Ελάτε στην παρέα μας !

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΓΡΑΦΩΝ , ΚΑΤΣΙΑΔΑ ΘΕΟΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Αγαπητοί συνδημότες στις 18/3/2011 ο κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος, ο κ. Τσιάμης Θεόδωρος και εγώ, επισκεφτήκαμε το χωριό Δαφνούλα με σκοπό να δούμε και να έχουμε ίδια γνώμη για το πρόβλημα σκουπιδιών. Με λύπη διαπιστώσαμε ότι η παραπάνω χωματερή είναι η τελευταία που θα έπρεπε ως μεγάλος Δήμος να προτείνουμε και θα εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους είμαστε κάθετοι σε αυτή τη διατύπωση: Πρώτον είναι πολύ πιο κοντά στο χωριό συγκρινόμενο με όλες τις άλλες που έχει ο Δήμος Αγράφων και φαίνεται από πολλά σπίτια του χωριού, είχε γίνει βέβαια να εξυπηρετεί μόνο ένα χωριό και όχι τριάντα δύο.
Δεύτερον σκεφτείτε το κόστος να μεταφέρονται τα σκουπίδια από το Τροβάτο τέσσερις ώρες δρόμο, όχι για να τα πάνε κάπου μακριά σε μια τοποθεσία που να μην ενοχλεί κανέναν και να είναι αποδεχτή από όλους, αλλά στη Δαφνούλα που είχε ήδη μεγάλο πρόβλημα με το ένα πέμπτο σκουπιδιών που δεχόταν από τον πρώην Δήμο Ασπροποτάμου.
Τρίτον η χωματερή στη Δαφνούλα δεν είναι η μεγαλύτερη του Δήμου Αγράφων όπως την εμφανίζει ένα χαρτί που μας προσκόμισε ο Δήμαρχος από έναν μηχανικό που βεβαιώνει ότι η χωματερή της Δαφνούλας είναι η μεγαλύτερη θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε αν μέτρησε την περιφραγμένη χωματερή της Δαφνούλας που είναι μικρότερη των εφτά στρεμμάτων σε αντίθεση άλλης σε κεντρικό σημείο του Δήμου που ήταν εφτά στρέμματα ή και το χωριό ολόκληρο με σκοπό να το μετατρέψει σε χωματερή διώχνοντας τους κατοίκους από εκεί, εκπληρώνοντας έτσι και τις απειλές  του αντιδημάρχου κ δημητρόπουλου και πρώην Δήμαρχο Ασπροποτάμου, που την παραμονή των εκλογών του 2006 απείλησε τους κατοίκους ότι αν βγει Δήμαρχος καλύτερα να φύγουν από εκεί, η γνώμη μου είναι ότι πέντε χρόνια μετά και σαν αντιδήμαρχος δεν τα πάει και άσχημα….

Τέταρτον τα χωριά μας έχουν ερημώσει και επί χρόνια κανείς δεν έκανε τίποτα να μην φεύγουν οι νέοι άνθρωποι από αυτά, αντιθέτως όμως στο χωριό αυτό έχουν μείνει αρκετοί νέοι άνθρωποι και αν δεν μπορούμε τουλάχιστον να βοηθήσουμε σε καθημερινά προβλήματα όπως (να σταματήσουν τα παιδιά  στο σχολείο να παίζουν σε λάσπες κ.α.) ας μην τους δημιουργούμε και άλλα και μάλιστα σοβαρότερα γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό!!! Μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων ως δημοτικός σύμβουλος είναι να ενημερώνουμε σωστά τους δημότες, στο παραπάνω θέμα η Δημοτική αρχή χρησιμοποιεί ένα και μοναδικό επιχείρημα να πάει τα σκουπίδια στην Δαφνούλα το οποίο είναι ψέματα, καλώ τους κατοίκους της Δαφνούλας να πάνε να δούνε την πιο κοντινή τους χωματερή μετά την δικιά τους να συγκρίνουν και να καταλάβουν το μέγεθος της κοροϊδίας και της αδικίας ταυτόχρονα!! Ακόμα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ως ομάδα της μειοψηφίας ζητήσαμε στην συνεδρίαση του ΔΣ στις 19/03/2011 να συζητηθεί σαν έκτακτο θέμα η χωματερή της Δαφνούλας, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης. Στην προσπάθεια που έκανε ο αρχηγός της μειοψηφίας κ. Μπαμπαλής να τονίσει την αναγκαιότητα να συζητηθεί το θέμα διακόπηκε κατ’ επανάληψη από τον κ. Δημητρόπουλο, στην ψηφοφορία που ακολούθησε σύσσωμη η μειοψηφία ψήφισε να συζητηθεί το θέμα αντιθέτως η πλειοψηφία αρνήθηκε. Τέλος αναρωτιέμαι έκανε λάθος ο μηχανικός ή εκπλήρωσε την επιθυμία του κ. Δημητρόπουλου…….

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
Πρώτη δημοσίευση :ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ
Υγ : οι μεγαλύτερες  και επισημασμένες γραμματοσειρές  τροποποιήθηκαν  από  εμάς 





Δεν υπάρχουν σχόλια: