Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ : « ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΑΘΟ »

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 
Ο Δήμος Αγράφων, σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2019» στη γενέτειρα του Προεπαναστατικού Ήρωα των Ελλήνων, Αντώνη ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, στο Μάραθο Αγράφων Ευρυτανίας, την Κυριακή της Πεντηκοστής, 16 Ιουνίου 2019. 

 Τα «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ» διοργανώνονται στον ιστορικό Μάραθο από το 1993, με τη συνεργασία του Δήμου Αγράφων, του Συλλόγου Απανταχού Μαραθιωτών και της Τοπικής Κοινότητας Μαράθου. 
Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, είκοσι έξη (26) χρόνια τώρα, έχουν σκοπό να αναδείξουν την ιστορική φυσιογνωμία του Ήρωα και πρόδρομου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, να τιμούν τη μνήμη γνωστών και αγνώστων συναγωνιστών του και να κρατούν ζωντανές τις ιστορικές μνήμες στις νεότερες γενιές των Ελλήνων. 

 Ακόμα, η ημέρα έχει καθιερωθεί, σαν ημέρα ετήσιας συνάντησης στα χώματα του τόπου γέννησης των όπου γης Μαραθιωτών και όλων όσων κατάγονται από το Μάραθο. 

 Στις φετινές εκδηλώσεις πέραν των άλλων, θα έχουμε την τιμή να υποδεχτούμε απογόνους του πρωτοκλέφτη των Αγράφων και νονού του Κατσαντώνη, καπετάν Βασίλη Δίπλα, οι οποίοι έχουν εντοπιστεί, προσκληθεί και θα παραστούν. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Ευρυτάνας δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Ευαγγελοδήμος. 

Κερασοχώρι 10 Ιουνίου 2019. 

 Ο Δήμαρχος Αγράφων 
 Θεόδωρος Μπαμπαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: