Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μετά την ΄΄παγάνα ΄΄ να κι οι τσακωμοί !

Από καλά ενημερωμένες πηγές μαθαίνουμε πως η Τσιούκα  έχει μετατραπεί -τελευταίως -σε Φαρ Ουέστ , πεδίο μάχης μεταξύ  ομάδων που θέλουν να  ελέγξουν το κυνήγι στο βουνό. Κυνηγοί με λανθάνουσα νοοτροπία και σκέψη θέλουν να τρομοκρατήσουν άλλους κυνηγούς και να κάνουν ΄΄τσιφλίκι΄΄   τους ,την Τσιούκα  και  τις αγέλες αγριογούρουνων που βόσκουν στις πλαγιές της . Πως προέκυψαν   ξάφνου αυτές οι αγέλες και η αύξηση του αριθμού αγριογούρουνων  στα μέρη μας ; Μετά από  πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου  το αρμόδιο  Δασαρχείο Καρπενησίου πριν από χρόνια  εισηγήθηκε  τη δημιουργία  ΄΄Καταφυγίου Άγριας Ζωής΄΄   στην περιοχή μας(όρια κοινοτήτων : Τοπολιάνων ,Γρανίτσας ,  Λεπιανών , Λιθοχωρίου)  εκεί τα ζώα χωρίς ενόχληση και βρίσκοντας άφθονη τροφή  πολλαπλασιάστηκαν κι έχουν εγκατασταθεί και σε περιοχές εκτός του Καταφυγίου ή μπαινοβγαίνουν  από αυτές   .

Πριν λίγες μέρες και μετά από επεισόδιο μεταξύ ομάδων που προσπαθούν να ελέγξουν  τις κυνηγετικές περιοχές,  ένας 75χρονος  μετά από  απειλές που δέχτηκε  , υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται   στην εντατική.  Απίστευτες καταστάσεις , που δεν τιμούν τα μέρη μας κι ελπίζουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι να φροντίσουν να τελειώσουν εν τη γενέσει  τους .... διαφορετικά ας επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές για την επιβολή της τάξης!  Περαστικά ευχόμαστε στον πατριώτη μας και ταχεία ανάρρωση !Περαστικά και στους ΄΄Νταήδες ΄΄  και ταχεία  επιστροφή στην πραγματικότητα ........-

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Η νοσηρή "λογική" της εξόντωσης (και όχι απλά του κυνηγίου) φέρνει τέτοιες απεχθείς καταστάσεις, δυστυχώς!
Και όχι μόνο στην Ευρυτανία βέβαια..

Αλέξανδρος Φλώτσιος είπε...

Ακριβώς έτσι ΕΞΟΝΤΩΣΗ ...(η εξόντωση στο θέμα μας δεν αφορά μόνο τα δύστυχα αγριογούρουνα )από θρασύτατους και θρασύδειλους που δε μπορεί να λέγονται Έλληνες ή Κυνηγοί !