Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: ΕΟΔΥ : Ανεύθυνος χειρισμός covid 19

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε θετικό στον κορωνοϊό παιδάκι του 1ου Νηπιαγωγείου και αποφασίστηκε να κλείσει το Νηπιαγωγείο. 
 Μέχρις εκεί! 
 Ούτε ιχνηλάτηση των άλλων παιδιών του τμήματος, ούτε οδηγίες για τις οικογένειες τους. 
Τη Δευτέρα 15/2 , η οικογένεια παιδιού του παραπάνω Νηπιαγωγείου, με δική της πρωτοβουλία, κάνει τεστ στον ΕΟΔΥ. Φυσικά όλη την εβδομάδα (ευτυχώς τις τρεις πρώτες μέρες δεν λειτούργησαν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας) και η μητέρα (εκπαιδευτικός) πήγαινε για δουλειά και το άλλο παιδί της οικογένειας στο σχολείο του. 
Υποθέτω το ίδιο έγινε και με τις οικογένειες των άλλων παιδιών του Νηπιαγωγείου. 
 Χθες Κυριακή 21/2 ειδοποιούν από την Πολιτική Προστασία την παραπάνω οικογένεια ότι το παιδάκι που πήγαινε στο Νηπιαγωγείο βρέθηκε θετικό. ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ! 
 Φαντάζεστε τι διασπορά θα έχει ήδη γίνει! Κάπως έτσι γίνεται η διαχείριση των κρουσμάτων και των τεστ από ΕΟΔΥ και μετά απορούμε γιατί δεν μειώνονται τα κρούσματα με τόσον καιρό καραντίνα! 
 Είναι θέμα κοινής λογικής, έχουν κουραστεί να το λένε οι ειδικοί, εξ άλλου φαίνεται εκ του αποτελέσματος, ότι από μόνο του το lockdown δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της πανδημίας. 
Η λύση είναι στα πολλά τεστ, στα άμεσα αποτελέσματα, στη γρήγορη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων και στη συνέχεια στην άμεση λήψη μέτρων προστασίας του άμεσου περιβάλλοντος και της υπόλοιπης κοινωνίας. 
 Συμπερασματικά: η μη έγκαιρη ιχνηλάτηση, η μη έγκαιρη έκδοση αποτελεσμάτων και ενημέρωση των ενδιαφερόμενων έχει συνέπεια την ανακύκλωση των κρουσμάτων, την παράταση των lockdown και τελικά τη διάλυση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. Επί πλέον θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση των αρμοδίων του ΕΟΔΥ, τοπικών ή άλλων, να δώσουν άμεσες απαντήσεις για την αντιμετώπιση των περιστατικών τώρα και στο μέλλον." 
Ας αναλάβει επιτέλους αυτή η Κυβέρνηση τις ευθύνες που έχει απέναντι στους πολίτες της. 
Ας βάλει σε λειτουργία τις υπηρεσίες της, ας τις ελέγξει για το κατά πόσο ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. 
Δεν είναι όλα «ατομική ευθύνη» και δεν λύνονται με επιβολή προστίμων στους πολίτες. 
 Είναι ΚΥΡΙΩΣ Κυβερνητική ευθύνη. 

 Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: