Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Λίγο γέλιο δε βλάπτει !


Γιατί ο Καίσαρας φορούσε σανδάλια?
- Γιατί ήταν Ιούλιος.
Ποιο είναι το αντίθετο του Μηχανόβιος?
- Βιομήχανος.
Τι βρήκαν ένας τράγος και ένα ελάφι στον πάτο ενός πηγαδιού ?
- Τραγελαφικό θάνατο!!
Πες μου ένα όνομα που αρχίζει με ωμέγα.
- Ωμέγας Αλέξανδρος!
Τι είπε η μούμια όταν συνάντησε το παιδί της;
- Μούμιασες!!!
- Σε πόσα κομμάτια χώρισε ο Βush το Ιράκ;
- Σε τρία : Diesel - Αμόλυβδη - Super
Τι είναι 4 λάστιχα και τι είναι 365 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά;
- Τα 4 λάστιχα είναι GOODYEAR ενώ τα 365 προφυλακτικά είναι VERY GOOD YEAR!!!
- Τι το κοινό έχουν ο γυναικολόγος και ο barman;
- Και οι δύο δουλεύουν, εκεί που οι άλλοι άνδρες διασκεδάζουν.
- Πώς καταφέρνει μια Ξανθιά να κάνει του κόσμου τις βλακείες σε μια μέρα;
- Σηκώνεται πολύ πρωί.
- Τι κάνει ένας τσιγκούνης αν πάρει φωτιά το σπίτι του;
- Αναπάντητη στην πυροσβεστική..
- Πώς λέγονται δύο Ξανθιές που παίζουν κρυφτό;
- Αγνοούμενες..
- Τι είναι συνέπεια;
- Η τέχνη να υπολογίζεις πόσο καθυστερημένα θα έρθει ο άλλος
- Γιατί οι περισσότεροι άντρες έχουν την χωρίστρα αριστερά;
- Γιατί οι μητέρες τους ήταν δεξιόχειρες..
- Γιατί στους τυφώνες δίνονται γυναικεία ονόματα;
- Γιατί έρχονται θερμοί και υγροί και φεύγουν με σπίτια και αυτοκίνητα..
-Ποια η διαφορά ανάμεσα σε έναν αεροπειρατή και στον εφοριακό σας;
- Με τον αεροπειρατή μπορείς να κάνεις κάποιες διαπραγματεύσεις..
- Τι κοινό έχουν τα Ζωνιανά με την εκκλησία;
- Και στα δύο όταν μπαίνεις κάνεις το Σταυρό σου..
-Πώς καταλαβαίνεις ότι ένας Πόντιος συμμετέχει σε κοκκορομαχίες;
- Ρίχνει στον αγώνα μια πάπια..
- Πώς καταλαβαίνεις ότι συμμετέχουν και άλλοι Πόντιοι στον αγώνα;
- Ποντάρουν στην πάπια..
- Και πώς καταλαβαίνεις ότι είναι μπλεγμένη και η Ποντιακή Μαφία;
- Κερδίζει η πάπια..
Από Νάκο Δημήτρη .

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια .


Λαμία,  10  Απριλίου  2013 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει, ότι παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει εξαιτίας του περιορισμού των πιστώσεων που διατίθενται σε αυτήν από την Κυβέρνηση, λόγω της γενικότερης  οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας αλλά και των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται για την ανάδειξη των αναδόχων,  θα ξεκινήσει πρώτη από όλες τις Περιφέρεις της χώρας μας εντός του Απριλίου την υλοποίηση ενός ενιαίου ( για όλη την Περιφέρεια) προγράμματος ολοκληρωμένης καταπολέμησης κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και η όχληση από τα κουνούπια των κατοίκων της Περιφέρειας.
Επειδή όμως δεν είναι δυνατή μια επιτυχής κουνουποκτονία χωρίς την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των Δήμων και κατοίκων της Περιφέρειας, παραθέτουμε μέτρα που προτείνονται από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) για την προστασία μας  από τα κουνούπια και τις ασθένειες των οποίων είναι φορείς.
Τόποι που αναπαράγονται και ζουν τα κουνούπια:
Είναι εκείνοι στους οποίους υπάρχει στάσιμο νερό ή νερό με μικρή ροή. Συνεπώς, ιδανικά μέρη θεωρούνται τα έλη, οι βάλτοι, οι ορυζώνες, οι λίμνες, οι δεξαμενές, οι ανοικτοί βόθροι, τα βαρέλια, τα σιντριβάνια, μέρη με νερά μικρής ροής, τα πιατάκια της γλάστρας, αλλά και οποιοδήποτε φυσικό ή τεχνητό μέρος, που κρατά νερό στάσιμο, ακόμη και σε πολύ μικρή ποσότητα.
Αποφυγή των κουνουπιών στους εξωτερικούς χώρους
 • Διατήρηση όλων των δοχείων νερού ή άλλων υγρών ανάποδα ώστε να μη μαζεύουν νερό της βροχής ή κάλυψη των δοχείων τα οποία χρησιμοποιούνται ειδικά για την φύλαξη νερού (π.χ. πηγάδια) με κατάλληλα εφαρμοστά καπάκια.
 • Απομάκρυνση του νερού που μαζεύεται στα πιατάκια από τις γλάστρες μας τακτικά.
 • Απομάκρυνση ή κάλυψη των μεταχειρισμένων και μη χρησιμοποιούμενων ελαστικά αυτοκινήτων.
 • Καθαρισμός στα λούκια της βροχής από τα φύλλα, ώστε να μην υπάρχει στάσιμο νερό.
 • Κάλυψη των αγωγών εξαερισμού των βόθρων με κατάλληλες σήτες.
 • Τακτικός καθαρισμός στις ποτίστρες των ζώων και ανανέωση του νερού.
 • Επισκευή στις βρύσες της αυλής μας που στάζουν.
 • Αντικατάσταση των σπασμένων σωλήνων που έχουν διαρροή.
 • Συνεχής λειτουργία φίλτρων σε πισίνες και άλλες διακοσμητικές κατασκευές που διατηρούν στάσιμα νερά π.χ. σιντριβάνια.
 • Χρησιμοποίηση συνθετικών λουλουδιών στα νεκροταφεία και όχι ανθοδοχείων με νερό.
 • Κούρεμα του γρασιδιού και των θάμνων, όπου είναι αναγκαίο, για να μην βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.
 • Πότισμα του κήπου κατά προτίμηση το πρωί
 • Εντοπισμός από τους πολίτες εστιών ανάπτυξης κουνουπιών και αναφορά τους στον δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου.
 • Αποφυγή των κουνουπιών στο σπίτι
 • Χρησιμοποίηση προστατευτικών αντικουνουπικών πλεγμάτων στα ανοίγματα του σπιτιού, όπως σε παράθυρα, αεραγωγούς, φεγγίτες κ.α., με κατά περιόδους έλεγχο, συντήρηση και επισκευή όπου χρειάζεται.
 • Χρήση κουνουπιέρας όπου αυτό είναι απαραίτητο.
 • Χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων για τη μείωση της θερμοκρασίας και την μείωση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα του σπιτιού.
Πως αποφεύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών;
 • Εντομοαπωθητικά. Χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά και στο ακάλυπτο δέρμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χημικές και φυσικές ουσίες, όπως π.χ. DEET, πικαριδίνη/ικαριδίνη, IR3535, αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου. Τα εντομοαπωθητικά προϊόντα πρέπει να επαλείφονται πάνω από τα αντηλιακά και να μην έρχονται σε επαφή με το στόμα, τα μάτια και το βλεννογόνο της μύτης. Σε κάθε περίπτωση τηρούμε της οδηγίες του κατασκευαστή για δική μας προφύλαξη.
 • Εντομοκτόνα αέρος. Χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα αέρος τα οποία περιέχουν πυρεθρίνες. Στο εμπόριο θα τα βρούμε σαν αεροζόλ, ταμπλέτες, εξατμιζόμενα διαλύματα, σπιράλ κ.α. Δεν τα εφαρμόζουμε στο δέρμα μας και ακολουθούμε και εδώ τις οδηγίες του κατασκευαστή.
 • Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων.
 • Χρησιμοποιούμε ρούχα τα οποία καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα μας, π.χ. παντελόνια, μακριά μανίκια κ.λ.π. ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
 • Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα. Λιγότερο χρόνο σε έκθεση στα κουνούπια. Τα περισσότερα κουνούπια τσιμπούν από το  σούρουπο μέχρι το χάραμα (λίγα τσιμπούν όλο το εικοσιτετράωρο), οπότε φροντίζουμε ώστε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και λιγότερο χρόνο εκτεθειμένοι αυτή τη χρονική περιόδο.

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗΣ - " Το Κουντρί "


Ένα σπουδαίο βιβλίο του ρωμαλέου στην ψυχή και στα Γράμματα Ευρυτάνα συγγραφέα Κώστα Μπουμπουρή (από το Χωριό Μύρεση ή Μάραθος Ευρυτανίας - το Χωριό του ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ) - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΝΑ παρουσιάσθηκε απόψε στο ΤΙΤΑΝΙΑ και πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα από νωρίς. Ο συγγραφέας παρουσιάζει στο βιβλίο το έργο του μεγάλου Έλληνα φωτογράφου ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΑΦΑ με θέμα την ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΝΑ όπως εκείνος την αποθανάτισε με το φακό του στο διάβα της ζωής του. Μεταξύ των παρουσιαστών του βιβλίου ο Σαράντος Καργάκος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Ηλίας Προβόπουλος, ο Ηλίας Μπουμπουρής, o Μηνάς Βιντιάδης και η Λουϊζα Καραπιδάκη. Γνωρίζω τον πνευματικό άνδρα ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ εδώ και πολλά χρόνια. Αγωνιστής και Πατριώτης πρώτης τάξεως, υπηρέτησε και υπηρετεί την Πατρίδα από όλες τις διαδρομές της ζωής του. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ξέρω ότι το κάθε έργο του στολίζει πνευματικά την Ευρυτανία, τα ΑΓΡΑΦΑ του ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, την ΕΛΛΑΔΑ!!! Έχω στη βιβλιοθήκη μου τα βιβλία του: Κατσαντώνης -Εποποιία και θρύλος του 2002 και το Αγραφιώτικο Συναξάρι του 2005. Νάσαι πάντα καλά φίλε Κώστα και στα επόμενα πνευματικά σου πονήματα!!! Τά ' χει ανάγκη η Πατρίδα!!!

Υγ: Λεπτομέρειες του θέματος (μεταξύ άλλων)  ανέβασε στη σελίδα του στο ΄΄facebook ΄΄ κι ο δραστήριος δικηγόρος  κ. Παπαδημητρίου Μενέλαος ! 

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

ΚΟΥΚΟΣ και ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


Σας παρουσιάζουμε , μια από τις πολλές και θαυμάσιες αναρτήσεις του Δικηγόρου  κ. Μενέλαου Παπαδημητρίου στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ΄΄facebook ΄΄  το  θέμα  αυτή τη φορά ανοιξιάτικο  και  αφορά το  όμορφο και παράξενο αποδημητικό πουλί  που τις μέρες αυτές επισκέπτεται τα μέρη μας  , τον  Κούκο !
Ο Κούκος είναι ένα πουλί στο μέγεθος του περιστεριού με σταχτο-γκρίζα πλάτη και λευκή κοιλιά με σκούρες ραβδώσεις. Κατά πάσα πιθανότητα θα το δείτε σαν μια σκούρα μορφή που πετάει αρκετά γρήγορα ανάμεσα σε χωράφια ή ανάμεσα σε δάση. Είναι ντροπαλός αλλά είναι πολύ πιθανόν να έχετε ακούσει το χαρακτηριστικό «κου-κου, κου-κου» που κάνει ο αρσενικός Κούκος όταν καλεί κάποιο θηλυκό.
ΚΟΥΚΟΣ και ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ
Ο ΚΟΥΚΟΣ και η ΦΩΛΙΑ του - Ο ΚΟΥΚΟΣ και το κούμπωμα!!!

< Το λέν οι κούκοι στα βουνά κι οι πέρδικες στα πλάϊα
Το λέει κι ο πετροκότσυφας στα κλέφτικα λημέρια......>

Ο κούκος είναι αποδημητικό πουλί και προάγγελος της Ανοίξεως, έρχεται δε στα Χωριά μας μετά τις 25 Μαρτίου -σχεδόν μαζί με τα χελιδόνια......
Κατά την παράδοση λέγεται ότι τον μεταφέρει στην πλάτη του το κουκάλογο που είναι ένα μεγάλο πουλί με άσπρο φτέρωμα στην κοιλιά και τρώει χελώνες για αυτό και το λένε χελωνοφαγά.
Οι προκαταλήψεις του Χωριού μας λένε πως άμα δεν είσαι φαγωμένος δεν βγαίνεις να τον ακούσεις γιατί αλλιώς " θα σε κουμπώσει". Ως κούμπωμα εννοούν ότι μπορεί να πνιγείς, ότι θα πάθεις κάτι κακό. Για αυτό πρέπει κάτι να βάλεις στο στόμα, για να πάρεις δύναμη και να αντέξεις το λάλημά του.
Να σημειώσω πως όπως βλέπετε στη διπλανή φωτογραφία ο κούκος δε φκιάνει δική του φωλιά αλλά γεννάει ένα αυγό-συνήθως στη φωλιά του κόσσυβα. Είναι το έγχρωμο αυγό. Αυτό δείχνει πως του λείπει η μητρική στοργή και ότι δεν είναι κοινωνικό πουλί - πράγματι ζεί μοναχός του. Για αυτό και συμβολίζει τον άνθρωπο το μοναχό.

Παροιμίες σε σχέση με τον κούκο: - Ένας κούκος δε φέρνει την Άνοιξη
- Τ' πήγε ο κούκος αηδόνι
- Απόμκι σαν τον κούκο ή μαναχός σαν τον κούκο

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Ημερίδα για το ΄΄ΕΣΠΑ΄΄ στο Καρπενήσι !


Συνεχίζεται η διαδικασία της διαβούλευσης για το σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, στην Ευρυτανία.
Ομιλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά στην ημερίδα: «Υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας –Έργα Ευρυτανίας - Προγραμματική Περίοδος 2014 - 2020», που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι. 
Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι, την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 με τίτλο: «Υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Έργα Ευρυτανίας - Προγραμματική Περίοδος 2014 - 2020», την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά συνάντηση, μετά από αυτές της Χαλκίδας και της Λιβαδειάς, που γίνονται με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και την συνεργασία / διαβούλευση για το σχεδιασμό της Ε΄προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.
Μετά την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά ,  και τους χαιρετισμούς των Δημάρχων Καρπενησίου & Αγράφων κ.κ. Μπακογιάννη και Τάτση καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας, κ. Καραμπά, ακολούθησαν αναλυτικές παρουσιάσεις από την Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κα. Παπαθανασίου Αλεξάνδρα και τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Σχεδιασμού, Στρατηγικής και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, κ. Ιακωβίδη Δημήτρη.
Παρόντες στην ημερίδα, που χαρακτηρίστηκε από ευρεία συμμετοχή, ήταν Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλογικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και στελέχη των ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού.

Συνεδριάση του Δ.Σ. του Δήμου Αγράφων


Την ψήφιση του προϋπολογισμού  του Δήμου Αγράφων θα συζητήσει  και θα θέσει σε ψηφοφορία  την Κυριακή 7 Απρίλη του Διοικητικό Συμβούλιο , μήπως είναι λιγάκι αργά  ΄΄λέμε τώρα ΄΄   ακολουθεί η  πρόσκληση προς τα μέλη κλπ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Κερασοχωρι, 01/04/2013                          
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ                                                 Αριθ. Πρωτ: 6607
Ταχ.Δ/νση Κερασοχώρι
Τ.Κ.:36071                                                            
Τηλ.: 2237351300
Φαξ: 2237351313
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)»
Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 07η του μηνός Απριλίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
                                                                                        Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

                                                                                        Χρήστος Δημητρόπουλος
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 31/03/2013
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ 6503/27-03-2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)
Θέμα 1ο. :               «Ψήφιση Προϋπολογισμού Οικον. Έτους 2013» (Εισηγητής: κ. Τάκης Νικόλαος Αναπληρωτής Προϊστάμενος Οικονομικής Υπηρεσίας.) 1ο θέμα της 6503/27-03-2012 Πρόσκληση ΔΣ