Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Π.Ε. Ευρυτανίας:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

H 19η Μαΐου ορίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα μνήμης για τους χιλιάδες των Ελλήνων του Πόντου που έπεσαν θύματα μιας απάνθρωπης, συστηματικής και μεθοδευμένης γενοκτονίας από το τουρκικό κράτος κατά το χρονικό διάστημα από το 1916 έως και το 1923. 
Σε ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης χρέος κάθε δημοκρατικού λαού είναι να μην λησμονά αυτά τα γεγονότα. Η γνώση της ιστορίας είναι αυτή που οικοδομεί αληθινές φιλίες μεταξύ των λαών, τους οδηγεί στο δρόμο της ειρήνης και της συνεργασίας και δείχνοντας στους νεότερους παραδείγματα προς μίμηση αλλά και προς αποφυγή δεν επιτρέπει να επαναληφθούν παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον. 
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της ημέρας αυτής θα πραγματοποιηθούν: 
 • Γενικός σημαιοστολισμός, από την ογδόη (8η) πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, της 19ης Μαΐου 2019. 
 • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Μαΐου 2019 μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης. 

Έπειτα από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τέλεση δοξολογίας- επιμνημόσυνης δέησης στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου. Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης. 

 Ο Αντιπεριφερειάρχης 

 Αριστείδης Τασιός

Δεν υπάρχουν σχόλια: