Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Ίδρυση Σωματείου Ρουμελιώτων της βόρειας Αθήνας.

Αγαπητοί Συμπατριώτες, 
 Η Ρούμελη με τις ιδιαίτερες πατρίδες μας, τα χωριά και τις πόλεις μας είναι δεμένη με την συλλογική και προσωπική μας ιστορία. Είναι οι ρίζες μας, η παράδοση, ο προορισμός, το καταφύγιό μας και η δύναμή μας. 
 Είμαστε μια ομάδα φίλων από όλους τους νομούς της Ρούμελης με κοινά οράματα και στόχους. 
Ξεκινώντας από την αγάπη για τον τόπο μας, θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, την εμπειρία, τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά μας για να χτίσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και φιλίας και με άλλους Συμπατριώτες-σες της Αγίας Παρασκευής και του Βόρειου Τομέα της Αθήνας. 

Πιστεύουμε ότι ενωμένοι μπορούμε να αναδείξουμε την παράδοση, τον πολιτισμό, την ιστορία μας, τα ήθη και τα έθιμα, την λαογραφία μας αλλά και να αναδείξουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο μοναδικός τόπος μας με τον αυθεντικό τρόπο ζωής.  
Με τη δική σας συμμετοχή, με διάλογο και συνεργασία, φιλοδοξούμε να ιδρύσουμε Σωματείο για τους Ρουμελιώτες/Στερεοελλαδίτες της βόρειας Αθήνας. 
Αναγνωρίζουμε τη σπουδαία προσφορά και των άλλων συλλόγων και οργανώσεων των Στερεολλαδιτών στην Αττική, αλλά και σε όλη τη χώρα. 
Γι’ αυτό και επιθυμούμε να συνεργαστούμε μαζί τους. Σκοπός του υπό ίδρυση Σωματείου - μεταξύ άλλων - είναι η ανάδειξη και η προβολή των ηθών, των παραδόσεων και των εθίμων, της λαογραφίας, μέσα από την διάσωση και ανάδειξη αρχείων, συλλογών, ευρημάτων κλπ. των ιδιαίτερων πατρίδων συνδέοντας το χθες στο σήμερα . 
Αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινής μας προσπάθειας και να ενώσουμε την αγάπη μας για τον τόπο μας, σας προσκαλούμε στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 26-Νοεμβρίου – 2019 και ώρα 18 μ.μ. για να μιλήσουμε και να συζητήσουμε για το Καταστατικό και το όνομα του Σωματείου. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει. 

 Η προσωρινή Ομάδα Πρωτοβουλίας 
1.Ιωάννης Δερματάς : mail.gidermatas@gmail.com- 6977956099 2.Παναγιώτης Βλάχος:mail. panagiotisvlachos@gmail.com 6972223118 
3.Αγγελική Σκοτίδα:mail.aggelikiskotida@gmail.com- 6980764652

Δεν υπάρχουν σχόλια: