Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Το χαμόγελο του παιδιού στα χωριά μας .



   
Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε στο Xαμόγελο του Παιδιού ο Δήμος Αγράφων  για τη συνεισφορά του  σε πρόγραμμα  εξέτασης για οφθαλμολογικά προβλήματα και προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά χωριών του Δήμου .              




        
   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Κερασοχώρι, 01/10/2013
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ                                                                Αριθ. Πρωτ.: 13826
Κερασοχώρι Τ.Κ. 36071
Πληρ.: Γραφείο Δημάρχου
Τηλ.:    2237351318-320                                                             
ΦΑΞ : 2237351313                                                     
Email :info@dimos-agrafon.gr            
                                                                                                  Προς: κον Γιαννόπουλο Κων/νο
                                                                                                                Πρόεδρο Οργανισμού
                                                                                                         «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Αξιότιμε  κύριε Γιαννόπουλε,
Ο Δήμος Αγράφων αποτελεί έναν από τους πιο μικρούς σε πληθυσμό και ορεινούς Δήμους της χώρας. Οι εδαφικές του ιδιομορφίες είναι τόσες πολλές και ποικίλες που τον καθιστούν το μοναδικό Δήμο στην Ελλάδα που έχει μεγάλο τμήμα του οδικού του δικτύου χωμάτινο.
Όπως αντιλαμβάνεστε, οι συνθήκες διαβίωσης στον απομακρυσμένο Δήμο μας είναι πολύ συχνά αντίξοες, γεγονός που φέρνει την προληπτική ιατρική εξέταση των παιδιών – στην καλύτερη των περιπτώσεων - σε δεύτερη μοίρα, από το κεντρικό σύστημα Υγείας αλλά – πολλές φορές - και από τους ίδιους τους γονείς τους.
Γνωρίζοντας το ακούραστο έργο του Οργανισμού σας καθώς και την ιδιαίτερη ευαισθησία που πάντα επιδεικνύει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και εσείς ο ίδιος, σε θέματα που αφορούν στο παιδί, πριν από μήνες σας ζητήσαμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο επίσκεψης της Οφθαλμολογικής/Ωτορινολαρυγγολογικής Κινητής Μονάδας του Οργανισμού }Το Χαμόγελο του Παιδιού~ στα σχολεία του Δήμου μας και η ανταπόκρισή σας ήταν άμεση. Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα, 23 – 27 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκαν προληπτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις των μαθητών του Δήμου μας, με εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών μας. Η αποστολή είχε πολύ μεγάλη επιτυχία αφού εξετάστηκαν παιδιά που δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ οφθαλμίατρο και διαγνώστηκαν με σοβαρά προβλήματα όρασης.  
Η συμβολή σας  υπήρξε ιδιαίτερα σπουδαία στις προσπάθειές μας για κοινωνική μέριμνα προς τους δημότες μας. Ευχαριστώ πολύ εσάς για την ανταπόκρισή σας αλλά και ολόκληρη την ομάδα της αποστολής για το ανεπτυγμένο αίσθημα αλληλεγγύης και ευθύνης απέναντι στα παιδιά και γενικά στο συνάνθρωπο. Η συνεργασία ήταν άριστη και ελπίζουμε και στο μέλλον να υπάρξει συνέχεια.
Η Αναπληρώτρια Δήμαρχος

Φεγγούλη Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια: