Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ :Σύναψη σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας για την υλοποίηση τεχνικών προγραμμάτων

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ η σύναψη σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Αγράφων για την Πράξη «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ». 
Σε θετικό κλίμα υπερψηφίστηκε η σύναψη σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναφορικά με την υποστήριξη του Δήμου Αγράφων προκειμένου να υλοποιήσει το Τεχνικό του Πρόγραμμα. 

Κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου ,που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις εργαζομένων της Περιφέρειας που μέσω των Συλλόγων τους εξέφρασαν τις αντιρρήσεις και την έντονη δυσαρέσκεια τους. 

Φυσικά,στο Συμβούλιο το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Αγράφων κος Καρδαμπίκης ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:  

«Στις 2-9-2019 αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Αγράφων χωρίς Τεχνική Υπηρεσία, χωρίς κανένα μηχανικό του Δημοσίου . 
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στην θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που 4 μηχανικοί έφυγαν εκμεταλλευόμενοι το νόμο της κινητικότητας. 
 Από την πρώτη μέρα αλλά και πριν αναλάβουμε, για το μεγάλο πρόβλημα ενημερώσαμε και ζητήσαμε την βοήθειά τους τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Άρη Τασιό, τον Δήμαρχο Καπρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη, τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό, τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργο, την Γενική Γραμματέα κ Χαραλαμπογιάννη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο , στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών , πολιτικά κόμματα και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης που εκ καταγωγής έχουν σχέση με την Ευρυτανία. 

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα εκτός από πολύ συμπάθεια για το πρόβλημα ,από όλους, πέρασε από το Δημοτικό συμβούλιο Αγράφων ομόφωνα σχέδιο Διαβαθμικής Συνεργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς , αναμένοντας να επικυρωθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα. 

Αυτό που ζητάμε είναι διάθεση μηχανικών και όχι απλά η επίβλεψη ορισμένων έργων. 
Προφορικά, τις προηγούμενες ημέρες με ενημέρωσαν ότι ο Δήμος Καρπενησίου θα διαθέσει ένα Μηχανολόγο μηχανικό. 

Δεν ξέρω , αν είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία, αλλά αυτή τη στιγμή συντάσσουμε Τεχνικό Πρόγραμμα στο Δήμο Αγράφων χωρίς κανένα μόνιμο Μηχανικό. 
Αυτοί που γνωρίζουν καταλαβαίνουν. 
Σήμερα ενδεικτικά αναφέρω, ότι στο Καρπενήσι σε φορείς του Δημοσίου υπηρετούν πάνω από 20 μηχανικοί και κανένας στο Δήμο Αγράφων. 
Αυτό που ζητάμε από τους υπηρετούντες μηχανικούς είναι να δείξουν κατανόηση στο προσωρινό ελπίζουμε πρόβλημα και να βάλουν πλάτη να βγούμε από το αδιέξοδο που κληρονομήσαμε. 

Η Ευρυτανία τους τίμησε, έγιναν οι περισσότεροι επώνυμοι μέσα από τη δουλειά τους, τους ευχαριστούμε γι’ αυτό και τώρα που τους έχουμε ανάγκη, τους ζητάμε να μας υποστηρίξουν στον μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της Ευρυτανίας, στον Δήμο Αγράφων που έχει το αρνητικό προνόμιο, να μην έχει κανένα μηχανικό. 
Όλοι μας, Δήμος, Περιφέρεια, Δήμος Καρπενησίου, κεντρική κυβέρνηση, υπηρετούντες μηχανικοί, κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Αν δεν λύσουμε το πρόβλημα, τα σκάγια όπως λένε στα χωριά μας, θα μας πάρουν όλους. 
Ο κόσμος είναι απογοητευμένος με αυτό που συμβαίνει και ζητά να προβούμε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. 
Εμείς ελπίζουμε ότι άμεσα, με την βοήθεια τη δικιά σας, θα βρούμε την ενδεδειγμένη τη λύση και θα ξεκολλήσουμε. 
Σε διαφορετική περίπτωση ο καθένας μας, ας αναλάβει τις ευθύνες του

Δεν υπάρχουν σχόλια: