Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Στη μνήμη του Ανδρέα Μπόμπα

Κείμενο ΦΙΛΩΝ του αποβιώσαντος ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΜΠΑ 

 Αντίο αγαπητέ Ανδρέα 
Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου έφυγε από τη ζωή, νικημένος από την πολύχρονη μάχη του με τον καρκίνο, ο Ανδρέας Μπόμπας. 
Ο αγαπητός, αεικίνητος Ανδρέας. Για λίγα χρόνια έζησε μόνιμα στην πόλη μας (συγκεκριμένα στις Κορυσχάδες), άφησε όμως έντονο το στίγμα του. 
Μαθητές και συνάδερφοί του στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου θυμούνται με αγάπη τον πρόσχαρο Ανδρέα να προσπαθεί με υπομονή και επιμονή να μεταδώσει τις γνώσεις του και τις προοδευτικές και πρωτοποριακές ιδέες του. 
Συνέχισε να περνάει μεγάλα διαστήματα στις Κορυσχάδες και να μετέχει ενεργά στην κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή του τόπου. Και όταν δεν βρισκόταν εδώ, ήταν πάντα παρών στη ζωή και τα προβλήματα της Ευρυτανίας. 
Μετείχε σε ψηφοδέλτια της αυτοδιοίκησης και ήταν ενεργό και δραστήριο μέλος του ΣΥΝ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Με έντονες οικολογικές ανησυχίες, με ξεκάθαρες απόψεις για την υγεία, την παιδεία, την οικονομία και γενικότερα όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη ,πάλευε καθημερινά. Προσπαθούσε να τις διαχέει στην κοινωνία και να τις δημοσιοποιεί ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα υλοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας. 
Πολλά άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό και όχι μόνο τύπο. Απλός, φιλικός και αλληλέγγυος δεν άφηνε κανέναν, που χρειαζόταν βοήθεια, αβοήθητο. 
Τόσο στο Καρπενήσι, όσο και στην Αττική που διέμενε βοηθούσε στα μαθήματα παιδιά αδύναμων οικονομικά. 
Ως Πολιτικός Μηχανικός έδινε τεχνικές συμβουλές και έφτιαχνε ό,τι χαρτιά χρειάζονταν στους αδυνατούντες να ανταπεξέλθουν σε τέτοιου είδους απαιτήσεις. ΄
Ετοιμος να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια, ακόμη και χειρωνακτική. 
Φυσικά όλα αυτά αμισθί. Το σπίτι του, στη διάθεση οποιουδήποτε το χρειαζόταν για μικρό ή μεγάλο διάστημα. Ακούραστος και αισιόδοξος μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. 
Θα σε θυμόμαστε! 
Οι φίλες/οι, συντρόφισσες/οι

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: