Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Απεβίωσε ο καθηγητής Ω.Ρ.Λ. Λεωνίδας Μανωλίδης

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας δρ. Λεωνίδας Μανωλίδης...
Ο ιατρός Μανωλίδης με τις σπουδές και τις γνώσεις που απέκτησε όλα τα χρόνια του εργασιακού του βίου έκανε σωτήριες επεμβάσεις σε πολλούς ασθενείς  κι  απέκτησε παγκόσμια φήμη.
Κατάγονταν από τη Γρανίτσα την οποία επισκέπτονταν όποτε οι συνθήκες του το επέτρεπαν και στην οποία έκανε πολλές δωρεές . 
Οι Μανωλιδαίοι είχαν χωράφια και κοντά στην Ιτέα στη θέση ''Τσιάρικα΄΄ τα οποία εγκατέλειψαν μετά τον πόλεμο του σαράντα κι έφυγαν για τη Θεσσαλονίκη κι αλλού . 
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του ! 


 Στη σελίδα του ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης γράφει : 
Μεγάλη απώλεια και δυσαναπλήρωτο κενό για την επιστημονική κοινότητα αλλά ιδιαίτερα για τον τόπο μας αποτελεί η εκδημία του Γρανιτσιώτη καθηγητή ιατρού Ωτορινολαρυγγολογίας κ. Λεωνίδα Μανωλίδη. 'Ενας λαμπρός Επιστήμονας, με ατελείωτο βιογραφικό γεμάτο διακρίσεις αλλά προπάντων ένας Ευρυτάνας που η ζωή του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. 
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Γρανίτσα χρηματοδότησε το κτίριο για τη λειτουργία των μαθητικών συσσιτίων του χωριού κ έκανε δωρεές για την αναστύλωση των κατεστραμμένων εκκλησιών. 
Επίσης η οικογένεια του δώρισε το οικόπεδο που ήταν το πατρικό της σπίτι κ έγινε η πλατεία του χωριού. Λυπούμαστε βαθύτατα για την τεράστια απώλεια του ευπατρίδη Λεωνίδα Μανωλίδη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια αλλά είμαστε βέβαιοι ότι άνθρωποι με το ήθος κ την προσφορά στην επιστήμη κ το θεάρεστο κοινωνικό έργο όπως ο κ. Μανωλίδης δεν περνούν ποτέ στη λήθη. 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΤΡΕ! 
Αιώνια η μνήμη του!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: