Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Γιώργος Αθανασιάς παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ»

Πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου του,  το οποίο  κυκλοφόρησε πρόσφατα, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, με τον τίτλο: «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ» απευθύνει στο αναγνωστικό κοινό και στους Ευρυτάνες ο συμπατριώτης μας Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας κ. Γιώργος Αθανασιάς .
 Αν κρίνουμε από τη σύντομη περίληψη τότε σίγουρα κάθε σελίδα θα είναι συναρπαστική ! Καλοτάξιδο να είναι !

Κυκλοφόρησε πρόσφατα, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, το βιβλίο μου με τον τίτλο: «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ».
Πρόκειται για ένα βιβλίο, που περιέχει τα διηγήματα: ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ, ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΔΑΚΡΥ, ΤΟΠΟΛΙΑΝΑ… ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ και ΤΟ ΛΑΦΙ.
Στα τρία (03) πρώτα διηγήματα πρωταγωνιστούν άνθρωποι της άλλης καθημερινότητας. Πρωταγωνιστούν άνθρωποι παρακατιανοί, άνθρωποι της κακομοιριάς, άνθρωποι, που η ζωή τους έθεσε πίσω από την πλάτη των «ανθρώπων», άνθρωποι καταδιωγμένοι και σταλμένοι στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού, άνθρωποι «ανάξιοι λόγου». Εν ολίγοις, πρωταγωνιστούν άνθρωποι παιδιά, πλάσματα και φτιάγματα ενός κατώτερου… ενός ξεθεωμένου Θεού. Μαζί τους πρωταγωνιστούν και άνθρωποι, που ξέρουν να συνδράμουν, που ξέρουν να δίνουν κουράγιο, που ξέρουν να υφαίνουν ελπίδες, που δεν διστάζουν να χαμογελούν.
Το τέταρτο (4ο) διήγημα μας μεταφέρει στα μαύρα χρόνια της Γερμανικής κατοχής. Μας μεταφέρει στο χωριό Τοπόλιανα της τότε εποχής και μας περιγράφει τον τρόπο, που έζησαν εκείνα τα Χριστούγεννα οι κάτοικοι του χωριού αντάμα με τον Άρη Βελουχιώτη και τους συμπολεμιστές του.
Το πέμπτο (5ο) και τελευταίο διήγημα είναι μία από τις περισσότερες εκδοχές ενός περιστατικού, που έμεινε ζωντανό χάρη στην τοπική λαϊκή παράδοση και μεταφέρει τον αναγνώστη του στα τέλη του 19ου ή στις αρχές του 20ου αιώνα, χωρίς να αποκλείεται και το νωρίτερα.
Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Καρπενήσι την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, στις 08.15’ το βράδυ, στον πολυχώρο «ΒΑΛΣΑΜΟ», στην οδό Ζηνοπούλου 30 (τηλέφωνο:22370-80062).
Σας προσκαλώ όλες και όλους να με τιμήσετε με την παρουσία σας. Και θα χαρώ και θα σας είμαι εξαιρετικά ευγνώμων και ιδιαίτερα υπόχρεος.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: