Ελάτε στην παρέα μας !

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ-Η ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ-Η ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΗΣΗ !

Γράφει  ο  συμπατριώτης μας την καταγωγή κ. Γεώργιος Ντασιώτης   
ΔΗΜΑΡΧΟΣ  Αλιάρτου - Θεσπιέων

''Κάθε ζωντανό ον που χάνει τον τόπο του υποφέρει'' 
Ο τόπος συνδέεται με τον τρόπο ζωής, που όσο δύσκολος κι αν είναι, γίνεται πιο υποφερτός σε οικείο περιβάλλον. 
Η δύσκολη διαβίωση είναι πρόβλημα παντού, αλλά αν κάποιος θέλει να σε βοηθήσει πραγματικά, σου προσφέρει βοήθεια να ζήσεις στον τόπο σου. Ο βίαιος ξεριζωμός είναι φρικτός για κάθε ον, όπως ακόμη πιο φρικτή είναι η ψεύτικη αγάπη που εν τέλει είναι εκμετάλλευση. 
Η εισαγωγή μου, σίγουρα για τους φίλους αναγνώστες, παραπέμπει σε πρόσφυγες σε λαθροδιακίνηση και άλλα τέτοια πολυσυζητημένα μεν, αλλά πάντα δύσκολα θέματα, αν φέρουμε στο νου μας και τις αντίστοιχες σκληρές εικόνες των θαλασσοπνιγμένων. 


Έλα όμως που η αιτία του κειμένου μου δεν είναι αυτή, αλλά κάτι αντίστοιχο, που αφορά ένα ζώο, αλλά η ουσία είναι η ίδια, γιατί η ιστορία έχει την ίδια βάση. Την ψεύτικη ελπίδα για καλύτερη ζωή, την υποκρισία αυτού που τη δίνει και τελικά την εγκατάλειψη. 


Η ιστορία μας ξεκινάει το 2017, όταν ο αδέσποτος σκύλος της φωτογραφίας, εντοπίστηκε στο Δήμο μας, περιθάλφθηκε όπως προβλέπεται, του τοποθετήθηκε το μικροτσίπ και αφέθηκε στο περιβάλλον που ζούσε, όπως ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία. 

Πριν λίγες μέρες (5 χρόνια μετά) εντοπίστηκε ως αδέσποτο στο Δήμο Γαλατσίου, ο τρόπος μετακίνησής του μας είναι άγνωστος, αλλά είναι προφανές πως κάποιος τον "υιοθέτησε", χωρίς καμία διαδικασία. 
 Με το μικροτσίπ, όμως, που δείχνει ως ιδιοκτήτη το Δήμο μας, ειδοποιηθήκαμε και, όπως είμαστε υποχρεωμένοι, φροντίσαμε για την παλιννόστησή του. 

Ο Πρόσφυγας επέστρεψε στον τόπο του, αλλά αν μπορούσε να μας διηγηθεί την ιστορία του, είναι βέβαιο πως το κεντρικό της σημείο θα ήταν η ψεύτικη αγάπη κάποιου και η προδοσία όταν τον βαρέθηκε. 

 Μάλιστα μπορεί να μας διηγούνταν και συζητήσεις, που άκουγε, από τον προστάτη του για το ανάλγητο και αδιάφορο σύστημα, που δε φροντίζει τα αδέσποτα !!! όμως δε μπορεί να διηγηθεί τίποτα γιατί είναι ζώο !!!! ή μήπως το έχει κάνει ήδη ;;;;; 

( Υ.Γ. Η πρόθεσή μου, με την παρούσα δημοσίευση είναι να καταδειχθεί μια συμπεριφορά που είναι μεμπτή όποιος κι αν την κάνει και όποιον κι αν αφορά. Το θέμα των αδέσποτων είναι ούτως ή άλλως ένα τεράστιο πρόβλημα παντού. ).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: