Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας :Η μεσαία τάξη …………πάει στον παράδεισο!

Περίπου μια παραδείσια ζωή υποσχέθηκε προεκλογικά η ΝΔ για τη λεγόμενη μεσαία τάξη , αποφεύγοντας για προφανείς λόγους να την προσδιορίσει! 
Το αφήγημά της στηρίχθηκε κυρίως στην «υπερφορολόγηση της». Από τις προεκλογικές υποσχέσεις έφθασε η ώρα των μετεκλογικών πράξεων. 
Μια σειρά μέτρων και ενεργειών άρχισε θολώνει το όνειρο. 
 Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποδεικνύει περίτρανα ότι ο θησαυρός των φοροελαφρύνσεων που υποσχόταν προεκλογικά η ΝΔ στη μεσαία τάξη, ήταν τελικά άνθρακες. 
Μεγάλοι κερδισμένοι του φορολογικού σ/ν είναι οι μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και τα ατομικά εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως, που τα δηλώνουν λιγότερο από το 1% των φορολογούμενων. 
 Οι ελπίδες των μεσαίων στρωμάτων για ελαφρύνσεις διαψεύδονται οικτρά. Οι όποιες ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος ακυρώνονται με μέτρα όπως η αύξηση στο 30% των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, η προϋπολογισμένη αύξηση του ΕΝΦΙΑ για το 2020 κατά 140 εκατ. ευρώ και πολλά άλλα τέτοια μέτρα . 
Οι μειώσεις από 2 έως 20 ευρώ το μήνα για τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, όπως και οι λίγο μεγαλύτερες μειώσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχουν ήδη εξανεμιστεί από τις αυξήσεις: στη ΔΕΗ, στις αναγκαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές, στον ΕΝΦΙΑ του 2020. 

Βασικό επίσης στοιχείο που διαψεύδει τις ελπίδες των μεσαίων εισοδηματικά στρωμάτων για σημαντική βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης είναι: 
Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να μην διαπραγματευτεί άμεσα τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, όπως δεσμευόταν προεκλογικά και επιπλέον να μην χρησιμοποιήσει τον εγγυητικό λογαριασμό που επέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κατά 1% από το 2020. 
Οι αποφάσεις αυτές στερούν δημοσιονομικό χώρο για το 2020 ύψους περίπου 2 δις ευρώ και άρα ακυρώνουν τα θετικά μέτρα που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως η μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και η δραστική μείωση της για τα υπόλοιπα εισοδήματα, η πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 50% για μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, η πρόσθετη μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 11% κ.α. 

 Η νεοφιλελεύθερη εμμονή της κυβέρνησης να δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς, το διατύπωσε άλλωστε σε πρόσφατη συνέντευξη ο πρωθυπουργός, το αποδεικνύουν και τα δώρα προς ημετέρους & χορηγούς του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, δεν επιτρέπει τις αναγκαίες ελαφρύνσεις των μεσαίων στρωμάτων. 
Η Ν.Δ., αφού εγκατέλειψε όσα έλεγε προεκλογικά για την καταστροφή της οικονομίας και το 4ο Μνημόνιο, αφού ανέκρουσε πρύμναν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το προσφυγικό, τώρα εγκαταλείπει και τα μεσαία στρώματα στην υπερφορολόγηση που και η ίδια τους επέβαλε χρεοκοπώντας τη χώρα. 
 Το όνειρο του παραδείσου για τη μεσαία τάξη φαίνεται να εξελίσεται σε εφιάλτη!! 
 ΔΗΜ. ΜΑΝΤΕΚΑΣ ΣΥΝ/ΣΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: