Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ:Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι μια πραγματικότητα.

Η Ν.Δ., ως αντιπολίτευση, πολιτεύτηκε με ανεύθυνο και προκλητικό τρόπο και στην εξωτερική πολιτική (π.χ. Μακεδονικό) και στο εσωτερικό (π.χ. τέταρτο μνημόνιο, φορολογία, στο “χάιδεμα” της μεσαίας τάξης κ.λ.π.) και κυρίως στο προσφυγικό. Μόλις όμως έγινε Κυβέρνηση.... προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και άρχισε τις κυβιστήσεις. 

Ένα από τα σημαντικά θέματα στα οποία στηρίχθηκε το αντι –Σύριζα μέτωπο ήταν το προσφυγικό. 
 Τους πρόσφυγες και μετανάστες τους καλούσε τότε ο Συριζα. Τώρα ποιος τους καλεί άραγε? 
 Τότε έφταιγε η πολιτική του! 
Τώρα όμως ξαφνικά ανακαλύφθηκε ότι το πρόβλημα είναι γεωπολιτικό!!! 
Με πρωτοπόρους όλα τα φαιά και ακροδεξιά στοιχεία, και εντός ΝΔ, ακολουθούμενα από πονηρούς πολιτικάντηδες είχαν αναλάβει την εκστρατεία παραπλάνησης. 
 Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε σελίδες επί σελίδων αναπτύσσοντας όλες τις πλευρές του ζητήματος. 
 Το προσφυγικό-μεταναστευτικό φαινόμενο, όπως εξελίσσεται στη Χώρα μας είναι ένα πολυπαραγοντικό και πολυδιάστατο κοινωνικό φαινόμενο που απαιτεί πολυεπίπεδη προσέγγιση, κεντρική στρατηγική διαχείρισης αλλά και συντονισμένες δράσεις. 

 Η εγκατάσταση των ευάλωτων αυτών ομάδων του πληθυσμού σε δομές φιλοξενίας ανά την Επικράτεια προϋποθέτει επιτελικό σχεδιασμό, επάρκεια μέσων, δομών και υποδομών, ώστε να μην δημιουργήσει εν τέλει περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρεί να λύσει. 
 Η πρόνοια για τη φιλοξενία των προσφύγων-μεταναστών δεν εξαντλείται στην διαθεσιμότητα των τουριστικών καταλυμάτων και κατοικιών. 
Η εξασφάλιση της συγκοινωνιακής διασύνδεσης με τις υπηρεσίες ασύλου, η ύπαρξη μεταφραστών-διερμηνέων και συνοδών, η γειτνίαση με υγειονομικές υπηρεσίες, η δυνατότητα ένταξης σε αντίστοιχες δομές εκπαίδευσης και πρόβλεψη για τη δυνατότητα σίτισης των ανθρώπων αυτών είναι μερικές μόνο από τις προϋποθέσεις που πρέπει να εξασφαλίζονται. 
 Με αφορμή την πιθανή έλευση προσφύγων στο δήμο Καρπενησίου οι θεσμικοί παράγοντες και εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας, ηθελημένα ή μη, με πράξεις ή παραλείψεις, επέτειναν το κλίμα ανησυχίας που δημιουργήθηκε για το οποίο φέρνουν αποκλειστική ευθύνη. 
Αντί να φροντίσουν για την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πλευρές του ζητήματος, με άστοχες ενέργειες και τοποθετήσεις τους, τροφοδότησαν αν δεν δημιούργησαν, ξενοφοβικά αντανακλαστικά. 
 Οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις είναι συνέπεια της θολής πολιτικής τους. Τώρα που έχουν πετύχει τους πολιτικούς στόχους και το κόμμα τους είναι κυβέρνηση, τώρα που ο «βδελυρός» Σύριζα είναι στην αντιπολίτευση ας δείξουν την απαιτούμενη ωριμότητα. 
 Έστω και την ύστατη στιγμή ας αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία καταλλήλων συνθηκών που απαιτούνται για τη φιλοξενία των προσφύγων και παράλληλα να ενημερώσουν υπεύθυνα τους συμπολίτες μας για όλες τις πλευρές του ζητήματος ως έχουν την υποχρέωση. 
Ας παραδειγματιστούν από την επιτυχία του βραβευμένου προγράμματος φιλοξενίας στη Λιβαδειά που υλοποιείται με την εποπτεία του Δήμου και όχι ερήμην της τοπικής κοινωνίας. 

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι μια πραγματικότητα. 
Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν μας επιτρέπουν να μη σταθούμε στο πλευρό τους. 

Για τη Ν.Ε. Ευρυτανίας 

Ο Συντονιστής Δημ. Μαντέκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: