Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος για τις γιορτές .

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Γεωργαντά για τις γιορτές των Χριστουγέννων και το νέο χρόνο :
Εύχομαι το 2014 να είναι μια χρονιά με υγεία και προσωπική ευτυχία, δύναμη κι ελπίδα για όλους.

Αυτά τα χρόνια που δοκιμάζονται οι αντοχές μας, είναι και τα χρόνια που επαναπροσδιορίζονται οι αρχές και οι αξίες μας. Σαν άτομα και σαν κοινωνία, μέσα απ’ τις δυσκολίες, μέσα απ’ τις σκληρές συνθήκες, πρέπει και είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε κάτι καλό, κάτι υγιές και σταθερό.
Ας γίνουν αυτές οι γιορτές μια αληθινή ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να κρατήσουμε το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Το πνεύμα που αλλάζει την οπτική μας, αναθεωρεί τις προτεραιότητές μας και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στην αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Κι ας δούμε τη νέα χρονιά σαν μια καινούργια αρχή. Σαν αρχή, με δυναμισμό και προσδοκίες για να θεμελιωθεί μια κοινωνία πιο συνεκτική, ένα σύστημα πιο αξιόπιστο, ένας κόσμος ανθρώπινος.

Χρόνια πολλά – καλή χρονιά ! 

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Σεμινάριο παρασκευής σαπουνιού!


Σεμινάριο σαπωνοποιίας θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αγράφων την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα του Ιστορικού Μουσείου της Παλαιάς Βίνιανης.
Στα πλαίσια του επιμορφωτικού – εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αγράφων θα πραγματοποιηθεί το μικρό αυτό εργαστηριακό σεμινάριο παρασκευής στερεού αλλά και υγρού σαπουνιού. Είναι μια ευκαιρία να μάθουμε όλοι να παρασκευάζουμε οικονομικά αλλά κυρίως αγνά προϊόντα πρώτης ανάγκης, χρήσιμα για το σπίτι και τις οικογένειές μας.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση παρακολούθησης και σημειώσεις με συνταγές σαπουνιών. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν. Για περεταίρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Αρωνιάδα Ελένη-Ευαγγελία στο 22373 50814, ώρες γραφείου.
                   
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τους αμέσως επόμενους μήνες θα ακολουθήσει μια σειρά σεμιναρίων που αποσκοπούν στην επιμόρφωση του κοινού σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και παραγωγικότητα του τόπου μας.

Το σεμινάριο  είχε μεγάλη επιτυχία όπως μας ενημέρωσε με σχεικό δελτίο τύπου που μας  στάλθηκε σήμερα (23-12-2013 ) από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Αγράφων διαβάστε  το : ΕΔΩ

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Η μπομπότα !

Τα κρύα έχουν αρχίσει να ΄΄τσούζουν΄΄ , Δεκέμβρης  δα  , καιρός για  μια ζεστή  μπομπότα  στη χόβολη σκεπασμένη με φύλλα κουτσουπιάς. Ξαναγυρίζουμε  λοιπόν  στον Αύγουστο  κι ακολουθούμε βήμα βήμα τη διαδικασία  και την παραδοσιακή συνταγή της κυρα -Ξανθής Φλώτσιου  !

Ο φούρνος ΄΄ προθερμαίνεται  ΄΄  υπό την επίβλεψη   της  μαστόρισσας  ,  για να αποκτήσει την ιδανική θερμοκρασία !

Όσο ο φούρνος καίγεται  , το μείγμα  δουλεύεται με τον παραδοσιακό τρόπο κι αφού αποκτήσει την επιθυμητή υφή,   τυλίγεται με τα φύλλα της κουτσουπιάς,    κατόπιν  με πολλή προσοχή   μπαίνει στο φούρνο   και  σκεπάζεται με την καυτή σταχτή . 
Από πάνω τοποθετούνται  κάρβουνα (κάρνα) και  τέλος  κλείνει καλά η πόρτα  !

Μια ώρα περίπου μετά ,  έτοιμη η μπομπότα αχνιστή , λαχταριστή  !

Σερβίρεται με ντόπιο τσαλαφούτι , τυράκι , ελίτσες, ντομάτα , κρεμμύδι  κλπ .
Καλή  μας όρεξη !
Να είσαι καλά κυρα -Ξανθή!  και να μας φτιάχνεις που και που καμιά  μπομπότα  για να ΄΄λαδώνει ΄΄ το άντερό μας !