Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στη λίμνη Κρεμαστών

Οι Περιφέρειες Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας και οι Δήμοι Αγράφων, Αγρινίου, Αμφιλοχίας κ Καρπενησίου, ξεκίνησαν ένα ελπιδοφόρο εγχείρημα για την ανάπτυξη κ τουριστική προβολή της πανέμορφης λίμνης των Κρεμαστών με δωρεάν βαρκάδες, η οποία λίμνη μοιάζει περισσότερο με φιόρδ, αφού οι εποχικές μεταβολές της στάθμης του νερού δημιουργούν νησάκια που κάποιες φορές εμφανίζονται κ κάποιες άλλες χάνονται. 

Σήμερα επισκεφτήκαμε και εμείς τη λίμνη μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τους Αντιπεριφερειάρχες Μαρία Σιαλμά και κ. Δημητρογιαννη, τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα και στελέχη της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καθημερινά και αυτό το καλοκαίρι, δυόμισι χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν την ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά της λίμνης των Κρεμαστών που σε συνδυασμό με το ορεινό ανάγλυφο, χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία η οποία εμπλουτίζεται από εικόνες που θυμίζουν την πλούσια ιστορία κ τον πολιτισμό των Αγράφων. 

Στόχος μας αυτό το εγχείρημα να εμπλουτιστεί με τη δημιουργία υποδομών κ εξοπλισμού υπαίθριας αναψυχής, δημιουργία Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών, χάραξη μονοπατιών στην παραλίμνια περιοχή, ολοκλήρωση χαρτογράφησης της λίμνης, διοργάνωση δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, βελτίωση οδικής πρόσβασης στη λίμνη Κρεμαστών κ πολλά ακόμη σχέδια που θα αναδείξουν το φυσικό κάλλος της περιοχής μας.

Από τη σελίδα του Δημάρχου Αγράφων Alexis Kardabikis

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: