Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Απογραφή Ζωϊκού Κεφαλαίου και πληρωμή Εξισωτικής Αποζημίωσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Λαμία 19 Νοεμβρίου 2014
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά στους κτηνοτρόφους της ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν και να κοινοποιούν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκτροφών τους.Ο κάτοχος εκτροφής, πρέπει στο διάστημα από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15ης Δεκεμβρίου να απογράψει το ζωϊκό του κεφάλαιο ώστε να του καταβληθούν τα ποσά της Εξισωτικής αποζημίωσης και των ποιοτικών παρακρατημάτων.
Ειδικότερα για τους δικαιούχους εξισωτικής αποζημίωσης αυτό πρέπει να γίνει μέχρι 30.11.2014 ώστε η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης να γίνει μέχρι 31.12.2014.
Επιπλέον σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Α.Α.Τ.
Η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου δεν θα επηρεασθείαπό τις απώλειες που είχαν οι κτηνοτρόφοι από τον καταρροϊκό πυρετό, καθώς ως βάση λαμβάνεται υπόψη το ζωικό κεφάλαιο που ήταν καταγεγραμμένο, έως τον Μάιο του 2014. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για μείωση της εξισωτικής αποζημίωσης λόγω των απωλειών από τον καταρροϊκό πυρετό.
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι κτηνοτρόφοι που είναι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης και των ποιοτικών παρακρατημάτων στα αιγοπρόβατα και τα βοοειδή και είχαν προβλήματα μετακινήσεων των εκτροφών τους, λόγω καταρροϊκού πυρετού και καραντίνας, πάρθηκε απόφαση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, να μην αποτελεί αιτία απόρριψης της αίτησης για εξισωτική αποζημίωση για το 2014, η μη τήρηση της προβλεπόμενης υποχρεωτικής 5μηνης μετακίνησης των εκτροφών τους και να τους καταβληθεί κανονικά η εξισωτική αποζημίωση.
Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε όλους τους κτηνοτρόφους να προβούν εγκαίρως στην απογραφή του ζωϊκού τους κεφαλαίου.
Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά, όσοι κτηνοτρόφοι θέλουν να πληρωθούν την εξισωτική αποζημίωση μέχρι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την απογραφή μέχρι 30 Νοεμβρίου 2014.
Παράλειψη διενέργειας ή κοινοποίησης απογραφής θα έχει ως αποτέλεσμα την , περικοπή των αποζημιώσεων από την αρμόδια αρχή πληρωμής (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.
Δημοσίευση σχολίου