Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

European Music Day Acheloos Valley

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ -ΠΡΟΚΛΗΣΗ 

 Καλοκαιρινή απόδραση στις ακροποταμιές της Κοιλάδας του Αχελώου, με την έναρξη του θερινού ηλιοστασίου. 
Στους υδάτινους δρόμους της Κοιλάδας του Αχελώου.. εδώ που η καλοσύνη των ντόπιων περισσεύει κι η αγνότητα των νερών του ποταμού που κατεβαίνουν απ’ τα απάτητα, παρθένα κορφοβούνια των Αγράφων, του Βάλτου και των Φρουσίων Ορέων αγαλλιάζει τις ψυχές. 
Μία διαφορετική πρόταση, αρχές καλοκαιριού για «Μουσική στα βουνά» προσφέρει αυτή η κοιλάδα του ποτάμιου θεού Αχελώου, στο φυσικό όριο των νομών Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Καρδίτσας. 
 Δεν είναι υπερβολή πως η εικόνα της ροής του Αχελώου, εμπνέει συνθέτες, καλλιτέχνες και δημιουργούς της τέχνης... Εκεί ο χρόνος κυλάει με αργούς ρυθμούς και αφήνει ανόθευτη τη φυσική ομορφιά ανάμεσα στις βουνοπλαγιές.
 Όμως και για τον καλλιτέχνη, τον ταξιδευτή, τον περιηγητή, που αναζητά να ανακαλύψει τα μυστικά των βουνών, η Κοιλάδα κρύβει εκπλήξεις. 
Ο «οδηγός περιήγησης» την τοποθετεί στα 700 μέτρα υψόμετρο, όπου οικισμοί ξεφυτρώνουν μέσα από τα έλατα, το ίδιο και αρχαιολογικά - θρησκευτικά μνημεία ή ιστορικές τοποθεσίες, που αξίζει να γνωρίσει ο επισκέπτης. 
Η απόσταση για να απολαύσετε τα υπέροχα μουσικά ταξίδια στον Αχελώο είναι περίπου 65 χιλιόμετρα από τις πόλεις της Άρτας, της Καρδίτσας, του Αγρινίου και του Καρπενησίου, αλλά το φυσικό κάλλος της διαδρομής, «εκμηδενίζει» τις αποστάσεις. 
Οι ντόπιοι πάντα εκεί ΧΟΡΕΎΟΥΝ. 
Πάντα εκεί ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ. 
ΔΙΑΚΕΔΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΑ & ΤΗ ΛΥΠΗ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ… 

 Κι οι «Μουσικές μπάντες του Αχελώου», και φέτος εδώ θα σας χαρίσουν πολλή μουσική με ελεύθερη είσοδο την ημέρα γιορτής της ΕΓΜ. 
 Μουσική από έντεχνους καλλιτέχνες Λαική Μουσική Ποίηση και ζωγραφική με θέμα το περιβάλλον Παραδοσιακή Μουσική Μουσική Τοπική παράδοση Γκρεκάνικη Μουσική Αστροπορεία & Αστροπαρατήρηση 22 και 23 Ιουνίου ελάτε στην Κοιλάδα του Αχελώου … Εθελοντές, φυσιολάτρες, μουσικοί & καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ απ’ ολόκληρη την Ελλάδα, όλοι εθελοντικά ενώνουν και φέτος τις μελωδίες και τις φωνές τους σ’ ένα διήμερο Φεστιβάλ Μουσικής κατά μήκος της Κοιλάδας του Αχελώου με πολλαπλό σκοπό: Η μουσική να ενώσει τον κόσμο και ταυτόχρονα ν’ αναδειχθεί η Τοπική Ιστορία και η πλούσια Πολιτιστική Κληρονομιά που διαθέτει η περιοχή!!!... 

 Καλώς να 'ρθειτε.. καλώς να σας υποδεχτούμε!...

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ωραία η πρόσκληση!
Καλή επιτυχία...