Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Επαναλειτουργία του προγράμματος ΄΄ΗOPEgenesis΄΄ στο δήμο Αγράφων

«ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΗOPEgenesis ΚΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ» 
Η HOPEgenesis είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. 
Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό, παρέχοντας κλίμα ασφάλειας στις γυναίκες που κυοφορούν.

Έτσι στις 12 Φεβρουαρίου, με επιστολή που μας απέστειλαν, το Διοικητικό Συμβούλιο της HOPE-genesis αίρει την αναστολή του προγράμματος για την δωρεάν παροχή υπηρεσιών στις εγκύους στον Δήμο Αγράφων. 
Επομένως το πρόγραμμα θα επαναλειτουργήσει άμεσα εξασφαλίζοντας οικονομικούς πόρους για την κάλυψη και υποστήριξη των αναγκών όλων των γυναικών, που κατοικούν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, όπως η δική μας, και θέλουν να γίνουν μητέρες. 
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική και ευοίωνη, ενώ θα έχει πολλαπλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην τοπική μας κοινωνία, αφού θα βοηθήσει τα νέα ζευγάρια να φέρουν με ασφάλεια και σιγουριά στον κόσμο το παιδί τους παρέχοντάς τους ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη, κάτι που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της γεννητικότητας. 
Το μείζον θέμα της υπογεννητικότητας και οι προεκτάσεις του, είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα που μας απασχολεί και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα στον Δήμο Αγράφων, αφού υπάρχει δυσανάλογη συνάρτηση γεννήσεων και πληθυσμού, κάτι που πρέπει να ανατραπεί γιατί η δύναμη του τόπου μας βρίσκεται στις νέες γενιές και το μέλλον ανήκει σ’ αυτές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: