Ελάτε στην παρέα μας !

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Καλοκαίρι 2014

Το καλοκαίρι έφυγε πριν από λίγες μέρες παραχωρώντας τη θέση του στο φθινόπωρο .Ας δούμε μέσα από  εικόνες και  γραπτά τις  κυριότερες εκδηλώσεις που έγιναν  στο χωριό αυτό το  καλοκαίρι .

26η  Ιουλίου και το χωριό γιορτάζει την προστάτιδα Αγία της ενορίας μας την Αγία Παρασκευή , με κατάνυξη οι χωριανοί και αρκετοί κάτοικοι από τα Λεπιανά κι άλλα χωριά παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία και κατόπιν ασπάστηκαν  την εικόνα της  Αγίας .
Ακολούθησε  πανηγύρι στη σκιά των πλατάνων και των καρυδιών της πλατείας . Το γλέντι διοργάνωσε για λογαριασμό της ενορίας η εκκλησιαστική επιτροπή.  Με πρωτοβουλία των παιδιών της Ιτέας  συμφωνήθηκε οι γυναίκες να κάνουν διάφορες πίτες , φαγητά και  σαλάτες,  επίσης  δωρίστηκαν από τους χωριανούς σφάγια  ( αρνιά και κατσίκια) τα οποία διατέθηκαν δωρεάν στους πανηγυριώτες . Τα χρήματα που μαζεύτηκαν από  τα ποτά και τους καφέδες θα διατεθούν για τις ανάγκες της εκκλησίας κι άλλους κοινωφελείς  σκοπούς. Πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή  στην εκκλησιαστική επιτροπή , στις γυναίκες , στους κατοίκους που δώρισαν τα φαγητά και τα σφάγια  και στα παιδιά(Βάσια Τριανταφύλλου , Γιώργος , Μάκης ,Χρήστος  Τριαντάφυλλος , αφοί Στάθη , Γιώργος, Βαλάντης  Κοτρώνας ,Άρτεμις,  Σταμάτης Τούρουντς , Παναγιώτης Κουλουκούρας  κλπ) που  την εμπνεύστηκαν και την πραγματοποίησαν.
15η Αυγούστου και στη  μεγάλη  γιορτή της ορθοδοξίας(το Πάσχα του καλοκαιριού) η ενορία μας έμεινε χωρίς Ιερέα .Άλλες  ενορίες με εκκλησίες αφιερωμένες στην κοίμηση της Θεοτόκου έπρεπε σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο εντολή της Μητρόπολης   να μείνουν ανοιχτές. Έτσι    ο παπαγιώργης Κουλουκούρας μετέβη και λειτούργησε στην εκκλησιά της κοιμήσεως Θεοτόκου  στα Τοπόλιανα .  Όσοι Ιτεάτες ήθελαν να κοινωνήσουν πήγαν στα Λεπιανά , πολλοί δεν εκκλησιάστηκαν καθόλου.
23 Αυγούστου   στο ξωκλήσι  της Παναγίας στις Λάκκες διοργανώθηκε  πανηγύρι και πάλι  από τους νέους του χωριού κι  εδώ επίσης τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες της εκκλησίας κι άλλους κοινωφελείς  σκοπούς.  

Στα άσχημα της χρονιάς συγκαταλέγεται η αδιαφορία  ή  ο λάθος προγραμματισμός  της απερχόμενης δημοτικής αρχής για την περισυλλογή των σκουπιδιών , αποτέλεσμα οι κάδοι να ξεχειλίσουν και η δυσοσμία ανυπόφορη .Ας ελπίσουμε πως  με τους  καινούριους δημοτικούς Άρχοντες  δεν θα αντιμετωπίσουμε   τέτοιου είδους προβλήματα .

Δυστυχώς την 21η  Ιουνίου 2014 έφυγε από κοντά μας   η Χρυσούλα Ζευγουλά -Ξυραφάκη  του Κων/νου και την 11η  Αυγούστου 2014  έφυγε από κοντά μας  η  θεια Βιργινία Ντόσκα ο θεός να τις  αναπαύσει !


Αυτά ....  και του χρόνου να είμαστε καλά ! καλό φθινόπωρο ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: