Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Επιστολή Καρδαμπίκη για τη διατήρηση του υποκαταστήματος της Εθνικής στο Ραπτόπουλο

ΠΡΟΣ:  
1. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΚΩΣΤΑ -ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 

 2. ΜΥΛΩΝΑ ΠΑΥΛΟ -ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΤΕ 

3. ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ – ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 

4. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΕΥΘΥΜΙΟ -ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

5. ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ -ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

6. ΑΡΗ ΤΑΣΙΟ -ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 

7. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟ -ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 

8. ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΠΑΜΠΑΛΗ -ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΑΦΩΝ 

9.ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟ -ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 



Θέμα: Διατήρηση του καταστήματος της ΕΤΕ στο Ραπτόπουλο 

 Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα στον Ευρυτανικό Τύπο, η Διοίκηση της ΕΤΕ, τις αμέσως επόμενες ημέρες προτίθεται να συρρικνώσει τα καταστήματά της. 
Σε αυτά τα καταστήματα , σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες περιλαμβάνεται και το κατάστημα της ΕΤΕ στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας. 
 Πρόκειται για ένα κατάστημα το οποίο εξυπηρετεί περισσότερους από 5000 μόνιμους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, με τους περισσότερους να είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με δυσκολία σε αρκετές περιπτώσεις στην μετακίνηση. 
 Από το κατάστημα του Ραπτοπούλου εξυπηρετείται η μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου, των εκπαιδευτικών, των ιερέων. 
Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγράφων, Αργιθέας, Βάλτου δεν λειτουργεί κανένα ΑΤΜ, το πιο κοντινό κατάστημα της ΕΤΕ απέχει 100 χιλιόμετρα, λειτουργούν δύο Γυμνάσια, δύο Λύκεια, τρεις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εργοληπτικές επιχειρήσεις, σούπερ μαρκετ κλπ. 
Η πλειονότητα των πελατών του υποκαταστήματος που προέρχονται από περισσότερα από 20 χωριά, είναι συνταξιούχοι. 

Ανάμεσα σε αυτούς όμως περιλαμβάνονται κυρίως νέοι κτηνοτρόφοι που έχουν επενδύσει και δραστηριοποιούνται στον τόπο τους αλλά και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες. 

Το πιθανό κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των ιδίων και του συνόλου των κατοίκων της περιοχής καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. 

Πρόκειται άλλωστε για μία περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες, όπως είναι η μεγάλη απόσταση από άλλο αστικό κέντρο και το προβληματικό οδικό δίκτυο 

 Ως νέα Δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, συλλόγους, ομογενείς του εξωτερικού, Ευρυτάνες επιχειρηματίες κλπ, προτιθέμεθα να αναλάβουμε πολλές πρωτοβουλίες για την βελτίωση των οικονομικών στοιχείων του καταστήματος. 

Τέτοιες ενέργειες είναι: 
 1.Όλες οι οικονομικές συναλλαγές, όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα και όλες οι απευθείας αναθέσεις του Δήμου Αγράφων θα διακινούνται μέσω του καταστήματος Ραπτοπούλου. 
2.Με την καθιέρωση της δημοτικής συγκοινωνίας που θα έχει τόπο προορισμού το Ραπτόπουλο, θα διευκολυνθούν οι πολίτες, θα αυξηθούν οι συναλλαγές και θα ενισχυθεί η τράπεζα 

 3. Θα γίνει ενημέρωση των χιλιάδων Ευρυτάνων που ζούν σε Ελλάδα και σε εξωτερικό, συλλόγων, φορέων, επιχειρηματιών για συνεργασία με την ΕΤΕ και τη στήριξη της. 

 Επειδή, θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος, επειδή θεωρούμε ότι τα διάφορα ημίμετρα που διακινούνται από μεριάς ΕΤΕ, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και είναι εκτός τόπου και χρόνου, ζητάμε να εισακουστεί η τοπική κοινωνία και η ΕΤΕ να δείξει όπως και στο παρελθόν το κοινωνικό της πρόσωπο, γιατί πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν πάντα άνθρωποι. 

 Με εκτίμηση 
 Αλέξης Καρδαμπίκης 
 Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αγράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: