Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ :Εισοδηματική Ενίσχυση Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών

Έως 30 Οκτωβρίου η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών 
Με το υπ’ αριθμ.πρωτ. 53570/03-10-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών γνωστοποιείται ότι η υποχρέωση για την παραλαβή των δικαιολογητικών και την πληρωμή της Εισοδηματικής Ενίσχυσης Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών παραμένει μέχρι 30/10/2018 στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. 
 Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των Δημοτών μας, που δικαιούνται την ανωτέρω εισοδηματική ενίσχυση, σας ενημερώνουμε πως τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Αγράφων (Άγραφα, Ραπτόπουλο, Γρανίτσα, Δυτ. Φραγκίστα και Κερασοχώρι) συγκεντρώνουν τις αιτήσεις με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά και τα αποστέλλουν συγκεντρωτικά για έλεγχο. Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ. 
Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται από τις διατάξεις της με αριθμ. 2/37653/0020/08-07-2002 (ΦΕΚ Β/903), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αριθμ. 2/69477/0020/21-09-2009 (ΦΕΚ Β/2108) Κοινή Υπουργική Απόφαση. 
 Συγκεκριμένα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται: 
Α) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) 

και Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €). 
 Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή. 
Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή. Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. 
Ως «οικογένεια» θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο- αρχηγό της οικογένειας. 
Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες. 
Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν «οικογένεια» (για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται πάνω από δύο μέλη). 
 Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ κάθε ημερολογιακό έτος με την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών: 
  • Αίτηση του δικαιούχου [ στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ΑΜΚΑ, Αριθμός Τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ ]. 
  • Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ. 
  •  Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017, για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (αφορά εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1-31/12/2017). 
  •  Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1, έτους 2018 για εισοδήματα έτους 2017).  Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια για το ίδιο έτος. 
  •  Φωτοαντίγραφο αστυνομικού δελτίου ταυτότητας. 
  • Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN. 
 Ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μέχρι 30 Οκτωβρίου 2018: 
• Στο Τμήμα Διοικητικού Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας με ταχυδρομική διεύθυνση: Ναπ. Ζέρβα 3 - Καρπενήσι, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2237025023. 
• Στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Αγράφων. Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών συνδράμουν ΜΟΝΟ ως προς την υποδοχή των αιτήσεων και τον δικαιολογητικών και την αποστολή τους στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι οποίες έχουν και την ευθύνη για τον τελικό έλεγχο της πληρότητάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: