Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Μεσοχώρα - Αχελώος SOS :Πρόγραμμα εργασιών της πανελλαδικής συνάντησης για την ενέργεια

Μια ανάσα πριν από το πέρασμα στο νέο χρόνο, ίσα που προλαβαίνουμε να σας ενημερώσουμε για το χρόνο, τον τόπο και το πρόγραμμα εργασιών της πανελλαδικής συνάντησης - συνέλευσης συλλογικοτήτων για την ενέργεια. 

Θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 18-19/1/2020, στην Αθήνα, στο χώρο της Νομικής σχολής (πίσω από το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών) και, πιο συγκεκριμένα, στο αμφιθέατρο 1, με είσοδο από την οδό Μασσαλίας και το αίθριο της σχολής (επισυνάπτεται σχετικός χάρτης πρόσβασης).
 

 Όλα όσα αφορούν στη συνάντηση είναι αναρτημένα στο blog, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το σκοπό αυτό (κάλεσμα, πρόγραμμα εργασιών, συλλογικές και προσωπικές επεξεργασίες, άλλα βοηθητικά υλικά, γραφικά κ.λπ.): https://meeting4energy.blogspot.com Στείλτε μας συλλογικές και προσωπικές επεξεργασίες για την ενέργεια, για να αναρτηθούν στο blog και να κάνουμε πιο ουσιαστική τη συζήτηση, κατά τη διάρκεια του διήμερου. Για λόγους καλύτερης προετοιμασίας της συνάντησης, θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε τις συλλογικότητες που προτίθενται να συμμετάσχουν. Επίσης, θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε αν υπάρχει ανάγκη φιλοξενίας, όσων θα μετακινηθούν από περιοχές εκτός Αθήνας. 
Ενημερώστε μας στο meeting4energy@gmail.com Ελπίζουμε ότι θα μας ανεχτείτε για μια ακόμη ενημέρωση, πριν από την πραγματοποίηση της συνάντησης, στην οποία σας περιμένουμε όλους/ες! 
Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή χρονιά! Δημοσιοποίηση • Παρακαλούμε, προωθείστε αυτό το μήνυμα σε κάθε ενδιαφερόμενο σχήμα ή πρόσωπο. 
• Αν θέλετε να κοινοποιήστε στο f/b, κάντε το από τη διεύθυνση http://mesochora-acheloos-sos.blogspot.com/2019/12/blog-post_30.html (δυστυχώς, στο f/b «μπλοκάρεται» οτιδήποτε περιέχει το «meeting4energy») Πρωτοβουλία πανελλαδικής συνάντησης για την ενέργεια

Πρόγραμμα εργασιών 

 Σάββατο 18/1/2020 (από τις 12 το μεσημέρι, μέχρι τις 6 το απόγευμα) Θα υπάρξει μια σύντομη εισαγωγική παρέμβαση, από μέρους της οργανωτικής επιτροπής και των συλλογικοτήτων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία της συνάντησης. 

 Όλος ο υπόλοιπος χρόνος θα αφιερωθεί στις τοποθετήσεις και στο διάλογο, σε δύο φάσεις: 
 • στην πρώτη, θα παρουσιαστούν οι συλλογικές επεξεργασίες των σχημάτων και των φορέων, που δραστηριοποιούνται κινηματικά για τα ζητήματα της ενέργειας ή έχουν έμμεση εμπλοκή με αυτά. 
• στη δεύτερη, θα γίνουν προσωπικές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις άλλων φορέων και συλλογικοτήτων. 

 Κυριακή 19/1/2020 (από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 3 το μεσημέρι) Η δεύτερη μέρα της συνάντησης θα αφιερωθεί στην κωδικοποίηση της συζήτησης της πρώτης μέρας, στην προσπάθεια διατύπωσης συμπερασμάτων (όπου αυτό είναι δυνατόν), στη διερεύνηση της αναγκαιότητας δημιουργίας μιας «δικτύωσης» ή ανάληψης άλλων κοινών δράσεων και στην έκδοση μιας πρώτης ανακοίνωσης για τα αποτελέσματα της συνάντησης. 
 Για να είναι -όσο περισσότερο γίνεται- παραγωγική η συνάντηση, επαναλαμβάνουμε τη σημασία που έχει η παρουσίαση συλλογικών επεξεργασιών και, μάλιστα, σε γραπτή ή ηλεκτρονική μορφή, κάτι που αφορά και τις προσωπικές τοποθετήσεις. 

Πρόθεση των διοργανωτών είναι να διασφαλιστεί, στη συνέχεια, η ελεύθερη πρόσβαση στα υλικά της συνάντησης, με σκοπό να ανατροφοδοτηθεί ο διάλογος και η αναζήτηση του κοινού τόπου στις, κατά τόπους, συνελεύσεις και δημόσιες συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: