ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ καλοκαιρινό φαγητό μια εύκολη και απλή συνταγή !
ΥΛΙΚΑ:- 8 κολοκυθάκια φρέσκα και ζουμερά , 2½ ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα,φρέσκα κρεμμυδόφυλλα , λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο,λίγο άνηθο ψιλοκομμένο, 2 αυγά χτυπημένα, 300 γραμμ. φέτα τριμμένη ή ίδια ποσότητα σε ανθότυρο , πιπέρι, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(όσο πάρει), λάδι (ελαιόλαδο) για το τηγάνισμα, 100 γραμμ. ξερή μυζήθρα (για το πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τρίβουμε τα κολοκύθια στις μεγαλύτερες εγκοπές του τρίφτη μας ( αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει πολύ καλά). Βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι σε σουρωτήρι, το πασπαλίζουμε με αλάτι και το αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο της ώρας να βγάλει τα νερά του . Στη συνέχεια το στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά. Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα ξερά και ψιλοκομμένα κρεμμύδια μας , τα κρεμμυδόφυλλα ,τον άνηθο, το μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα, πιπέρι (όσο θέλουμε για πικάντικη ή μη εκδοχή) και αλάτι. <.Αλάτι θα ρίξουμε μόνο αφού δοκιμάσουμε πρώτα γιατί ήδη τα αλατίσαμε στην αρχή , έχουμε προσθέσει και τη φέτα οπότε πιθανών δε χρειάζεται . Ανακατεύουμε πολύ καλά και λίγο , λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός που γυρίζοντάς τον να πέφτει απ’ το κουτάλι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζουμε περίπου 3΄ από κάθε πλευρά. Ρίχνουμε λίγους κάθε φορά κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να κάνουν κρούστα ρουφάνε λάδι. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν , πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους.
Σημείωση μπορείτε να κάνετε τη συνταγή και με ψιλοκομμένα κολοκυθολούλουδα ή κολοκυθοκορφάδες!!
ΥΛΙΚΑ:- 8 κολοκυθάκια φρέσκα και ζουμερά , 2½ ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα,φρέσκα κρεμμυδόφυλλα , λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο,λίγο άνηθο ψιλοκομμένο, 2 αυγά χτυπημένα, 300 γραμμ. φέτα τριμμένη ή ίδια ποσότητα σε ανθότυρο , πιπέρι, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(όσο πάρει), λάδι (ελαιόλαδο) για το τηγάνισμα, 100 γραμμ. ξερή μυζήθρα (για το πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τρίβουμε τα κολοκύθια στις μεγαλύτερες εγκοπές του τρίφτη μας ( αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει πολύ καλά). Βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι σε σουρωτήρι, το πασπαλίζουμε με αλάτι και το αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο της ώρας να βγάλει τα νερά του . Στη συνέχεια το στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά. Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα ξερά και ψιλοκομμένα κρεμμύδια μας , τα κρεμμυδόφυλλα ,τον άνηθο, το μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα, πιπέρι (όσο θέλουμε για πικάντικη ή μη εκδοχή) και αλάτι. <.Αλάτι θα ρίξουμε μόνο αφού δοκιμάσουμε πρώτα γιατί ήδη τα αλατίσαμε στην αρχή , έχουμε προσθέσει και τη φέτα οπότε πιθανών δε χρειάζεται . Ανακατεύουμε πολύ καλά και λίγο , λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός που γυρίζοντάς τον να πέφτει απ’ το κουτάλι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζουμε περίπου 3΄ από κάθε πλευρά. Ρίχνουμε λίγους κάθε φορά κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να κάνουν κρούστα ρουφάνε λάδι. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν , πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους.
Σημείωση μπορείτε να κάνετε τη συνταγή και με ψιλοκομμένα κολοκυθολούλουδα ή κολοκυθοκορφάδες!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου