεριά φαίνεται να μην κάνει καμία προσπάθεια να αποτραπεί η όποια προσπάθεια απαξίωσης εταιρειών του κλάδου όπως η ΑΤΕ. Να αποτρέπει, δηλαδή, τη λεηλασία του πελατολογίου της ΑΤΕ, μέσω οδηγιών της Πειραιώς, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της παραγωγής μέσα στο 2014 και κατ' επέκταση να θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της εταιρείας.
, στην απάντηση της προαναφερθείσας ερώτησης δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση ούτε για τις φημολογούμενες διαδικασίες πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ούτε για τη μη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων από την πλευρά της Πειραιώς.

Επειδή, στην ΑΤΕ Ασφαλιστική εκτός των 123 μονίμων υπαλλήλων, υπάρχουν 80 εργαζόμενοι σε εργολαβικές εταιρείες και 20 συμβασιούχοι με 6μηνες συμβάσεις.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)Τι διαδικασίες ακολουθούνται στην διαδικασία πώλησης και ποιο όργανο τις έχει εγκρίνει,
2)Πότε ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης με το σύμβουλο πώλησης, UBS; Ποια ακριβώς είναι η διαδικασία; Ποιος είναι υπεύθυνος της διαδικασίας από πλευράς Πειραιώς; Υπήρξε ενημέρωση/κάλεσμα ενδιαφερόμενων αγοραστών και με ποιό τρόπο; Πόσο χρόνο διαρκεί η διαδικασία; Πόσοι συμμετείχαν; Έχει ενημερωθεί το ΤΧΣ και το υπ. Οικονομικών;
3)Γιατί η παραγωγή της Εταιρίας απαξιώνεται εν γνώσει της Πειραιώς,Γιατί η Πειραιώς δεν εφαρμόζει τις Συλλογικές Συμβάσεις ενώ έχει δεσμευθεί γι’ αυτό και δεν απαντά στα αιτήματα των εργαζομένων για διάλογο;
5)Για ποιο λόγο δεν ενημερώνονται οι εργαζόμενοι για την διαδικασία πώλησης από τη Πειραιώς και γιατί  τα Υπουργεία που εποπτεύουν δεν προχωρούν σε ανάλογες ενέργειες για την έγκαιρη ενημέρωση αναφορικά με το εργασιακό τους μέλλον;
6)Με ποιο συγκεκριμένο τρόπο θα διασφαλιστούν από την  ενδεχόμενη αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος αφενός το σύνολο των εργαζόμενων, ανεξαρτήτως της μορφής της εργασιακής σχέσης, και αφετέρου οι ασφαλισμένοι;
7)Αναμένεται να δοθεί παράταση στην περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η πώληση της εταιρίας μέχρι 30/6/14; Αν όχι με ποιες διαδικασίες θα αναπτυχθεί η εταιρία, ποιες θα είναι οι δεσμεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς και ποιο θα είναι το μέλλον του συνόλου των εργαζομένων;

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Καύσωνας , μέτρα προστασίας .


Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους κατοίκους της Περιφέρειας για τα  προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρουν για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες.
Αναλυτικά συστήνεται:
- Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα
- Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης
- Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών
- Λήψη ελαφράς, άλιπης, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών 
- Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.
- Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄αναστολείς κ.λπ. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους, προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.
- Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί, καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.
-  Ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού είναι τα βρέφη, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι υπερήλικες καθώς και οι εργάτες, αγρότες, αθλητές κ.λπ. Κατά συνέπεια ιδίως οι ανήκοντες σ΄ αυτές τις ομάδες, αλλά και οι υπόλοιποι οφείλουν να επικοινωνήσουν αμέσως με τον γιατρό τους ή τις υγειονομικές αρχές εφόσον εμφανίσουν και το παραμικρό σύμπτωμα, το οποίο ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών, όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λπ.

Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σας ενημερώνει ότι η υλοποίηση του προγράμματος κουνοποκτονίας του έτους 2014 ξεκίνησε από 5 Μαΐου με επίγειους ψεκασμούς σε ολόκληρη την Περιφέρεια προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και η όχληση από τα κουνούπια των κατοίκων της Περιφέρειας καθημερινή παρακολούθηση των επιφανειακών υδάτινων σωμάτων, και καταγραφή της εμφάνισης και αφθονίας των προνυμφών κουνουπιών, στους ορυζώνες, στο φυσικό και στο περιαστικό σύστημα των οικισμών της περιφέρειας αλλά και παρακολούθηση της εμφάνισης των ακμαίων κουπουπιών ( με την χρήση ειδικών παγίδων).

Η παραπάνω παρακολούθηση της εμφάνιση και αφθονία των προνυμφών στους ορυζώνες, μας οδήγησε στον έγκαιρο προγραμματισμό του πρώτου αεροψεκασμού για την Παρασκευή.
Επειδή όμως δεν είναι δυνατή μια επιτυχής κουνουποκτονία χωρίς την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των Δήμων και κατοίκων της Περιφέρειας, παραθέτουμε μέτρα που προτείνονται από ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κεντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) για την προστασία μας από τα κουνούπια και τις ασθένειες των οποίων είναι φορείς.
Τόποι που αναπαράγονται και ζουν τα κουνούπια:
Είναι εκείνοι στους οποίους υπάρχει στάσιμο νερό ή νερό με μικρή ροή. Συνεπώς, ιδανικά μέρη θεωρούνται τα έλη, οι βάλτοι, οι ορυζώνες, οι λίμνες, οι δεξαμενές, οι ανοικτοί βόθροι, τα βαρέλια, τα σιντριβάνια, μέρη με νερά μικρής ροής, τα πιατάκια της γλάστρας, αλλά και οποιοδήποτε φυσικό ή τεχνητό μέρος, που κρατά νερό στάσιμο, ακόμη και σε πολύ μικρή ποσότητα
Αποφυγή των κουνουπιών στους εξωτερικούς χώρους
Διατήρηση όλων των δοχείων νερού ή άλλων υγρών ανάποδα ώστε να μη μαζεύουν νερό της βροχής ή κάλυψη των δοχείων τα οποία χρησιμοποιούνται ειδικά για την φύλαξη νερού (π.χ. πηγάδια) με κατάλληλα εφαρμοστά καπάκια.
Απομάκρυνση του νερού που μαζεύεται στα πιατάκια από τις γλάστρες μας τακτικά.
Απομάκρυνση ή κάλυψη των μεταχειρισμένων και μη χρησιμοποιούμενων ελαστικά αυτοκινήτων.
Καθαρισμός στα λούκια της βροχής από τα φύλλα, ώστε να μην υπάρχει στάσιμο νερό.
Κάλυψη των αγωγών εξαερισμού των βόθρων με κατάλληλες σήτες.
Τακτικός καθαρισμός στις ποτίστρες των ζώων και ανανέωση του νερού.
Επισκευή στις βρύσες της αυλής μας που στάζουν.
Αντικατάσταση των σπασμένων σωλήνων που έχουν διαρροή.
Συνεχής λειτουργία φίλτρων σε πισίνες και άλλες διακοσμητικές κατασκευές που διατηρούν στάσιμα νερά π.χ. σιντριβάνια.
Κάλυψη των βαρκών, ώστε να μην μαζεύουν νερό της βροχής.
Χρησιμοποίηση συνθετικών λουλουδιών στα νεκροταφεία και όχι ανθοδοχείων με νερό.
Κούρεμα του γρασιδιού και των θάμνων, όπου είναι αναγκαίο, για να μην βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.
Πότισμα του κήπου κατά προτίμηση το πρωί
Εντοπισμός από τους πολίτες εστιών ανάπτυξης κουνουπιών και αναφορά τους στον δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου.Αποφυγή των κουνουπιών στο σπίτ
Χρησιμοποίηση προστατευτικών αντικουνουπικών πλεγμάτων στα ανοίγματα του σπιτιού, όπως σε παράθυρα, αεραγωγούς, φεγγίτες κ.α., με κατά περιόδους έλεγχο, συντήρηση και επισκευή όπου χρειάζεται.
Χρήση κουνουπιέρας όπου αυτό είναι απαραίτητο.
Χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων για τη μείωση της θερμοκρασίας και την μείωση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα του σπιτιού.
Πως αποφεύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών;
Εντομοαπωθητικά. Χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά και στο ακάλυπτο δέρμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χημικές και φυσικές ουσίες, όπως π.χ. DEET, πικαριδίνη/ικαριδίνη, IR3535, αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου. Τα εντομοαπωθητικά προϊόντα πρέπει να επαλείφονται πάνω από τα αντηλιακά και να μην έρχονται σε επαφή με το στόμα, τα μάτια και το βλεννογόνο της μύτης. Σε κάθε περίπτωση τηρούμε της οδηγίες του κατασκευαστή για δική μας προφύλαξη.
Εντομοκτόνα αέρος. Χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα αέρος τα οποία περιέχουν πυρεθρίνες. Στο εμπόριο θα τα βρούμε σαν αεροζόλ, ταμπλέτες, εξατμιζόμενα διαλύματα, σπιράλ κ.α. Δεν τα εφαρμόζουμε στο δέρμα μας και ακολουθούμε και εδώ τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Χρησιμοποιούμε ρούχα τα οποία καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα μας, π.χ. παντελόνια, μακριά μανίκια κ.λ.π. ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα. Λιγότερο χρόνο σε έκθεση στα κουνούπια. Τα περισσότερα κουνούπια τσιμπούν το χάραμα και το σούρουπο (λίγα τσιμπούν όλο το εικοσιτετράωρο), οπότε φροντίζουμε ώστε να είμαστε λιγότερο χρόνο εκτεθειμένοι.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Σαν σήμερα έφυγε ο Ανδρέας Παπανδρέου

Σαν σήμερα, 23 Ιουνίου του 1996 «έφυγε» ο
Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, πρωθυπουργός της Ελλάδας (1981-89, 1993-96). Ο Ανδρέας Παπανδρέου πεθαίνει έπειτα από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο στο σπίτι του στην Εκάλη. Κηδεύεται στις 26 Ιουνίου 1996 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών με τιμές αρχηγού κράτους. Ο θάνατός του προκάλεσε κύμα συγκίνησης σε όλη τη χώρα, και πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην κηδεία του.
Σε δήλωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από το θάνατό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ   αναφέρει :
Μέσα στον ιστορικό χρόνο τα 18 χρόνια που πέρασαν από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου είναι ελάχιστα. Πρόκειται όμως για μια περίοδο πυκνή και τα τελευταία πέντε χρόνια εξαιρετικά δύσκολη για τον ελληνικό λαό που κρατάει ζωντανή τη μνήμη του ηγέτη της αλλαγής και την ανάμνηση των ριζοσπαστικών αποφάσεων του που μείωσαν αδικίες και έκαναν καλύτερη τη ζωή της μεγάλης πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας πριν η κρίση κτυπήσει την Ευρώπη και ιδίως τη χώρα μας.
Δική μας ιστορική υποχρέωση ήταν και είναι, αυτό το τόσο συκοφαντημένο αλλά και τόσο σημαντικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης να προσαρμοσθεί και να προστατευθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μέσα από ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και ένα δημοσιονομικά και διοικητικά κανονικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.
Όποιοι καλλιεργούν και αναπαράγουν ψευδαισθήσεις, δεν κατάλαβαν ποτέ ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου οικοδόμησε την πολιτική του στην αμετάκλητα ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στην ικανότητα της να βρίσκεται πάντα στην  πρώτη ταχύτητα των ευρωπαϊκών εξελίξεων

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Στην Κόλαση ο Έλληνας, ο Αμερικανός και ο Ινδός!

Βρέθηκαν μια μέρα στη κόλαση ένας Έλληνας, ένας Αμερικανός κι ένας Ινδός…
Τους συναντάει ο διάβολος και τους λέει:
- Σε όσους έρχονται εδώ δίνω μία ευκαιρία να μεταφερθούν στον παράδεισο.
Και βγάζει ένα τεράστιο μαστίγιο λέγοντας:
- Όποιος θα αντέξει τρία χτυπήματα χωρίς να φωνάξει, θα πάει στον παράδεισο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ασπίδα ό,τι θέλετε.
Πρώτος πηγαίνει ο Αμερικανός.
- Τί θα έχεις για ασπίδα;, ρωτάει ο διάβολος.
Ο Αμερικάνος σηκώνει μια τεράστια πέτρα και λέει:
- Θα χρησιμοποιήσω αυτή την πέτρα! Είμαι έτοιμος!
Σηκώνει ο διάβολος το μαστίγιο, χτυπάει μια και φεύγει η πέτρα. Χτυπάει δεύτερη και ουρλιάζει σαν τρελός ο Αμερικάνος, οπότε χάνει την ευκαιρία να πάει στον παράδεισο.
Στη συνέχεια ήταν σειρά του Ινδού.
- Τί θα έχεις για ασπίδα;, τον ρωτάει ο διάβολος.
- Τίποτα, λέει ο Ινδός. Έκανα πενήντα χρόνια γιόγκα και δε νιώθω καθόλου πόνο!
Στο πρώτο χτύπημα ο Ινδός ήταν ατάραχος. Στο δεύτερο έκανε κάποιους μορφασμούς και στο τρίτο χτύπημα λίγο περισσότερους. Αλλά δεν έβγαλε κουβέντα από το στόμα του!
- Να πάρει, λέει ο διάβολος, πρώτη φορά αντέχει κάποιος τρία χτυπήματα. Λοιπόν, είσαι ελεύθερος να πας στον παράδεισο. Το αξίζεις.
- Όχι, λέει ο Ινδός. Θέλω να μείνω και να δω. Σε όλα τα ανέκδοτα ο Έλληνας τη βγάζει καθαρή. Θέλω να δω τώρα πώς θα ξεμπερδέψει!
- Εντάξει, μείνε να βλέπεις, του λέει ο διάβολος.
Έρχεται λοιπόν η σειρά του Έλληνα και τον ρωτάει:
- Εσύ τί θα χρησιμοποιήσεις για ασπίδα;
Και απαντάει ο Έλληνας:
- Τον Ινδό!

Νάκος Δημήτριος

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Οι συλλογές των μουσείων μας, ενώνουν . Παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγίου Λεωνίδη στο Κλαυσί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της 24ης ΕΒΑ στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014 με θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν» στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγίου Λεωνίδη στο Κλαυσί

Απολογισμός δράσεων 24ης ΕΒΑ
στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στην Ευρυτανία

 Ο ναός του Μάρτυρα Λεωνίδη αποτελεί το σημαντικότερο υλικό τεκ­μήριο και μοναδικό ανασκαμμένο μνημείο της παλαιοχριστιανικής πε­ριόδου στην Ευρυτανία. Aνήκει στον τύπο της τρίκλιτης ξυλόστεγης βασιλικής εξωτερικών διαστάσεων 28Χ18,50 μ., με εγκάρσιο κλίτος στα ανατολικά που καταλήγει σε κόγχες και νάρθηκα στα δυτικά, χωρίς προσκτίσματα. Από την ανωδομή του κτιρίου διατηρήθηκαν σε μικρό ύψος οι περιμετρικοί τοίχοι και η βάση του συνθρόνου στην κόγχη του ιερού.
 Όλοι οι χώροι, πλην της κόγχης του ιερού, καλύπτονταν από ψηφι­δωτό, δάπεδο το οποίο διασώζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του, με φυτική και γεωμετρική διακόσμηση και σκηνές από το ζωικό βασίλειο (παραστάσεις με ζώα, πτηνά και ψάρια). Ιδιαίτερη σημασία μεταξύ των ψηφιδωτών έχουν οι αφιερωτικές επιγραφές, οκτώ τον αριθμό, στις οποίες αναφέρονται μέλη της τοπικής εκκλησιαστικής κοινότη­τας, η αφιέρωση του ναού στο Μάρτυρα Λεωνίδη και η χρονολογία κατασκευής των ψηφιδωτών, η οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί στο β’ τέταρτο 6ου αι. μ.Χ.. Το κτήριο καταστράφηκε πιθανότατα από σεισμό, ίσως του 551 μ.Χ., τον οποίο ακολούθησε πυρκαγιά. Ο Άγιος Λεωνίδης είχε εκτεταμένη λατρεία κατά τον 5ο - 6ο αι. στην Κόρινθο, την Αθήνα (Βα­σιλική Ιλισσού) και ενδεχομένως την Θεσσαλία. Μετά τις καταστροφές του 6ου αι. το όνομα και η λατρεία του νεανία αγίου δεν εμφανίζονται ξανά.
H βασιλική εντοπίστηκε το 1956 μετά από έντονες βροχο­πτώσεις. Η πλήρης αποκάλυψή της πραγματοποιήθηκε σε δύο ανασκαφικές περιόδους (1958 και 1959) με δαπάνες της Αρχαιολογικής Εταιρείας. Το 1966 έγινε απόσπαση, συντήρηση και επανατοποθέτηση των ψηφιδωτών. Ακολούθησε η συμπλήρωση της τοιχοδομί­ας και η τοποθέτηση ξύλινης στέγης, η οποία ανακαλεί την μορφή της στέγης των ναών αυτού του τύπου. Οι εργασίες συντήρησης του δαπέδου επαναλήφθηκαν τα έτη 1975 και 1990. Περιμετρικά της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής έχει θεσμοθετηθεί Ζώνη Α προστασίας του αρχαι­ολογικού χώρου. Το 2013 τοποθετήθηκαν οδικές και ενημερωτικές πι­νακίδες και ελήφθησαν άμεσα μέτρα συντήρησης του κτιρί­ου και των ψηφιδωτών.
Μετά από πρόσκληση της Εφορείας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, η οποία διαβιβάστηκε σε όλα τα σχολεία της περιοχής, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εκπαιδευτική ξενάγηση σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου από την αρχαιολόγο της Εφορείας κ. Αθανασία Τσόκα. Οι μαθητές παρέλαβαν εποπτικό υλικό και ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό του ναού γνωρίζοντας τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του και την ιστορία του. 
Η 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ευχαριστεί θερμά την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας βιωματικής σχέσης γνωριμίας με τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.
Η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος εντάσσεται την γενικότερη προσπάθεια της Εφορείας και των τοπικών αρχών για την περαιτέρω αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου του, ώστε να αποτελέσει έναν οργανωμένο με σύγχρονες προδιαγραφές αρχαιολογικό χώρο και σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών στην περιοχή.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένου της Εφορείας
Μαρία – Φωτεινή Παπακωνσταντίνου
Αρχαιολόγος

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Μέχρι την Κυριακή 22 Ιούνη η προθεσμία για τα οικογενειακά επιδόματα .

Έως την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιουνίου έχουν προθεσμία να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση και την αίτηση Α21 περίπου 750.000 οικογένειες εάν θέλουν να...
λάβουν την δεύτερη δόση του οικογενειακού επιδόματος.
Αυτό δήλωσε ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης σε πρωινή εκπομπή τονίζοντας ότι «βασική προϋπόθεση για να καταβληθεί την Παρασκευή 11 Ιουλίου η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων είναι να έχουν υποβληθεί από το σύνολο των δικαιούχων (περίπου 750.000 οικογένειες) η φορολογική δήλωση και το έντυπο Α21. Αν δεν συμβεί αυτό τότε δεν πρόκειται οι δικαιούχοι που είχαν πάρει την πρώτη δόση το περασμένο Πάσχα να λάβουν καμία επόμενη δόση ».
Όπως φαίνεται το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιεί τα επιδόματα του ΟΓΑ ως μέσο πίεσης σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους να υποβάλουν άμεσα τις φορολογικές τους δηλώσεις, διότι τα ως τώρα στοιχεία από τον ρυθμό υποβολής των εντύπων της Εφορίας είναι άκρως απογοητευτικά.
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα
Το επίδομα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καταβάλλεται σε οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα και το ποσό ανέρχεται στα 500 ευρώ ετησίως για κάθε τέκνο. Σε οικογένειες με τρία προστατευόμενα τέκνα το επίδομα καταβάλλεται εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι ως 45.000 ευρώ. Αν η οικογένεια έχει τέσσερα τέκνα, το εισοδηματικό όριο είναι 48.000 ευρώ και για κάθε επόμενο τέκνο το όριο προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ.
Τα νέα οικογενειακά επιδόματα χορηγούνται εφόσον ο δικαιούχος κατοικεί ή διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, φορολογείται στην Ελλάδα και τα εξαρτώμενα τέκνα ευρίσκονται στην Ελλάδα. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΓΑ στις 11 Ιουλίου και οι επόμενες δύο δόσεις τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο...

Tι είναι η Κόλαση και τι ο Παράδεισος;

Μια παλιά ιστορία λέει πως ένας άνθρωπος του Θεού αναρωτιόταν τι είναι η Κόλαση και τι ο Παράδεισος. Επειδή ο άνθρωπος αυτός ευαρεστούσε με τον τρόπο της ζωής του το Θεό, ο Θεός τού έστειλε έναν άγγελο, για να του λύσει την απορία. Ο άγγελος τον πήρε από το χέρι και τον πήγε σε μία άγνωστη τοποθεσία. “Θα σου δείξω πρώτα την Κόλαση”, του είπε. Είδαν εκεί ένα μεγάλο καζάνι, γεμάτο από φαγητό. Γύρω από αυτό στέκονταν άνθρωποι σκελετωμένοι από την πείνα και αγριεμένοι.
“Γιατί δεν τρώνε;”, απόρησε ο ευλαβής άνθρωπος. “Μήπως δεν τους επιτρέπεται;
“Τους επιτρέπεται”, εξήγησε ο άγγελος. “Πρόσεξε λίγο καλύτερα τα κουτάλια τους. Είναι πολύ μακριά. Μπορούν να πάρουν φαγητό, αλλά δεν μπορούν να το βάλουν στο στόμα τους”, πρόσθεσε.
Ο άνθρωπος παρέμεινε με την απορία.
“Πάμε τώρα, να δεις και τον Παράδεισο”, συνέχισε ο άγγελος και τον πήρε από το χέρι.
Πήγαν λοιπόν σε ένα άλλο μέρος, όπου υπήρχε πάλι ένα καζάνι γεμάτο με φαγητό και γύρω του ανθρώπους. Οι άνθρωποι όμως εδώ ήταν διαφορετικοί: έδειχναν καλοζωισμένοι, γελαστοί, χορτάτοι και ευχαριστημένοι. Ο άνθρωπος πρόσεξε τα κουτάλια τους. Παρατήρησε πως ήταν εξίσου μακριά. Η απορία του μεγάλωσε.
“Περίμενε λίγο και θα δεις”, του είπε ο άγγελος, που κατάλαβε. “Σε λίγο θα αρχίσουν να τρώνε και θα καταλάβεις τι γίνεται”, τον καθησύχασε.
Πραγματικά, μετά από λίγο άρχισαν να τρώνε. Πώς όμως; Αφού ο καθένας δεν μπορούσε να φάει μόνος του, επειδή τα κουτάλια τους ήταν μακριά, άρχισε να ταΐζει τον άλλον. Έτσι, δεν έμενε κανένας νηστικός!
“Κατάλαβες λοιπόν;” του είπε ο άγγελος, καθώς τον έπαιρνε από το χέρι, για να τον επιστρέψει στη γη. “Κόλαση είναι, όταν ο καθένας κοιτάζει μόνο τον εαυτό του, το δικό του πρόβλημα και τη δική του ικανοποίηση.
Και Παράδεισος είναι όταν ο καθένας κοιτάζει τον άλλον, πως θα τον εξυπηρετήσει. Έτσι, με την αμοιβαία φροντίδα, όλοι μένουν ευχαριστημένοι και κανένας δεν παραπονιέται”.
Δημήτρης Νάκος

Αποστόλου . Να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών από τη χαλαζόπτωση και να δοθούν οι αποζημιώσεις . .

Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών επλήγησαν σε όλη την Ελλάδα από έντονη χαλαζόπτωση .
Για τον περιορισμό των καταστροφών αυτών  είχε σχεδιαστεί εδώ και 2 χρόνια  ένα  εθνικό πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας, ιδιαίτερα των περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας , που βέβαια δεν παρείχε  καμία προστασία, αφού δεν λειτούργησε γιατί  η σχετική συμφωνία ανάθεσης του έργου υπεγράφη μόλις προχθές.
Αυτή την ώρα οι πληγέντες αγρότες βρίσκονται σε αγωνία όχι μόνο για το ζήτημα της έγκαιρης καταβολής των αποζημιώσεων αλλά και για την άμεση εκτίμηση των ζημιών .
Επειδή η καταστροφή αυτή εμφανίζεται σε μια ώρα που ο αγροτικός κόσμος επιβαρύνεται συνεχώς με φοροεπιδρομές και χαράτσια κάθε είδους και αν υπάρξουν καθυστερήσεις και περιορισμοί στις αποζημιώσεις τότε θα οδηγηθούν  δεκάδες αγροτικές οικογένειες στην οικονομική καταστροφή.
Επιβάλλεται άμεσα
1)ο ΕΛΓΑ να ολοκληρώσει τις εργασίες εκτίμησης των ζημιών , ώστε να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες καλλιεργητές .
2)ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αντιμετωπίσει τη δεδομένη  υποστελέχωση του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορέσει να καταγράψει έγκαιρα τις ζημιές και
3) να αναζητηθούν οι ευθύνες για τη καθυστέρηση εφαρμογής του προγράμματος  αντιχαλαζικής προστασίας  , αφού είναι γνωστό ότι τα φαινόμενα χαλαζόπτωσης είναι συνήθη στη χώρα μας αυτή τη περίοδο ;
Θα παρακολουθούμε από κοντά τη πορεία καταβολής των αποζημιώσεων των πληγέντων ,αφού για τις συγκεκριμένες  ζημιές έχουν καταβληθεί από τους παραγωγούς τα απαραίτητα ασφάλιστρα και στα ταμεία του ΕΛΓΑ πρέπει να υπάρχουν ως αποθεματικά τα αναγκαιούντα χρηματικά ποσά .»
Ευάγγελος Αποστόλου
Βουλευτής Εύβοιας – ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας 16-6-2014

Πραγματοποιήθηκε στη Λαμία τη Δευτέρα 16 Ιουνίου τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με συζήτηση, πριν τη ημερήσια διάταξη τριών σημαντικών θεμάτων για τη Στερεά Ελλάδα και την Περιφέρεια  εκφράστηκε η αντίθεση :
Στην ιδιωτικοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, με προσφυγή της Περιφέρειας στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Στις δρομολογούμενες απολύσεις του προσωπικού της Περιφέρειας, με το πρόσχημα της αξιολόγησης.
Στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς και των άλλων δομών της Στερεάς Ελλάδας, που οδηγούν στη γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, πρότεινε στο Σώμα να ληφθούν σύμφωνες αποφάσεις  :
Για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και την προσφυγή της Περιφέρειας ενάντια στην ιδιωτικοποίησή του μέσω της παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ.
Για τις δρομολογούμενες απολύσεις προσωπικού της Περιφέρειας, μέσω της προσχηματικής διαδικασίας αξιολόγησής τους.
«Τα μνημονιακά μέτρα, που εφαρμόστηκαν στο δημόσιο και στον αυτοδιοικητικό τομέα», είπε ο κ. Περγαντάς «είχαν ως αποτέλεσμα, μέσα στα τρία τελευταία χρόνια, να συρρικνωθεί δραματικά το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας. Από 1055 υπαλλήλους που κατατάξαμε το 2011, καταλήξαμε με 812 στο τέλος του 2013 και έπεται πτωτική συνέχεια.
Σήμερα, το Κράτος βάζει το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων. Στην πραγματικότητα είναι ένα πρόσχημα για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις. Είναι πρόσχημα γιατί δεν πρόκειται για αξιολόγηση με δίκαια και αντικειμενικά κριτήρια, αλλά για οριζόντια κατάταξη υπαλλήλων με στόχο την ποσοστιαία απομάκρυνσή τους.
Προφανώς τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και εμείς , ως όργανα Διοίκησης της Περιφέρειας είμαστε υπέρ της αξιολόγησης. Αλλά μιας αξιολόγησης με συγκεκριμένα κριτήρια ειδικά στη βάση επίτευξης στόχων. Μιας αξιολόγησης αντικειμενικής και δίκαιας, που θα στοχεύει στην αναβάθμιση του δημόσιου τομέα και όχι στην υποβάθμισή του και στην απόλυση χρήσιμου προσωπικού.
Προφανώς επίσης, ο τρόπος που επιχειρείται σήμερα η αξιολόγηση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.»
Για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, των Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας και των παροχών στη δημόσια υγεία.
Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού και του ΕΛΓΑ, για το θέμα των καλλιεργειών στη Βοιωτία και στην περιοχή της Λοκρίδας, που πλήγηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη χθεσινή χαλαζόπτωση.


Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Αποστόλου . Άμεσα να καταργηθεί η καταβολή του χαρατσιού για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΣΔΕ
ΔΗΛΩΣΗ με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την ανάληψη των καθηκόντων του βρίσκει τους αγρότες αντιμέτωπους με μια άθλια πραγματικότητα. Με αποκλειστική ευθύνη του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οδηγούνται, με την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ , στη καταβολή ενός πρόσθετου χαρατσιού προς την Ανώνυμη Εταιρεία Eπιχειρείν (πολυμετοχικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η Τράπεζα Πειραιώς, και η ΠΑΣΕΓΕΣ). Μάλιστα υποχρεώνονται να υπογράφουν εκβιαστικά εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις και να αναγνωρίζουν εκ των προτέρων, όλες τις πράξεις των πιστοποιημένων φορέων  ως να έγιναν από τους  ίδιους, ενώ με δεδομένη την κατάργηση από το Υπουργείο της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης, καλούνται να πληρώσουν για την υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσής   , εξ ολοκλήρου το κόστος με πολλαπλάσια οικονομική επιβάρυνση σε σχέση με το παρελθόν. Ο νέος Υπουργός αν ενδιαφέρεται πραγματικά για τον αγροτικό χώρο οφείλει με την πρώτη του ενέργεια να αποδείξει έμπρακτα αυτό που ως βουλευτής στήριζε Να καταργήσει άμεσα τη καταβολή του χαρατσιού για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ , με την ακύρωση της συγκεκριμένης σύμβασης και την ανάθεση της σχετικής εργασίας στις υπηρεσίες του Υπουργείου .
  Ευάγγελος Αποστόλου
Βουλευτής Εύβοιας – ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


Του Θωμά Κώτσια
Λίγες μέρες μετά τις εκλογές είναι αναγκαίες για μια αντικειμενική αποτίμηση των αποτελεσμάτων, για νηφάλιες εκτιμήσεις και ψύχραιμα σχόλια.
«Εμείς θα σας ψηφίσουμε, όμως μην μας προδώσετε» μας είπαν πολλοί συμπατριώτες  μας με μάτια που αισθανόσουν να σε τρυπούν, κρατώντας μας σφιχτά το χέρι μέσα στις παλάμες τους. Τα εκλογικά ποσοστά το επιβεβαίωσαν, παρά την μεγάλη αποχή που κατά βάση ήταν εναντίον μας, ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις Περιφερειακές όσο και στις Ευρωεκλογές, δίνοντας μας στην Ευρυτανία το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στη χώρα μας, έχοντας απέναντι μας μια από τις ισχυρότερες πολιτικά και οικονομικά οικογένειες της Ελλάδας.

Το προπύργιο του συντηρητισμού και της οικογενειοκρατίας στον τόπο μας δεν είναι πλέον αήττητο, παρά τα ισχυρά του ακόμα ερείσματα σε ένα κόσμο που εξακολουθεί να βλέπει τους  θύτες του για προστάτες, το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει εφαλτήριο για να ξεπεράσει ο λαός μας, τις προκαταλήψεις, τις φοβίες και την προπαγάνδα των δουλοκάναλων και εμπιστευτεί τις τύχες του στις δυνάμεις της αριστεράς.

Γνωρίζουμε ότι η σχέση της συντριπτικής πλειοψηφίας  όσων  ψήφισαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης  δεν το έκαναν από κάποια ιδεολογικοπολιτική συνάφεια μαζί τους, όπως  εξ’ άλλου και όσοι εναπόθεσαν ελπίδες  στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί για δεκαετίες στην Ευρυτανία εμπεδώθηκε βαθειά στο λαό μας από τα κόμματα που τον κυβερνούσαν και τον λήστευαν  για να μας φτάσουν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, μια βαθειά αντίληψη απαξίωσης της ψήφου. Πιστεύουν  ότι «τίποτα δεν αλλάζει», ότι η ψήφος δεν είναι για να επιβραβεύει ή να ανατρέπει πολιτικές και πολιτικούς, ότι μπορεί να διατεθεί στα πλαίσια των κοινωνικών μας σχέσεων και υποχρεώσεων έτσι όπως χαρίζουμε ένα κουτί γλυκά, ότι  μπορεί ακόμα  να είναι  ένα ανταλλάξιμο είδος προσωπικής συνδιαλλαγής με την εξουσία και τους κρατούντες για να τα έχει καλά μαζί τους, στη γνωστή λογική του «χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, να το γλύφεις», ότι οι εκλογές αφορούν περισσότερο τους υποψηφίους και ελάχιστα η  καθόλου τους ψηφοφόρους,άρα, σου κάνουν μεγάλη χάρη που σε ψηφίζουν και από τη στιγμή που σε ψηφίσουν και εκλεγείς, ανοίγεις μαζί τους ένα προσωπικό λογαριασμό που σου επιτρέπει να κάνεις ότι θέλεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο ακόμα και να τους γκρεμίζεις τη ζωή, φτάνει μόνο να μπορούν να αισθάνονται ότι είσαι ο δικός τους άνθρωπος, είναι η λογική του προστάτη, γι’ αυτό όσο μακρύτερα από τους ψηφοφόρους κοινωνικά και ψηλότερα οικονομικά βρίσκεται ο «προστάτης» τόσο μεγαλύτερη είναι η βεβαιότητα ότι είναι η καταλληλότερη επιλογή.
Κάπως έτσι μπορούν να εξηγηθούν τα αποτελέσματα στην Ευρυτανία μας καθώς και οι αντιφάσεις που αυτά κρύβουν, με βάση τα εισοδηματικά και τα κοινωνικά δεδομένα των επιμέρους περιοχών. Όσο μεγαλύτερη είναι η στέρηση, η ανεργία και η περιθωριοποίηση σε συνδυασμό πάντα και με το μορφωτικό επίπεδο των πληθυσμιακών ομάδων, τόσο ισχυρότερη είναι η εκλογική δύναμη των συντηρητικών κομμάτων και η επιρροή των παραγόντων της οικογενειοκρατίας.

Είναι γνωστή η έκφραση, «κοίτα τον εαυτό σου, εσύ θα αλλάξεις τον κόσμο?», πάνω σε αυτό το δόγμα χτίζονται συμπεριφορές χειραγώγησης και υιοθετούνται τακτικές και  πρακτικές που δεν μας τιμούν.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα σε αυτές τις εκλογές ήταν η αθρόα προσέλευση και η  ένταξη συμπολιτών μας σε δημοτικά ψηφοδέλτια για τα οποία οι ίδιοι οι υποψήφιοι εκφράζονταν με τον χειρότερο τρόπο, ωστόσο πιέσεις, προσωπικές προσδοκίες και υποσχέσεις, τους οδηγούσαν στις λίστες των εκλογικών συνδυασμών. «Ξέρω ποιοι είναι και τι εκπροσωπούν, όμως έχω αποφασίσει να ζήσω εδώ και πρέπει να τα έχω καλά μαζί τους», μου είπε νεαρός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Βαθειά λαθεμένες  βεβαίως οι επιλογές του, ωστόσο εξηγούν χωρίς να δικαιολογούν συμπεριφορές μέρους του εκλογικού σώματος στον τόπο μας.

Θλιβερή είναι ακόμα η αντίληψη πολλών, κυρίως νέων, για την πολιτική. Με άποψη και μια δόση αποστροφής στην διεκδίκηση δικαιωμάτων,  περηφανεύονται ότι δεν «μασάνε» και δεν ασχολούνται με όλα αυτά, χωρίς να τους περνά καθόλου από το μυαλό ότι μπορεί να μην ασχολούνται αυτοί με την πολιτική και τους πολιτικούς, ασχολούνται όμως εκείνοι μαζί τους, αφού από τις αποφάσεις τους υφίστανται όλα αυτά που βιώνουν και από την πολιτική που ασκούν κρίνονται  τα όνειρα τους για τη ζωή και το μέλλον τους. Μοιάζουν σαν το νοικοκύρη που δηλώνει ότι δεν τον αφορά που ληστεύουν το σπίτι του και κακοποιούν τον ίδιο και την οικογένεια του.

Ένα ακόμα ανησυχητικό μήνυμα αυτών των εκλογών είναι ο εκφασισμός της κοινωνίας μας. Διάβασα σε ηλεκτρονική σελίδα ότι σε κάποια από τα χωριά μας ψήφισαν Χρυσή Αυγή για να τιμωρήσουν όσους θεωρούν υπευθύνους και να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα και τον  αποκλεισμό τους. Έχουν δίκιο βεβαίως για την εγκατάλειψη και τον αποκλεισμό, δεν καταλαβαίνω όμως γιατί θεωρούν ότι τιμωρούν αυτούς που τους καταδικάζουν σε ό,τι ζουν, νεκρανασταίνοντας ό,τι νοσηρότερο και απεχθέστερο συνέλαβε ανθρώπινο μυαλό. Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί είναι τιμωρία του πολιτικού συστήματος κάτι που το ίδιο το πολιτικό σύστημα εξέθρεψε και συντηρεί, σαν εφεδρεία για τον εαυτό του και σαν ανάχωμα για να αποφύγει  την ανατροπή του. Σήμερα πλέον δεν δικαιούται κανείς να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τι είναι όλη αυτή η εγκληματική συμμορία που διεκδικεί ρόλο στα πολιτικά μας πράγματα. Μπορεί να μην είναι ναζιστές όλοι αυτοί που γοητεύονται από τις ιδέες της, ξέρουν όμως ότι υποστηρίζουν ένα ναζιστικό κόμμα και αυτό καθιστά συνένοχο και συνυπεύθυνο τον καθένα που ακόμα και με αφελείς ισχυρισμούς επέλεξε να τους ψηφίσει, ας σκεφτεί ότι το επόμενο θύμα τους μπορεί να είναι το δικό τους παιδί γιατί βρέθηκε μπροστά τους και δεν συμφώνησαν με τις ιδέες του.

Τέλος , υπάρχει ακόμα βαθειά ριζωμένη η αντίληψη ότι η πολιτική είναι κάτι βρώμικο και ως ένα βαθμό αποδεκτή και η βρωμιά της, τόσο όσο χρειάζεται για να απωθεί τους έντιμους για να ασχοληθούν και να οδηγούν το λαό μας σε γενικεύσεις στη λογική «όλοι ίδιοι είναι». Η πολιτική υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και είναι η ανώτερη μορφή κοινωνικής συνείδησης και σαν τέτοια πρέπει να κατανοείται από τους πολίτες, απορρίπτοντας και καταδικάζοντας ότι ταυτίζεται με τον διασυρμό της.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να αποτιμηθεί το αποτέλεσμα στον τόπο μας  και αποτελεί σημαντική επιτυχία ότι μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος στην   Ευρυτανία ψήφισε πολιτικά και με κριτήριο τα συμφέροντα της τάξης που ανήκει και είναι σήμερα το μεγάλο θύμα των πολιτικών της καταστροφής. Ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Τα μεταλλαγμένα στο πιάτο μας με πρόταση της ελληνικής προεδρίας


Δήλωση του Βουλευτή Ευβοίας Βαγγέλη Αποστόλου
«Μπαίνει αύριο για συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε. το ζήτημα της καλλιέργειας των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένων) σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Και δυστυχώς η πρόταση αυτή προωθείται από μια Ελληνική Προεδρία, ένα από τα λίγα κράτη -μέλη της Ε.Ε. που ήταν παραδοσιακά αντίθετο στα μεταλλαγμένα .
Η κατάπτυστη αυτή πρόταση δημιουργεί σοβαρό θέμα ουσίας αλλά και κύρους για τη χώρα μας, αφού φαίνεται ότι υπαγορεύτηκε στην Ελληνική πλευρά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάτω από κρυφές διαβουλεύσες και πιέσεις. Την ίδια βέβαια στιγμή μαθαίνουμε κιόλας ότι η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την πρόταση που έφερε στο τραπέζι την οποία μάλιστα βαφτίζει «Συμβιβαστική Πρόταση για τα Γενετικά Τροποποιημένα».
Είναι να απορεί κανείς για το τι είδους συμβιβασμό εννοούν ότι πέτυχαν οι φωστήρες στο ΥΠΕΚΑ ;
Έχουν άραγε συνειδητοποιήσει πόση ζημιά προκαλούν με την πρωτοφανή στα χρονικά επιπόλαιη αυτή ενέργεια;
Αλήθεια αν εγκριθεί η πρόταση της Ελληνικής Προεδρίας και παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως προγραμματίζεται μέχρι το τέλος του 2014, ποια θέση θα πάρουν οι Κυβερνητικοί Ευρωβουλευτές αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων; Θα ψηφίσουν κατά βούληση ή θα ακολουθήσουν την γραμμή των μεγάλων Ευρωπαϊκών κομματικών συνασπισμών ;
Ευάγγελος Αποστόλου
Βουλευτής Εύβοιας – ΣΥΡΙΖΑ
Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση , το νέο σχήμα .

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο διαμορφώνεται  ως εξής :
Πρωθυπουργός
Αντώνης Σαμαράς
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος (Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης)
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας
Υφυπουργός: Άκης Γεροντόπουλος
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Γκίκας Χαρδούβελης
Αναπληρωτής Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης
Υπουργείο Άμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρώτρια υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Αργ.Ντινόπουλος
Υφυπουργός: Λεονταρίδης
Υφυπουργός: Γ.Ντόλιος
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Υπουργός: Νίκος Δένδιας
Υφυπουργός: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Υφυπουργός: Γεράσιμος Γιακουμάτος
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος
Υφυπουργός: Κώστας Κουκοδήμος
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Κ.Τασούλας
Υφυπουργός: Αντζελα Γκερέκου
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Αδριανός
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Αναπληρωτής υπουργός: Νίκος Ταγαράς
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρογλου
Yφυπουργός: Ιωάννης Πλακιωτάκης
Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Μάκης Βορίδης
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα
Αναπληρωτής υπουργός: Λεωνίδας Γρηγοράκος
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Γιώργος Καρασμάνης
Αναπληρωτής υπουργός: Πάρης Κουκουλόπουλος
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου
Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας
Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπουργείο Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Υπουργός: Γιώργος Ορφανός
Υπουργός Επικρατείας
Δημήτρης Σταμάτης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Βούλτεψη



Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ανάληψη !



Ανάληψη ! Τελικός προορισμός κι αφού ξοδέψαμε θερμίδες  στο ανέβασμα …να η ευκαιρία !πρωινό με θέα  τις βουνοκορφές των Αγράφων και  του  Βάλτου !





Ανάληψη , η διαδρομή ...προς την κορυφή !




Καλοκαίρι   2013,  κι ο Θωμάς Ξυραφάκης του Σταύρου βλέπει σε όνειρό του ,  το εικόνισμα(ξωκλήσι )  που κάποτε υπήρχε στην κορυφή της Τσιούκας στη θέση ΄΄Ανάληψη ΄΄ ! Αποφασίζει να επισκεφτεί το σημείο   και να χτίσει εκεί ένα νέο εικόνισμα στη θέση του παλαιού που καταστράφηκε .Τον ακολουθήσαμε βοηθώντας τον  όπως μπορούσαμε ...εικόνες από τη διαδρομή αυτή σας παρουσιάζουμε στο βίντεο που ακολουθεί  …