ΤΟ ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΟ μπριάνι (Όχι μπριάμ),
που μου έφτιαχνε η αγραφιωτογιαγια μου.
(ΥΛΙΚΑ :1,5 κλ κολοκύθα καθαρισμένη και πολτοποιημένη, 300 γρ τυρί φέτα, λιωμένο με το πιρούνι, 300 γρ βούτυρο φρέσκο, 3 αυγά, 2 κούπες τραχανά γλυκό και λίγο αλάτι...)
Αφού τα έχουμε πολτοποιήσει και ανακατέψει όλα, προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε για λίγη ώρα να ποτίσει και να τραβήξει τα υγρά της κολοκύθας και των αυγών...
Τα στρώνουμε όλα σε λαδωμένο ταψί (εγώ προτιμώ στρωμένο λαδόχαρτο)και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν...
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον τραχανά με σιμιγδάλι χοντρό και το βούτυρο με μαργαρίνη...
Βγαίνει το ίδιο νόστιμο , είναι και ελαφρύτερο...
Έτοιμο το μπριάνι, που βλέπετε από την αγραφιώτισσα μάνα μου, δυστυχώς, όχι στη γάστρα αλλά στο ηλεκτρικό...αστικό κύμα !!!
Τα στρώνουμε όλα σε λαδωμένο ταψί (εγώ προτιμώ στρωμένο λαδόχαρτο)και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν...
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον τραχανά με σιμιγδάλι χοντρό και το βούτυρο με μαργαρίνη...
Βγαίνει το ίδιο νόστιμο , είναι και ελαφρύτερο...
Έτοιμο το μπριάνι, που βλέπετε από την αγραφιώτισσα μάνα μου, δυστυχώς, όχι στη γάστρα αλλά στο ηλεκτρικό...αστικό κύμα !!!
Μη μπερδεύετε το μπριάνι με το γνωστό σας ''μπριάμ'', που είναι κομμάτια- φέτες πατάτας, κολοκυθιών κλπ !
πηγή :κ. ioannis.elatosmakkas , διαδίκτυο .
πηγή :κ. ioannis.elatosmakkas , διαδίκτυο .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου