Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στα χωριά των Αγράφων

Στην πλατεία Κερασοχωρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκδήλωση τιμής στους πεσόντες Αγραφιώτες κατά το έπος 1940 – 1941 με αφορμή τον εορτασμό του «ΟΧΙ».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έπειτα από την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε, περιλάμβανε την εκφώνηση ονομάτων των πεσόντων Αγραφιωτών κατά το έπος 1940-1941 από μαθήτρια Γυμνασίου, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη τους και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και από τους υπόλοιπους επισήμους προσκεκλημένους. Εν συνεχεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, και ύστερα ο εθνικός ύμνος από τη μαθητική κοινότητα. Η εκδήλωση έλαβε τέλος με την παρέλαση της μαθητικής κοινότητας.....
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το σχετικό Δελτίο Τύπου και δείτε   φωτογραφίες από  τις πραγματοποιηθείσες  εκδηλώσεις ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318                         Κερασοχώρι, 28 Οκτωβρίου 2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδηλώσεις στη μνήμη των πεσόντων Αγραφιωτών σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Αγράφων

Στην πλατεία Κερασοχωρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκδήλωση τιμής στους πεσόντες Αγραφιώτες κατά το έπος 1940 – 1941 με αφορμή τον εορτασμό του «ΟΧΙ».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έπειτα από την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε, περιλάμβανε την εκφώνηση ονομάτων των πεσόντων Αγραφιωτών κατά το έπος 1940-1941 από μαθήτρια Γυμνασίου, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη τους και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και από τους υπόλοιπους επισήμους προσκεκλημένους. Εν συνεχεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, και ύστερα ο εθνικός ύμνος από τη μαθητική κοινότητα. Η εκδήλωση έλαβε τέλος με την παρέλαση της μαθητικής κοινότητας.
Να σημειώσουμε ότι η εκφώνηση των ονομάτων των πεσόντων Αγραφιωτών κατά το έπος 1940 – 1941 από όλα τα χωριά του Δήμου Αγράφων, έγινε για πρώτη φορά στην εθνική εορτή του «ΟΧΙ» ύστερα από εβδομήντα πέντε (75) έτη.
Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεωργίου Νικόλαος, κ. Απόστολος Μάκκας, κ. Κωνσταντίνος Μάκκας, και Γεώργιος Τρίκκας, ο Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου κ. Ηλίας Πολύζος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας (T.K.) Κερασοχωρίου κα Μαρία Μαρούλη, το πνευματικό Κέντρο Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου Κρέντης και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα Κρέντης – Κερασοχωρίου.
Αντίστοιχος εορτασμός πραγματοποιήθηκε και στις Τ.Κ. Αγράφων, Γρανίτσας, Δυτ. Φραγκίστας και Ραπτοπούλου.
Τη δημοτική αρχή στην Τοπική Κοινότητα Αγράφων εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος κα Βασιλική Φεγγούλη και ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Κίτσιος. Στην Τ.Κ. Γρανίτσας την εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Κατσιάδας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Παπαδημητρίου και Στέφανος Τσιαμάκης. Στην Τ.Κ. Ραπτοπούλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Τσιάμης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Ευαγγελοκώστας, Παναγιώτης Ξυραφάκης και Παναγιώτης Φλώτσιος ενώ στην Τ.Κ. Δυτ. Φραγκίστας παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Τάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευθύμιος Κολοκύθας και Λεωνίδας Τελώνης.
Κατάθεση στεφάνου Δήμαρχος Αγράφων 


Μαθητική παρέλαση,  Ραπτόπουλο


Αντιδήμαρχος Κατσιάδας, Γρανίτσα

Αντιδήμαρχος Τσιάμης, Ραπτόπουλο

Επιμνημόσυνη δέηση Γρανίτσα 

Πλατεία Κερασοχωρίου 

Άγραφα: Φεγγούλη , Γατής , Κίτσιος ...
Παρέλαση :Δημοτικό σχολείο  Κρέντης

Άγραφα

Επίσημοι 



Δεν υπάρχουν σχόλια: