Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Στη γέφυρα Τέμπλας η εκπομπή 60 λεπτά .

H  εκπομπή  ΄΄ 60  λεπτά  Ελλάδα΄΄ του τηλεοπτικού σταθμού ΑLPHA  στα χωριά του Βάλτου ,η  εκπομπής  παρουσιάζει τα όμορφα αλλά και  δυσπρόσιτα χωριά του Ορεινού Βάλτου, σημείο συνάντησης, στο χάρτη, τεσσάρων νομών, της Ευρυτανίας, της Καρδίτσας, της Άρτας και της Αιτωλοακαρνανίας. Στο «τετραεθνές», όπως λένε την περιοχή οι ντόπιοι, η κτηνοτροφία είναι η αποκλειστική απασχόληση για τη συντριπτική πλειοψηφία.
Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει την επιβίωση των κατοίκων, υπό δύσκολες συνθήκες, την αισιοδοξία στα μάτια των νέων που επιλέγουν να μείνουν μόνιμα στα χωριά τους, παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε υγεία και εκπαίδευση, αλλά και τις ιστορίες εκείνων που επιστρέφουν λόγω κρίσης από τα αστικά κέντρα.
Παλιό και Νέο Χαλκιόπουλο, Εμπεσός, Περδικάκι και Γιαννόπουλοι, Βρουβιανά, Αυλάκι και Αγραπιδόκαμπος, Τρίκλινο και Καμαράκι, χωριά «σκαρφαλωμένα στον αυχένα» του βουνού που δίνει το όνομα του στην περιοχή. Οι όμορφοι άνθρωποι του όρους Βάλτου ξετυλίγουν τις ιστορίες τους…
Μάρκος ο αναρριχητής
Οι νύφες που έφερε το πούλμαν
Το χωριό των ανέργων
Το φαρμακείο delivery
Ο πρόεδρος και τα 100 σπάνια άλογα
Χόμπι του οι… κουδούνες
Ο υπαστυνόμος – προπονητής
Ακόμη, δεκάδες ιστορίες καθημερινότητας, πλαισιωμένες από την ομορφιά του φυσικού τοπίου, όπως η λίμνη των Κρεμαστών και το γεφύρι της Τέμπλας.
Πηγή :alphatv

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά θα  τύχουν  καλύτερης αντιμετώπισης   από το επιτελείο της εκπομπής και τον παρουσιαστή , τα χωριά της ευρύτερης περιοχής μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: