Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Συνάντηση εργασίας Συλλόγου Ρουμελιωτών Β.Α. Αττικής με Φ.Σπανό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Συνάντηση εργασίας είχε την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 το Προεδρείο του Συλλόγου Ρουμελιωτών Βόρειας  Ανατολικής Αττικής με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Χαλκίδα, όπου συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ρούμελης, με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού της, μέσω κοινών δραστηριοτήτων. 

 Ο Περιφερειάρχης άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις εισηγήσεις - τοποθετήσεις της Προέδρου του Συλλόγου κας Αγγελικής Σκοτίδα, του Γενικού Γραμματέα κ. Ιωάννη Δερματά και του υπεύθυνου πολιτιστικών κ. Δημήτριου Δημητρίου, με την συζήτηση να διεξάγεται σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας. 

Ιδιαιτέρως έγινε αναφορά στα ήθη και έθιμα του τόπου και επιπροσθέτως αναδείχθηκε το θέμα των ιαματικών πηγών, ως και ο θρησκευτικός τουρισμός. Την ανάδειξη των οποίων πρότειναν κατά προτεραιότητα οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, μέσα από μια σειρά κοινών δράσεων, με τον Περιφερειάρχη να προσυπογράφει τις προτάσεις τους, υποσχόμενος να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις προς τον σκοπό αυτό. 

Τέλος, συμφωνήθηκε μεταξύ των δυο πλευρών στις αρχές 2023 η διοργάνωση Συνεδρίου - Ημερίδας, με πρωτοβουλία και την αρωγή της Περιφέρειας, & με τη συμμετοχή πολιτιστικών Συλλόγων , Δήμων και αρμοδίων πολιτιστικών φορέων  για την ανταλλαγή απόψεων και ανάληψη κοινών μελλοντικών πολιτιστικών δράσεων με στόχευση την εξειδίκευση των δράσεων πολιτιστικού και παραδοσιακού χαρακτήρα. 

                                                  ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΚΟΤΙΔΑ                                                          ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΡΜΑΤΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: