Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ:Η Αριστερά είναι κοινωνική και ιστορική ανάγκη

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου ήταν δυστυχώς δυσμενέστερο από το αποτέλεσμα του Μαΐου. 
Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, συνεπικουρούμενη από τα εκ δεξιών της κόμματα, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη, προδιαγράφουν ένα δυσοίωνο μέλλον για την χώρα και τους πολίτες της. 
Οι αιτίες πολλές. Δεν είναι του παρόντος. 
Ο απολογισμός θα γίνει άμεσα σε όλες τις βαθμίδες ιεραρχίας. 

 Στην Ευρυτανία καταφέραμε και αυτή τη φορά να πετύχουμε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του μέσου πανελλαδικού όρου
Ευχαριστούμε γι αυτό τους Ευρυτάνες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις αξίες και τα ιδανικά της αριστεράς. 
Θα προσπαθήσουμε να μη διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους. 
 Ευχαριστούμε και τους υποψηφίους μας Μωϋσή Μπερμπερή, Νίκο Λαθύρη και Μαρία Βεντούρη για τον έντιμο και σε αντίξοες συνθήκες αγώνα που έδωσαν. 
 Στις 29 Ιουνίου έκλεισε ένας πρωτόγνωρος και συνάμα συναρπαστικός κύκλος για την ιστορία της ελληνικής Αριστεράς αλλά και του τόπου. 
Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. προκάλεσε ποικίλα συναισθήματα και συντάραξε φίλους και εχθρούς. 
Εξαναγκάζει όμως στον ενεργητικό σχεδιασμό ενός απαραίτητου μέλλοντος. Άλλωστε τα έργα και οι ημέρες του Αλέξη Τσίπρα αποτελούν παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον του κόμματος. 
 Η Αριστερά είναι κοινωνική και ιστορική ανάγκη. Όσο υπάρχουν ανισότητες στην κοινωνία, στην εργασία, στην εκπαίδευση, όσο η δημοκρατία, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες περιορίζονται, όσο το κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά συρρικνώνονται, όσο η Ακροδεξιά και οι ιδέες του φόβου, του ρατσισμού και του μίσους κερδίζουν έδαφος, η Αριστερά οφείλει να υπάρχει, και μάλιστα να ισχυροποιείται. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. δεν μπορεί να μην υπάρχει. 
Για την κοινωνία και τη Δημοκρατία. Οι άνθρωποι που παίρνουμε τη βαριά ευθύνη από τον Αλέξη Τσίπρα οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Οι συλλογικές διαδικασίες να προχωρήσουν άμεσα και αποφασιστικά.
Η επόμενη μέρα, πρέπει να μας βρει πάλι μαζί στους αγώνες για κοινωνική Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια, Δικαιώματα, για έναν καλύτερο κόσμο. 

Για τη χώρα, για την κοινωνική πλειοψηφία, για την Αριστερά. Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: