Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 ,Παραίτηση Λάμπρου Τσιτσάνη Συνέντευξη, Ευρυτανικός Παλμός

Λάμπρος Τσιτσάνης: «Η μόνη ενασχόλησή μου πλέον με τις εκλογές θα είναι να πάω μόνο να ψηφίσω»


Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αγράφων, αναπτύσσει σε συνέντευξή του στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, ο κ. Λάμπρος Τσιτσάνης. Ο Δάσκαλος, φανερά χολωμένος για τα όσα διαδραματίστηκαν μετά την γνωστοποίηση της υποψηφιότητάς του και ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν, τονίζει με έμφαση: «Όταν διαπίστωσα όλα αυτά δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω και δυστυχώς με μεγάλη πικρία και απογοήτευση, παραιτήθηκα για να διαφυλάξω πλέον την αξιοπρέπειά μου».
Ακόμη στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του που παραχώρησε στην Βάσω Φεγγούλη και η οποία αναμένεται να συζητηθεί ο κ. Τστιτσάνης μιλάει για τον Θόδωρο Μπαμπαλή καθώς και για τους άλλους υποψηφίους Δημάρχους στον νέο Δήμο Αγράφων. Όλα αυτά και άλλα ενδιαφέροντα στην συνέχεια.

Ποιος ήταν ο λόγος που σας οδήγησε στην παραίτηση από υποψήφιο Δήμαρχο Αγράφων;

Την υποψηφιότητά μου την κατέθεσα αρχές Σεπτέμβρη μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Σωτήρα. Για αρκετές ημέρες μετά και τη δεύτερη συνάντηση στη Γρανίτσα, το τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν είχε ακόμα ξεκαθαρίσει ποιος θα ήταν υποψήφιος. Αποφάσισα λοιπόν να κατέβω στην Αθήνα για να δω τι γίνεται με την υποψηφιότητά μου. Εκεί συνάντησα τον κ. Τσούρα, που είναι υπεύθυνος στην επιτροπή ανάδειξης υποψηφιοτήτων και μου είπε ότι οι απαντήσεις πιθανόν να δοθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Μέσα από την απάντηση του αυτή διαπίστωσα ότι από το κόμμα δεν βιαζόντουσαν, πράγμα το οποίο με ανησύχησε, διότι για μας τους υποψηφίους ο χρόνος είναι παρά πολύ πολύτιμος. Μετά πήγα να βρω τον γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ τον κ. Καρχιμάκη, ο οποίος φάνηκε ότι δεν γνώριζε την κατάσταση. Δεν με πείραζε εμένα αν θα ήμουν εγώ, ή αν θα ήταν ο άλλος συνυποψήφιός μου, απλά ήθελα να καταλήξουν κάπου, για να έχουμε το χρόνο ή εγώ ή ο άλλος να κινηθούμε. Μάλιστα ο κ. Καχριμάκης μου είπε ότι είχε σκοπό να μας καλέσει ο ίδιος και τους δυο, αλλά αφού πήγα εγώ εκεί, την ημέρα εκείνη μου είπε αυτολεξεί: «βρες τον άλλον και να τα βρείτε». Αυτό με έβαλε σε σκέψεις. Τι να βρούμε εμείς; Γι’ αυτό δεν είναι τα συμβούλια; Γι’ αυτό δεν είναι οι νομαρχιακές επιτροπές; Όταν διαπίστωσα όλα αυτά δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω και δυστυχώς με μεγάλη πικρία και απογοήτευση, παραιτήθηκα για να διαφυλάξω πλέον την αξιοπρέπειά μου.
Εγώ ήθελα το χρόνο να συζητήσω και να βρεθώ με τους κατοίκους σε κάθε χωριό, να συναντηθώ με τους νέους του τόπου, με τους φορείς και με τους απλούς ανθρώπους και να αναδειχθούν μέσα από τις συζητήσεις τα πραγματικά προβλήματα. Δεν σας κρύβω ότι πήγα στην Παναγία στη Στάνα πάνω στα Επινιανά και εκεί άκουσα από πρόεδρο πολιτιστικού Συλλόγου να λέει ότι υπάρχουν σήμερα δυο συνοικισμοί χωρίς ρεύμα. Σας λέω κάτι χαρακτηριστικό, που αυτό αν το ακούσει κάποιος στην Αθήνα δεν θα το πιστέψει.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που με εξανάγκασε να παραιτηθώ από την υποψηφιότητα μου, διότι ο χρόνος που απέμεινε ήταν πάρα πολύ λίγος και ήθελα να συνδιαμορφώσω τα προγράμματα και όλες τις προτάσεις με τον κόσμο. Δεν έφτανε ο χρόνος. Τα Άγραφα δεν είναι Κολωνάκι, δεν είναι Βύρωνας να κινηθείς μέσα σε λίγο διάστημα. Ήθελα να μιλήσω με τον κόσμο και να ενημερώσω επ’ ακριβώς τους συμπολίτες μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που δέχτηκε με χαρά την υποψηφιότητά μου από καρδιάς και σε ότι μπορώ θα είμαι δίπλα του.

Κύριε Τσιτσάνη θεωρείται ότι υπήρξε παρασκήνιο;

Δεν θεωρώ τίποτα. Εκείνο που σας λέω μόνο και θέλω να είμαι ξεκάθαρος πάνω σε αυτό, είναι ότι όταν υπάρχουνε κάποιες υποψηφιότητες, είτε η νομαρχιακή επιτροπή είτε η επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων, πρέπει να παίρνει το ρίσκο και να λέει αν κάποιος κάνει ή δεν κάνει για υποψήφιος. Οι υπεύθυνοι καθυστέρησαν να απαντήσουν με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος και όπως γνωρίζετε δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε ένα λεπτό. Άλλωστε η καθυστέρηση ακόμα και μιας ώρας δίνει τη δυνατότητα στους άλλους υποψήφιους να κινηθούν και να έχουν το πλεονέκτημα. Δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο, ο καθένας, όμως, στην Ευρυτανία θα μπορούσε να το σκεφτεί αυτό.

Θα στηρίξετε τον κ. Μπαμπαλή;

Ήμουν ο ίδιος υποψήφιος και μάλιστα για 15 ημέρες έτρεχα στα χωριά. Από τη στιγμή, όμως, που διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει όρεξη από κάποιους άλλους να βοηθήσουν στο συνδυασμό εγώ παραιτήθηκα με πικρία. Δεν μπορώ να ξεκινήσω πάλι να ζητάω ψήφο από τον κόσμο, από τη στιγμή που παραιτήθηκα. Η πικρία και η απογοήτευση που γεύτηκα δεν μου δίνουν την εσωτερική δύναμη να «τρέξω» για να βοηθήσω τον οποιονδήποτε.

Δηλαδή δεν θα ασχοληθείτε καθόλου;


Η μόνη ενασχόλησή μου πλέον με τις εκλογές είναι να πάω μόνο να ψηφίσω. Απογοητεύτηκα πολύ από τα κομματικά όργανα και από την όλη διαδικασία, όπως προείπα, και επειδή είμαι ειλικρινής θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάτι με τον πρότινος συνυποψήφιό μου και υποψήφιο πλέον Δήμαρχο Αγράφων κ. Μπαμπαλή. Δεν θα ασχοληθώ ούτε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε αυτή τη φάση. Είχα πάρει την απόφαση να ασχοληθώ ως υποψήφιος δήμαρχος. Δεν έχω τη διάθεση να ασχοληθώ πλέον.

Πως κρίνετε τους άλλους υποψηφίους από την άλλη πλευρά;

Από ότι διάβασα στις εφημερίδες και είδα στα κανάλια είναι πάρα πολύ πίσω. Κινούνται με παλαιοκομματικές μεθόδους, ο κόσμος σήμερα θέλει πραγματικά να τον πλησιάσει ο πολιτικός και ο κάθε υποψήφιος με πρόγραμμα το οποίο θα το υλοποιήσει και όχι με τις παλιές μεθόδους. Εγώ ήθελα να το αλλάξω αυτό το σύστημα.
Παρόλα αυτά θα ήθελα να σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά τους Ευρυτάνες που δέχτηκαν με χαρά την υποψηφιότητά μου αλλά και την εφημερίδα σας, με όλη μου την καρδιά, διότι πραγματικά ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ είναι εφημερίδα αμερόληπτη και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, μακάρι και όλα τα έντυπα να ήταν έτσι.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ
Ιδιοκτήτης-Εκδότης-Διευθύντρια:
ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ε. ΦΕΓΓΟΥΛΗ
Εδρα: ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ, Τ.Κ. 36071 Τηλ.: 22370 95959, FAX: 22370 95592
Γραφεία ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Τηλ., FAX: 22370 80790

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ, ΤΣΙΑΟΥΝΙΑΔΑ ΙΤΕΑ

Το φθινόπωρο  πλησιάζει......κι ο χειμώνας που ακολουθεί  στα μέρη μας είναι βαρύς ,δυσκολεύοντας τις συνθήκες ζωής . Όμως, όπως λέει και η γνωστή παροιμία ΄΄ Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν ΄΄......  Έτσι και οι κτηνοτρόφοι του χωριού μας φροντίζουν να προμηθευτούν εγκαίρως ...   τις απαραίτητες προμήθειες για τα ζωντανά τους  , περιμένοντας  το κρύο και τις δυσκολίες  του χειμώνα . Πόσο θα αντέξουν άραγε; ακολουθώντας  το δύσκολο μονοπάτι που αγάπησαν και   θέλουν να τραβήξουν;;;; Δυστυχώς η Πολιτεία  αντί να τους συμπαραστέκεται και να τους ενθαρρύνει, αντί να τους στηρίζει στις δύσκολες καταστάσεις... επιλέγει να Νομοθετεί! και στη συνέχεια ....   εφαρμόζοντας το Νόμο , τις εισηγήσεις των αρμοδίων , τις σχετικές αναφορές ....κλπ.  φροντίζει  μόνο να   κάνει το έργο τους  ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ. Δεν έχει χαρτόσημο η αίτηση , σήμερα δεν πρωτοκολλούμε , δεν έχεις κάνει  τάφρο αποκομιδής της κοπριάς και άλλα τινά. !!!!!Έλεος  μαζευτείτε!!!!!  Στην πλατεία Ομονοίας δεν χωρούν πλέον άλλοι .Η περιοχή  πέριξ  της Πειραιώς,  το Μεταξουργείο κι άλλες γειτονιές της Πρωτεύουσας  ....... από καιρό έχουν  καταληφθεί  από ¨ξένες δυνάμεις¨ . Το κράτος απλά φροντίζει να μην ενοχλούνται οι απρόσκλητοι επισκέπτες !!!! Όποιος  πάντως ΄΄εισέλθει΄΄ στις εν λόγω περιοχές , μπαίνει με δική του ευθύνη και εν γνώσει του !!! σε ΄΄εχθρική περιοχή΄΄ που καταλαμβάνουν , διοικούν και διαχειρίζονται:  αλλοδαποί , έμποροι ναρκωτικών κλπ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ελλάς το μεγαλείο σου ! Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία , που αναπτύχθηκε ο πολιτισμός , οι τέχνες , τα γράμματα .   κλπ.  στη χώρα αυτή σήμερα   δυστυχώς η παροιμία που αναφέρουμε  έχει ξεχαστεί  και δεν απασχολεί το κράτος και τα ΄΄συντεταγμένα΄΄  όργανά του  ,δεν έχει νόημα, σημασία, ισχύ  και...... δεν εφαρμόζεται πλέον.. Εμείς οι ορεσίβιοι, τι θα κάνουμε στην πρωτεύουσα ;  Θα σας πιούμε το μεδούλι που έλεγαν και οι παλαιότεροι, ήρθε η ώρα! Το νου σας!