Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Ολοκληρώθηκε η έκθεση Αγιογραφίας των Εργαστηρίων του Ν.Π.Δ.Δ «Δημήτριος Βικέλας»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την 2 Μαϊου 2023 η έκθεση Αγιογραφίας των Εργαστηρίων του Ν.Π.Δ.Δ «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, στην Αίθουσα Πολιτιστικού "Β. Γκατσόπουλος", στο Δημαρχείο Κηφισιάς, με την συμμετοχή και του Σωματείου Ρουμελιωτών Βόρειας και Ανατολικής Αττικής. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κηφισιάς, το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, στις 19:00΄, παρουσία του Αρχιμανδρίτη π. Γρηγορίου Λιέπουρη,Εφημέριου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς, του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Γιάννη Κεχρή,του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης, Εθελοντισμού&Εξυπηρέτησης των Πολιτών,κ. Γιώργου Σκορδίλη, της ιδρύτριας και Καθηγήτριας του εργαστηρίου κας Μαρίας Καρδαρά, της Προέδρου του Σωματείου Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής, κας Αγγελικής Σκοτίδα,εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της πόλης.

 Η Πρόεδρος κα Αγγελική Σκοτίδα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ.Γεώργιο Θωμάκο, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας»κ. Μανώλη Κουρμαδιάκαι Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, καθώς και την κα Μαρία Καρδαρά για την φιλοξενία στην έκθεση των εικόνων του Σωματείου, αλλά και για την παρουσίαση του Λευκώματος για τις ιαματικές πηγές.Παράλληλα ανέπτυξε το σκοπό και τις έως τώρα δράσεις του Σωματείου ,και τόνισε την αμέριστηβοήθεια του Διοικητικού Συμβουλίου του.Κατόπιν, ακολούθησε η καταπληκτική ομιλία του Αρχιμανδρίτη,π. Γρηγορίου Λιέπουρη,με Θεολογικές αναλύσεις για τους Νεομάρτυρες, με θέμα: «Ελπίδα και στήριγμα του Γένους». 


Το Σωματείο μας συμμετείχε και τις τέσσερεις ημέρες της έκθεσης ενεργά και, με τις εικόνες του μέλους μας κας Αντωνίας Λιάπη να αποσπούν τα θετικά σχόλια και να κλέβουν τις εντυπώσειςτωνεπισκεπτών. 
Την Κυριακή το απόγευμα,30-04-2023, με την παρουσία μελών του Σωματείου κ. Παναγιώτη Βλάχου, κ.Ιωάννη Κεχρή, κ. Παναγιώτη Τσώνη και κ. Δημήτρη Δημήτριου,πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Λευκώματός μας γιατις Ιαματικές Πηγές της Στερεάς Ελλάδας, από τη Σμήναρχο Υγειονομικού της ΠΑ κα Βίκυ Κεχρή, με το κοινό να εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον, συμμετέχοντας σεένανγόνιμοδιάλογο και προβληματισμό, μετην γενική ομολογία ότι υπάρχει ελπιδοφόρα προοπτική για τον ιαματικό πλούτο της χώρας μας και ότι η Ελλάδα μπορεί ναπαίξει σημαντικότατο ρόλο στην προώθηση και ανάπτυξη του Τουρισμού της Υγείας, ο οποίος, με την εξέλιξη που έχει τα τελευταία χρόνια σε όλον τον κόσμο, μπορεί να συνεισφέρει μεγάλη προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας και να αποτελέσει βασικό μοχλό της οικονομίας της. 

Μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί και εκλεκτοί συμπολίτες μας όπως ο Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Ντέτσικας, Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, ο κ.Μανώλης Κουρμάδιας, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ και Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής έκθεσης κ. ΓεώργιοςΠαπαδόπουλος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών, η καΡάνια Ντάλλη, Κοινοτική Σύμβουλος Κηφισιάς, ,Ο Αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Παλλήνης κ Γεώργιος Μουρτζιάπης ,ο ιστορικός κ. Βλάσης Αγτζίδης, η Πρόεδρος του "Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας’’καΈφη Κούτση, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλαρίου καΡούλα Κουλουριώτη,ο κ ΗλίαςΛάμπρος πρόεδρος Ευρυτάνων λογοτεχνών ,ο κ. Απόστολος Κακογιάννης,η υποψήφια Βουλευτής κα Μιλένα Αποστολάκη, ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Βλάχος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιγυπτίων,ο κ.ΙωάννηςΧονδρός, Αξιωματικός ε.α., ο κ. Παναγιώτης Νούλης,Διευθυντής του ΝΙΜΙΤΣ,ο κ.Γεώργιος Νεκταρίδης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγουτης Αγίας Παρασκευής «Αλληλεγγύη για όλους», καθώς και αρκετά μέλη, όπως και μέλητης χορωδίας αυτού και πολλοί άλλοι ξεχωριστοί παρευρισκόμενοι, τους οποίους ευχαριστούμε έναν –έναν ξεχωριστά για την παρουσία τους και την παραμονή τους στην εκδήλωσή μας τηναργία της Πρωτομαγιάς. 

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την καταξιωμένη Αγιογράφο και Λογοτέχνη,κα Μαρία Καρδαρά,για την αγάπη της και την φιλοξενία της στην εξαιρετική έκθεση.

Μια πραγματικά όμορφη έκθεση Αγιογραφίας, σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, με μια διαπαιδαγωγική, ιστορική στόχευση. 
Συγχαρητήρια σε όλους του διοργανωτές, εκπαιδευτές και μαθητές. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε γνήσιο Ρουμελιώτικο κέρασμα!
 Και του χρόνου !!!!!!!!!!! 

                                    ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



 Αγγελική Σκοτίδα                                    Παναγιώτης Βλάχος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: